• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

להינות מחדשות שנשמעו באיסור בשבת

יוסיף אור

Active member
בס"ד

שבוע מבורך,
בשנה האחרונה עם כל המלחמה קורה שיש דברים שקורים בשבת כמו החיסול של סינוואר ימח שמו וכו, ואם גר באזור אדם לא דתי, מגיע ומתחיל לספר לכולם את החדשות, נראה פשוט לעניות דעתי שכמו כל איסור דרבנן במזיד אסור להינות בשבת הוא הדין כאן, ובפרט שזה זלזול עצום בכבוד השבת לדבר ולהנות מחילול השבת של השומע, מה דעתכם?

ידיעה זה לא מציאות של דבר ואין מקום לאסור.
ויש מן האחרונים שרצו לומר כן אפילו בהוצאה שמלאכה גרועה היא שכיון שאין ממשות כמו בבישול שהדבר התבשל אין כאן חפצא של איסור וק''ו על ידיעה בעלמא.
אבל בוודאי מגונה מאד לראות חרדים שואלים חילונים מה חדשות השבת ???

יש פרי מגדים שרבים מהאחרונים מעתיקים להלכה שאוסר הנאה מקול מראה וריח אעפ שאין בהם ממש.. וגם בתפארת הביאו בסימן שיח בשם הגרע שאסןר לשמוע חדשות בשבת לכאורה מאי שנא ? גם אני נסתפקתי כי סוף סוף החילוני כבר שמע ורק מעביר מידע, אבל סוף סוף שמע באיסור...

וגם עד כמה משום חילול השם יש להזהר כי עינינו הרואות שאנשים ממש מתעניינים ודנים בכך ולכאורה אם הוי חילול השם חייב מיד להפסיק עם התופעה..

סיפר לי אברך שגר בבניין עם חילונים ובאותה שבת שהקב"ה חיסל את נסרללה אחת השכנות כתבה מודעה בלוח המודעות: לכל שכנינו השומרי שבת הודעה משמחת נסרללה חוסל בערב שבת... שבת שלום. התמימות הזאות פשוט מעניינת, השאלה שהתעוררה האם מותר לקרוא את זה בשבת?

יש פרי מגדים שרבים מהאחרונים מעתיקים להלכה שאוסר הנאה מקול מראה וריח אעפ שאין בהם ממש.. וגם בתפארת הביאו בסימן שיח בשם הגרע שאסןר לשמוע חדשות בשבת לכאורה מאי שנא ? גם אני נסתפקתי כי סוף סוף החילוני כבר שמע ורק מעביר מידע, אבל סוף סוף שמע באיסור...
איפה הפמ''ג ועל מה הוא מדבר ?
לכאורה כוונתו שאדם שומע חדשות מרדיו הוא נהנה מחילול שבת ישיר ובזה אפילו קול ומראה אסור
אבל לשמוע ממישהו ששמע מהרדיו זה נושא של מעשה שבת כיון שאין הנאה ישירה מהחילול שבת ואין כאן חפצא של מעשה שבת.

חזור
חלק עליון