• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

כוחו של יחיד

היום זכיתי לסיים מסכת והשתמשתי בגמרא של עוז והדר
נוסח הקדיש היה אשכנזי מה שגרם לי לבלבול קצר
אח"כ סיפר אחד המשתתפים שהוא שלח מכתב להוצאת "עוז והדר" בבקשה לטיפול בעניין לתועלת כלל הלומדים הספרדים
והוא חשב שלא יתייחסו אליו
אבל להפתעתו הוא קיבל מכתב מההנהלה שהם כלל לא ידעו ולא קיבלו תלונות בנושא וביקשו שישלח להם את הנוסח של ע"מ ושבעז"ה זה יתוקן בקרוב
ואכן במהדורת "עוז והדר" האחרונה שיצאה לאור
הוסיפו בקדיש גם את נוסח עדות המזרח

חושבני שסיפור כזה יכול להביא תועלת מהו כוחו של יחיד בכל נושא וענין (גיוס, שבת, אחדות, וכו' וכו')
ושעלינו מוטלת חובת ההשתדלות ומשמים יעזרו

היום זכיתי לסיים מסכת והשתמשתי בגמרא של עוז והדר
נוסח הקדיש היה אשכנזי מה שגרם לי לבלבול קצר
אח"כ סיפר אחד המשתתפים שהוא שלח מכתב להוצאת "עוז והדר" בבקשה לטיפול בעניין לתועלת כלל הלומדים הספרדים
והוא חשב שלא יתייחסו אליו
אבל להפתעתו הוא קיבל מכתב מההנהלה שהם כלל לא ידעו ולא קיבלו תלונות בנושא וביקשו שישלח להם את הנוסח של ע"מ ושבעז"ה זה יתוקן בקרוב
ואכן במהדורת "עוז והדר" האחרונה שיצאה לאור
הוסיפו בקדיש גם את נוסח עדות המזרח

חושבני שסיפור כזה יכול להביא תועלת מהו כוחו של יחיד בכל נושא וענין (גיוס, שבת, אחדות, וכו' וכו')
ושעלינו מוטלת חובת ההשתדלות ומשמים יעזרו
רציתי לציין
שהנוסח בארמית זה לא לנו הספרדים כמבואר בילקו"י
איפה שמתבאר כל הנוסחים השונים
ונשמח שיאירו את עיניהם בזה

מה הם לא ידעו? שיש ב' נוסחים?!
כן
גם לי זה היה מאוד מוזר בהתחלה

אגב היה פעם סיפור כנ"ל (לא זכור לי המקור שלו)
על אשה ששלחה מכתב לנשיא ארה"ב שהחליט למסור פעם בשבוע נאום לאומה בליל שבת
שהיא לא תוכל לצפות בנאום כיון שהיא דתייה ושומרת שבת וביקשה שיזיזו את זה ליום חול
ובקשתה נענתה
והנאום הוזז לשלישי (או רביעי)
ובזכותה זכו הרבה יהודים שלא שומרים שבת עדיין לצערנו להינצל מחילול שבת

חזור
חלק עליון