• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

כלים שנעשו מאדמת הירח

גרינפלד

Well-known member
כתב הגאון ר' יעקב אדלשטיין (נדפס בספר בעקבי תלמוד סי' קס"ד, וכן בעקבי תודה סי' ל', וכן בספר זכרון חסד לאברהם) לדון בכלי שנעשה מאדמת הירח, כעין כלי חרס, האם הוא מקבל טומאה או לא. ופשט זאת מהמשנה בכלים פי"ז מי"ד שמפורט בה כל יום אם הדברים שנבראו בו הם מקבלים טומאה [וכתבו הר"ש והרא"ש שהנידון הוא לגבי כלים שנעשו מהם, וכן פשטות המשנה בסוף לגבי כנף העזנייה, ועי' ברמב"ם שיתכן שחולק], וביניהם גם יום רביעי, שאינו מקבל טומאה; וא"כ גם הירח שנברא ביום הרביעי [או עכ"פ נתלה ברביעי כלשון הר"ש: "ברביעי נתלו המאורות ואין בהם טומאה"] אין בו טומאה. וכן השיב הגרח"ק בספר דרך שיחה. והוסיף הגרי"א שנפק"מ גם לכלים שנעשו מברזל ונחושת שהובאו משם. ואולי יש לדחות ע"פ דברי המלבי"ם שהשמש והירח נבראו ביום הראשון ורק האור המאיר נברא ביום הרביעי, ואולי כן ס"ל למשנה; מיהו אינני יודע אם זו דחייה נכונה, גם אין זו דחייה בלשון הר"ש שכתב "נתלו". ושמעתי לדחות שהנה המשנה אחרונה כתב שמתני' סימנא בעלמא, והתפא"י כתב (הובא בדברי הגרי"א) שזה סוד; וא"כ יתכן שהמשנה כתבה לפי המציאות דאז שלא היה אפשר לעשות מזה כלים, [וזה גופא הכוונה שא"א לעשות מזה כלים, וכמו ביום השני], וצ"ע אם זו דחייה נכונה.​
 
נערך לאחרונה:
 


כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון