טיפים ועצות לחתן שלא רגיש בנוח אצל השווער ולהיפך?

יש הרבה חתנים [בפרט אחרי החתונה] שכשמגיעים לשווער לסעודות שבת ויו"ט הם לא מרגישים בנוח וברוגע [ויש גם שזה להם סיוט...]
א. מה הסיבות לזה?
ב. מה הטיפים והעיצות לזה שלא יהיה ככה?
ג. מה תפקיד השווער בתמונה?

יש הרבה חתנים [בפרט אחרי החתונה] שכשמגיעים לשווער לסעודות שבת ויו"ט הם לא מרגישים בנוח וברוגע [ויש גם שזה להם סיוט...]
א. מה הסיבות לזה?
שאלה מידי כוללנית. מה הסיבות לכך?

אותי לימדו שצריך לתת כסף, ולשתוק.

לא חושב שהרב עושה את זה בשמחה גדולה אלא כי כך התרגל מצעירותו וקשה להחליף אבל כאן אברך צעיר לא כדאי להיכנס לזה. ושישאל את מרן אם שמח בזה
אוי אוי אוי כמה חמור לדבר בצורה הזאת.... וחס ושלום שלא יתרגל לדבר כך.... רק תספר לי איזה עוון אולי איזה איסור לאו או כרת הוא עבר??

א. מה הסיבות לזה?
לגופו של ענין. החותן צריך לתת לחתנו הרגשה נעימה, מילה טובה,חביבות ואהבה, אבל שאינה חונקת, אלא לתת לו המרחב שלו.
לא להעיר, לשתוק ולחזור ולשתוק, וכ"ש שלא לעקוץ ברמז.
לא להלחיץ, גם לא באמירת דבר תורה על השולחן וכו'
להעלים עין, (גם אם החתן קם מאוחר, כמנהג חתנין צעירין).
וכל שמתנהג כן עם חתנו, תקבל בתו כפל כפליים כבוד יקר ואהבה מבעלה.

א. מה הסיבות לזה?
לענ''ד הכל טמון בראש
החתן יכין ד''ת נפלאים ושירים שחמיו אוהב וישתדל לסבול הכל בדומיה ומובטח לו שעם הזמן זה יעבור
אין מה לעשות החם הוא לא תמיד כזה חם... וגם לא צעיר, ובפרט אם דלדלו לו את הכיס, וכ''ש אם הוא לא מכיר את עולם הישיבות העדכני (שלטענתם זה המזרחי של פעם) וגם לא מסוגל לקבל את העצות הזהב של הרב לא @פשוט , תאמינו לי הויתור הזה שוה הכל.

לענ''ד הכל טמון בראש
החתן יכין ד''ת נפלאים ושירים שחמיו אוהב וישתדל לסבול הכל בדומיה ומובטח לו שעם הזמן זה יעבור
אין מה לעשות החם הוא לא תמיד כזה חם... וגם לא צעיר, ובפרט אם דלדלו לו את הכיס, וכ''ש אם הוא לא מכיר את עולם הישיבות העדכני (שלטענתם זה המזרחי של פעם) וגם לא מסוגל לקבל את העצות הזהב של הרב לא @פשוט , תאמינו לי הויתור הזה שוה הכל.
מסכים לכל מילה.
אני דיברתי על החותן, וכבודו לחתן. ושניהן אמת.

די להתעסק בשטויות מספיק לא מרגישים לא נוח עם השווער!
א. סיבת האי נעימות היא כי החתן "לוקח" לו את הילדה היקרה שלו שהשקיע בה את כל כולו, והחתן צריך להוכיח את עצמו ולהראות לשווער עד כמה אפשר לסמוך עליו, וממילא נוצרת הרגשה לא נעימה ולפעמים לחץ.
ב. מצידו לשחרר מעט מתחושת לקיחת האחריות וההוכחה העצמית, ומצד השווער להכיל אותו ולנסות להבין את עמדתו, וממילא צריך לכבד ולהעריך מאוד ולומר את זה הרבה במילים ועי"כ ישתחרר הרבה מתח..
ג. תפקיד השווער להראות תחושת סמכות מחד ומאידך תחושת שחרור ואווירה נעימה ורצויה, להראות לחתן שהוא רצוי ואהוב..
ברעיון כתוב בספרים שבכל סיטואציה של מתחים ואי נעימויות וכו' צריך להכניס הרבה מילים טובות, פרגונים, לראות נקודות טובות ולדבר עליהם וממילא הדבר יוצר אווירה נעימה שהיא בדיוק היפך הלחץ.

ברוך ה' זה מעלה גדולה שאצלנו זה הרבה פחות, תחשבו מה זה אצל כל השכנזים האלו עם האף הגבוה שלהם, שברוב טיפשותם לקחו מה"שווער" שלהם 800 אלף. ועכשיו כל החיים הם צריכים להוכיח את עצמם שהם שווים את זה. וע"ז אני מברך כל בוקר "שלא עשני עבד".

חזור
חלק עליון