תגזים עוד בבקשה.ונראה שצריך גם להחתים אותם על כך, שאם לא, חלילה יכול אותו רב להעיר כדרכה של תורה על מרן זיע"א, וכיון שלעולם לא תהיה הערתו נכונה, כי וודאי יש עליה תשובה, הרי שחלק על מרן זיע"א לחינם.
ואם נחתים אותו יזהר מאוד בלשונו ויאמר רק את דעת מרן זיע"א ואף יברר היטב אם חזר בו וכיו"ב לעניינים מסויימים.
וכן יברר היטב את דעת מרן זיע"א אליבא דמרן שליט"א כי יש רבנים שתולים בוקי וסרקי במרן שליט"א כאילו אינו פוסק לגמרי כאביו מרן זיע"א.
ואולי אף להניח ערבות כספית על כך, שהרי גופי תורה תלויים בזה.
אין בעיה, בבית המדרש, רק לא לבלבל את הציבור בדעות שונות, שזה לא הגון, וכמו שאמר הרב יעקב ששון, עיור מי שלא רואה שכמעט כל הציבור קיבלו את פסקיו.נשמע כמו כפייה דתית..מה הבעיה לדון בהלכה שלא כדעת מרן, אמנם אני כן מסכים שצריך לציין שאין זו דעתו ולא כמו ששמעתי רבנים שמערפלים את הדברים כך שאתה חושב שבדעת מרן הם נושאים ונותנים.
לאחר אריכות דברים כיד ה' הטובה עליו, העלה הרב נקי שליט"א את המסקנה דלעיל:
הצג קובץ מצורף 44305
איפה העלון המלא?לאחר אריכות דברים כיד ה' הטובה עליו, העלה הרב נקי שליט"א את המסקנה דלעיל:
הצג קובץ מצורף 44305
ואולי גם להחרים ולנדות, וגם לשקול מלקות וסקילה ...ונראה שצריך גם להחתים אותם על כך, שאם לא, חלילה יכול אותו רב להעיר כדרכה של תורה על מרן זיע"א, וכיון שלעולם לא תהיה הערתו נכונה, כי וודאי יש עליה תשובה, הרי שחלק על מרן זיע"א לחינם.
ואם נחתים אותו יזהר מאוד בלשונו ויאמר רק את דעת מרן זיע"א ואף יברר היטב אם חזר בו וכיו"ב לעניינים מסויימים.
וכן יברר היטב את דעת מרן זיע"א אליבא דמרן שליט"א כי יש רבנים שתולים בוקי וסרקי במרן שליט"א כאילו אינו פוסק לגמרי כאביו מרן זיע"א.
ואולי אף להניח ערבות כספית על כך, שהרי גופי תורה תלויים בזה.
איפה העלון המלא?
וידוע המעשה עם מרן ביום שכולו תורה אחד שהביאו רב שפסק נגד מרן השו''ע ומרן זצוק''ל כעס מאוד וציווה להביא רבנים שפוסקים רק כמו מרן והאריך בסיפור הנ''ל הרב אליהו כהן באחד הקבצים של בית יוסף כמדומני בחלק מז-מחלכל הליצנים הנמצאים עדיין באוירת חודש אדר, השורות הבאות מיועדות עבורכם!
כוונתו של הרב נקי כך; ליהוי ידוע שברוב קהילות הקודש בכלל ובציבור בעלי הבתים בפרט, עשו להם את מרן רשכבה"ג זיע"א לרב ושופט עליהם, ואשר על פיו ישק כל דבר. דא עקא, שישנם כאלו שכשמגיעים ל'יום שכולו תורה', ולפתע שומעים רב גדול (עם 2 כפתורים מאחורה, ולאו דווקא...), שבא ומדבר כנגד פסקים מסוימים של מרן זיע"א, הם מתבלבלים וא"כ דבר זה זורע בלבול בהלכה ובהנהגת בתיהם שלא מרצונם. שהרי רובא דרובא אומרים במפורש שרוצים לעשות בכל כדעתו דעת עליון דמרן רבינו זיע"א. וע"ז בא ואומר שימנעו מראש בלבול זה, שיקבלו העם בענייני הלכה אך ורק ממרא דארעא דישראל מרן זיע"א.
מזכיר לי שהרב זכאי שליטא דיבר פעם בלווין ואמר שמקבל עשרות שיחות ביום לביתו. והשאלה הראשונה של השואל היא: אבל אתה עונה לי לפי דעת הרב עובדיה.לכל הליצנים הנמצאים עדיין באוירת חודש אדר, השורות הבאות מיועדות עבורכם!
כוונתו של הרב נקי כך; ליהוי ידוע שברוב קהילות הקודש בכלל ובציבור בעלי הבתים בפרט, עשו להם את מרן רשכבה"ג זיע"א לרב ושופט עליהם, ואשר על פיו ישק כל דבר. דא עקא, שישנם כאלו שכשמגיעים ל'יום שכולו תורה', ולפתע שומעים רב גדול (עם 2 כפתורים מאחורה, ולאו דווקא...), שבא ומדבר כנגד פסקים מסוימים של מרן זיע"א, הם מתבלבלים וא"כ דבר זה זורע בלבול בהלכה ובהנהגת בתיהם שלא מרצונם. שהרי רובא דרובא אומרים במפורש שרוצים לעשות בכל כדעתו דעת עליון דמרן רבינו זיע"א. וע"ז בא ואומר שימנעו מראש בלבול זה, שיקבלו העם בענייני הלכה אך ורק ממרא דארעא דישראל מרן זיע"א.
לא צירפת.מצורפים דבריו של מרן זיע"א בהם אומר באופן מפורש כדבריו של הרב דוד נקי:
עוד פעם לא מצורף כי הקובץ לא נתמך... מה עושים? יש לי קובץ שמע - צור איתי קשר תעלה את זה אתהלא צירפת.
וכן אמר כן הרב ירון אשכנזי רבה של גדרה בלוין לפני מרן שליט''א שרוב השואלים בקו ההלכה מדגישים שרוצים לדעת שהפסק ע''פ מרן זצוק''ל ובנו היבדל''חמזכיר לי שהרב זכאי שליטא דיבר פעם בלווין ואמר שמקבל עשרות שיחות ביום לביתו. והשאלה הראשונה של השואל היא: אבל אתה עונה לי לפי דעת הרב עובדיה.
תא שמע ותא חזי בניתים תשלח את שמעעוד פעם לא מצורף כי הקובץ לא נתמך... מה עושים? יש לי קובץ שמע - צור איתי קשר תעלה את זה אתה
ילמדנו רבנו מהו אוצר מרן ?אני מנסה להעלות את זה ולא מצליח
מי שיש לו אוצר מרן - שמתי את הדרשה הזאת בתיקייה שנקראת כללי ההוראה שם יש דרשה על ההבדלים בין מרן לחזו"א, זו הדרשה. הרב אלבז היה רב מקדים כנראה, ואחרי 3 דקות הוא מסיים ואז שומעים את מרן פותח עם הדברים האלו...