• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

לכבוד פרישתי מסר מה זה בנ"א לחבירו

אמר רבי חיים [שמואלביץ], הרי אשתו של רב רחומי רצתה שישוב, ולא חפצה במותו, אבל כיוון שציער אותה גם בלי מתכוון, פגעה בו מידת הדין.

כי כאמור – בין אדם לחבירו זה אש!
מסר חשוב מאוד!
לא נראה לי שר' חיים שמואלביץ צריך את המחמאות שלך!!!
כן ישנם מסרים חשובים שצריך להדגיש ולהאיר אותם!!!
אם כשתאמר דבר מחמאה על חידוש של אחד מגאוני עולם זה יעזור יותר וישפיע. כבודו במקומו מונח, ואני - כאינני.
אך מכיון שלדעתי הענייה זה שר' חיים וכו' אמר את זה אמור קצת יותר להשפיע מאם יכתוב אחד מאנשינו איזו מחמאה, הרי אין זה אלא כמפרגן לגדולי עולם ונראה לי שזה בכלל מה שעלינו להזהר במאוד מאוד מהאיסור החמור של
לחיות בנערוווין של כבוד התורה!
ומה ש
שמענו רבים מגדולי ישראל המתבטאים: פלוני הקשה כאן קושיא עצומה?! או: יש סיפור יפה שסיפר פלוני, או: יש איזה מהלך מבריק שאמר פלמוני?

כמה פעמים שמענו על 'דבר נורא' שמעורר כאן ה...?!
אין זה אלא להחדיר אהבת תורה ולחדד מסרים בפני תלמידים צעירים, אך לבוא ולהתבטאות בכזה פורום דברים מעין זה, אינני חושב שזה הוסיף למישהו קמצוץ אהבת תורה או יראת שמים.
וכבוד הציבור הקדוש במקומו מונח.

אינני מבין, אם מישהו מצער אותך באופן חריג ואסור, האם אין המערכת צריכה לחסום אותו וכו'???
אך אינני בנתינת כל גושפנקא להודעות כגון דא "הנני בזאת לפרוש", רוצה לפרוש? תפרוש!!! אני לא חושב שזה מכבד מישהו מהפורום.

חזור
חלק עליון