טיפים ועצות לחתן שלא רגיש בנוח אצל השווער ולהיפך?

ברוך ה' זה מעלה גדולה שאצלנו זה הרבה פחות, תחשבו מה זה אצל כל השכנזים האלו עם האף הגבוה שלהם, שברוב טיפשותם לקחו מה"שווער" שלהם 800 אלף. ועכשיו כל החיים הם צריכים להוכיח את עצמם שהם שווים את זה. וע"ז אני מברך כל בוקר "שלא עשני עבד".
במקרה של כבודו אתה עבד של ממש למשכנתא בבנק והוא לא, השאלה איזה אדון אתה רוצה את השווער או את הבנק, את האמת על אף שאני ספרדי גאה אני מעדיף את השווער כאדון ולא את הבנק אם הריבית והמתנות הנוספות שהם דואגים להוסיף לנו מידי פעם.

הרב פשוט, והרב יצחק משען הקדימוני.
אני יודע מקרוב על כמה חתנים שכך הצעתי להם את הדברים וב"ה השווער הכי מכבד ועוזר לאותו החתן (ויש 8 גיסים במשפחה שלו...) וגם מי שאין לו הרבה גיסים אבל היחס משתנה.

הכלל היסודי, לבוא בראש שלו לכבד בכל מצב!!! גם אם הוא פוגע בך, או בילדים.

ברוך ה' זה מעלה גדולה שאצלנו זה הרבה פחות, תחשבו מה זה אצל כל השכנזים האלו עם האף הגבוה שלהם, שברוב טיפשותם לקחו מה"שווער" שלהם 800 אלף. ועכשיו כל החיים הם צריכים להוכיח את עצמם שהם שווים את זה. וע"ז אני מברך כל בוקר "שלא עשני עבד".
לענ"ד להוכיח את עצמך שאתה תלמיד חכם ולהיות שקוע בלימוד מאשר להיות עם ענוה, אבל עובד בהרבה עבודות כאלה ואחרות, לא שקוע בלימוד...

הכלל היסודי, לבוא בראש שלו לכבד בכל מצב!!! גם אם הוא פוגע בך, או בילדים
לכבד כן. כשפוגע בילדים לא.
וכי בגלל שהם נכדיו הותרה הרצועה חלילה?
בכזה אופן צריך להעמידו על מקומו בכבוד אך בנחישות. נפש הילדים קודמת לכבודו.
כנ"ל גם בפגיעה בחתנו בקום ועשה, אין מקום לפגיעות.

אודותינו - הלכה יומית​

אתר "הלכה יומית" הוקם בשנת 2005 התשס"ה. מטרת מפעל הלכה יומית, להפיץ תורה ודעת, בעיקר בנושאים הלכתיים שונים, תוך שימת דגש על ביאור מקורות ההלכה ודרך פסיקתה, בכדי שיובן לכל כי תורתינו תורת חיים, ולא תמצא לעולם שום בעיה הלכתית שלא נמצא לה פתרון בדברי הפוסקים הראשונים והאחרונים אשר מימיהם אנו שותים. תהלות לאל יתברך אנו זוכים וכיום מנויים על "הלכה יומית" עשרות אלפי לומדים, זאת מלבד אותם הנכנסים לאתר מידי פעם לעיין במאגר ההלכות שבו.
כל ההלכות באתר נכתבות על פי גישת הפסיקה של מרן הגאון מופת הדור, רבינו עובדיה יוסף זצ"ל, אשר הוא הפוסק המקובל והמוסמך ביותר בדורות האחרונים, כפי שהעידו עליו גאוני הדורות שלפנינו, הגאונים רבי עזרא עטייה, רבי מרדכי שרעבי, רבי אפרים הכהן, ועוד רבים. חלק מן ההלכות נערכות על פי מה שכתב מרן רבנו זצ"ל בספריו היקרים, ובמקום שלא ביאר את הדברים בעצמו, נכתבים הדברים על פי פסקי מרן השלחן ערוך אשר קבלנו הוראותיו לכל אשר יאמר, ועל פי סברת רוב הפוסקים, וכפי דרכו של מרן רבנו זצ"ל. במקומות רבים שאלנו את פי מרן רבינו זצ"ל באופן ישיר איך יש להורות בעניני הלכה המפורסמים באתר, והבאנו את הפסק בשמו.
ההלכות באתר עוסקות בכל תחומי החיים, החל בהלכות שבת וכלה בענינים השייכים לחלק "חושן משפט", כך שמי שמתמיד ללמוד בכל יום את ההלכות שבאתר, רוכש לו תוך זמן קצר ידע נרחב בכל תחומי החיים. האתר אינו עוסק רק בעניני הלכה, אלא גם בעניני מוסר, מדות, חדושי פרשת השבוע, ועוד. וזאת על פי הנחייתו הישירה של מרן זצ"ל, שראה את מפעל הלכה יומית כאחד ממפעליו האישיים.
ההלכות באתר נכתבות על ידי נכדו ותלמידו של מרן זצ"ל, הרה"ג רבי יעקב ששון שליט"א, מחבר ספרים חשובים בהלכה, ובפרט נודע ספרו "אביר הרועים", שהוא הספר המוסמך על תולדותיו ומשנתו של מרן רבינו זצ"ל.
כל ההלכות באתר מתורגמות לשפות נוספות, אנגלית, ספרדית וצרפתית.
לשפה הספרדית זכינו לתרגומו של הרה"ג הדיין רבי יצחק פאדה שליט"א, שהוא אחד הרבנים החשובים בארגנטינה, ויש לו מוניטין ארוך שנים בתרגום ספרי הלכה לספרדית.
לשפה האנגלית, מתרגם את ההלכות הרה"ג רבי גבריאל אלבז שליט"א, חבר בית המדרש לדיינים לבני ארם צובא בשכונת הר נוף בירושלים. הרב אלבז משמש לעתים כרב פוסק לבני הקהלות בארצות הברית.
לשפה הצרפתית מתרגם את ההלכות הרה"ג דוד פיטון שליט"א, הנודע בצרפת במפעליו היקרים להרבצת התורה, והרבה עשה לתורתו של מרן זצ"ל שתהיה נלמדת בצרפת וסביבותיה.
הרבנים רבי גבריאל אלבז ורבי דוד פיטון, גם משיבים לשאלות בהלכה יומית בשפתם, ואף מגיהים את ההלכות הנכתבות בעברית.​

הייתי מדייק ואומר שזה דווקא המגזר הליטאי ולא החסידי.

בכלל יש כאלה שחושבים רק עצמם ואוהבים רק את עצמם ובשבילם, כולם נבראו לשמשם, בתוכם האשה והילדים וכשמגיעים זה גם החתנים.
כשמתחשק להם הם מתייחסים וכשלאו, לאו.
הפתרון לדעתי הוא לנקוט בשיטת חיה ותן לחיות. ובעיקר הכי חשוב, לתת הרבה אהבה כבוד ומקום לאשה ובוודאי ובוודאי לא לדבר איתה נגד אביה.

לכבד כן. כשפוגע בילדים לא.
וכי בגלל שהם נכדיו הותרה הרצועה חלילה?
בכזה אופן צריך להעמידו על מקומו בכבוד אך בנחישות. נפש הילדים קודמת לכבודו.
כנ"ל גם בפגיעה בחתנו בקום ועשה, אין מקום לפגיעות.
מסכים, אבל מהמקרים ששמעתי עליהם, דווקא כאשר השווער כן פוגע בילדים או בחתן עצמו,
והחתן פעל בחכמה (גם הכין את הילדים בצורה מכבדת שלא תפגע בכבודו האישי של הסבא, וגם מבחינה נפשית)
והיום הוא מספר לי שמכל המשפחה הילדים שלו הכי אהובים על הסבא הזה, ואינו מזלזל בהם, ולהיפך, אומר הלוואי כל הנכדים היו כמוהם (הערה - ברוב הפעמים סבא שפוגע בנכדים בכל צורה שהיא, בעיקר זה נובע מאי כבוד של הנכדים אליו...)

להלצה בלבד - שיעבוד על ויגבה לבו בדרכי השם :)
בסוף אולי יצליח להגיע לרמות הגבוהות כמוני,להגיע עם פפושדו בערב פסח לבית חמי האשכנזי שאפילו כל השנה לא לומד בספר ליד שולחן עם אוכל כחומרת החזון איש.. 😂
(לסקרנים איך זה נגמר - ביקש ממני בקול רם שלא משתמע לשתי פנים "לזרוק את החמץ הזה מהבית" ולא עזרו מחאותיי הנמרצות שאפילו עוד לא פסח..)

להלצה בלבד - שיעבוד על ויגבה לבו בדרכי השם :)
בסוף אולי יצליח להגיע לרמות הגבוהות כמוני,להגיע עם פפושדו בערב פסח לבית חמי האשכנזי שאפילו כל השנה לא לומד בספר ליד שולחן עם אוכל כחומרת החזון איש.. 😂
(לסקרנים איך זה נגמר - ביקש ממני בקול רם שלא משתמע לשתי פנים "לזרוק את החמץ הזה מהבית" ולא עזרו מחאותיי הנמרצות שאפילו עוד לא פסח..)
צודק, אבל בדיוק הפוך.
אם קודם היית עובד על הקשר והכבוד מול חמיך, אולי והיה סיכוי טוב למהלך שעשית.

חזור
חלק עליון