זכר למחצית השקל
Active member
הם מעדכנים את המקוון כל הזמןתשאל את אוצה"ח מתי הם מעדכנים גירסא
הם מעדכנים את המקוון כל הזמןתשאל את אוצה"ח מתי הם מעדכנים גירסא
למה מרן כל כך נזהרואף ביקש למסור לשליח מיוחד שהגיע למעונו, שימסור לו שהוא היה מאוד רוצה להגיע לנחם אותו, אך עקב המצב אין סיפק בידו.
הרב מקיים בעמצו את דברי הנביא ''לך עמי בוא בחדרך וסגור דלתך בעדך חביא כמעט רגע עד יעבור זעם''למה מרן כל כך נזהר
זה ענין של חוק או סתם זהירות על דעת עצמו ידוע למישהו
באור החיים הרב אלבז עצמו מוסר שיעור למעלה וכן לאירוע של בית שמעיה מרן לא הגיע ידוע למישהו על מה הזהירות היתירה ??
מדין ונשמרתם מאוד לנפשותיכם. זו הסיבה.למה מרן כל כך נזהר
זה ענין של חוק או סתם זהירות על דעת עצמו ידוע למישהו
באור החיים הרב אלבז עצמו מוסר שיעור למעלה וכן לאירוע של בית שמעיה מרן לא הגיע ידוע למישהו על מה הזהירות היתירה ??
סיפר לי חבר שהלך להתברך אצל מרן שליט"א לפני כשבועיים, וחיכה בתור כמו המון הרב שהיה שם,מדין ונשמרתם מאוד לנפשותיכם. זו הסיבה.
נראה לי יותר מכךמדין ונשמרתם מאוד לנפשותיכם. זו הסיבה.
לומר לך איך זה אני לא יודע. [למרות שיש לי הסברים לכך. ובכל ככל יש יוצא מן הכלל, ויש עוד שיקולים לפעמים].סיפר לי חבר שהלך להתברך אצל מרן שליט"א לפני כשבועיים, וחיכה בתור כמו המון הרב שהיה שם,
וכשהייתה אזעקה, הוא ועוד פחות או יותר 3 אנשים היחידים שירדו למרחב מוגן.
איך זה?
יותר מזה.לומר לך איך זה אני לא יודע. [למרות שיש לי הסברים לכך. ובכל ככל יש יוצא מן הכלל, ויש עוד שיקולים לפעמים].
אבל ממה שידוע לי, מרן שליט"א מאוד מקפיד לצאת למרחב מוגן או לכה"פ לחדר מדרגות בזמן האזעקות.
ואף דורש זאת בנעימות מכל בני ומקורבי ביתו, שיקפידו על הנ"ל.
באמצע מסירת שיעור הרב מפסיק והולך למרחב מוגן?יותר מזה.
היינו איתו לפני שבוע וחצי שעה במקלט (!!!) כשהיה אזעקות רצופות בירושלים, ונשאר כל הזמן. ועוד פעמים רבות בחודש האחרון, ותמיד ירד, ופעם שאמרתי לו אחרי ששמענו "בום" לעלות ודחף אותי בידו שאשאר לידו (לשמירה...) ולהתעדכן בחדשות מתי הסתיים האירוע...
לפני כשבועיים הוריד את 2 נכדיו הקטנים למקלט שכל אחד מחזיק בידו משתי הצדדים.
יורד אפ' באמצע שמונה עשרה.
ויותר מזה, הלילה בחמש בבוקר, ובכל לילה שהיה אזעקה, הרב הקפיד לרדת לחדר מדרגות או למקלט, ואף אטם את החולנות כפי הנחיות פיקוד העורף בדבק מיוחד. ואכמ"ל.
יש הנחיה כזו?ואף אטם את החולנות כפי הנחיות פיקוד העורף בדבק מיוחד. ואכמ"ל.
אין. אבל שיהיה מוגן יותר. המלצהיש הנחיה כזו?
ואווו כל הכבודב"ה המועצה הדתית בראשות
תלמידו של מרן שליט"א ר' אברהם פדידה הי"ו
חילקה את כל הסט ג' חלקים ילקו"י ברכות לכלל בתי המדרש בעירנו בית שמש
ב"ה המועצה הדתית בראשות
תפנה אלי בפרטיאני רוצה לפתוח נקודת מכירה של הילקוט יוסף החדש באחת מערי הדרום שאין בה מכירה כזאת למי ניתן לפנות
אתה יודע למי אפשר לפנות בנושא?ב"ה המועצה הדתית בראשות
את מי שימחת ברגל עם השני?ב"ה קיבלתי היום 2. שמחת הרגל