Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
"המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.
אני לא רוצה לקטרג אבל בעיני כל הדברים האלה זה כדי לכסות על האמת של המכשירים האלה
הם עושים את זה כדי שאם תבוא ותוכיח אותם למה יש לך מכשיר טמא הוא יוכל להוציא את המכשיר ולהראות לך כמה שסי"ם הוא סיים, כאילו אנחנו נמצאים במדבר שאין ספרים
אני לא רוצה לקטרג אבל בעיני כל הדברים האלה זה כדי לכסות על האמת של המכשירים האלה
הם עושים את זה כדי שאם תבוא ותוכיח אותם למה יש לך מכשיר טמא הוא יוכל להוציא את המכשיר ולהראות לך כמה שסי"ם הוא סיים, כאילו אנחנו נמצאים במדבר שאין ספרים
כל יוזמה המסייעת ללימוד תורה ולהתקדמות רוחנית - מבורכת (בתנאי שאינה מעודדת חיבור לרשתות ולמכמורות ומיניהן ושימוש במכשירי שחת רח"ל).
הכותרת היא שהזעיקה אותי: לסיים את הש"ס יכולים (גם) בלי "וצאפ או טלגרם"!
לימוד זכות לחוד ואמת לחוד, גם הברדיצ'ב לא חשב לרגע שזה בסדר לעשות כך, הוא רק לימד זכות כלפי שמיא, האם אנחנו צריכים לעשות כך? ברור שלא, אם נתחיל לעשות כך נתחיל להתבלבל בעצמנו מה אמת ומה לימוד זכות.
אותו הדיון בדיוק היה כשהחליט הרב זמיר לפתוח את הארגון הידברות.
יש שהתנגדו ואולי גם מתנגדים לארגון בכל תוקף.
ויש שתמכו בו, ומשום שאין הארגון הזה ובטלויזיה היהודית שייכת לחרדים אלא למי שכבר נמצא שם וכו׳ ורואים כיום איך השיטה הזו הוכיחה את עצמה, כמה החזירו בתשובה ואיפה הם נמצאים כיום. ב״ה.
אותו הדיון בדיוק היה כשהחליט הרב זמיר לפתוח את הארגון הידברות.
יש שהתנגדו ואולי גם מתנגדים לארגון בכל תוקף.
ויש שתמכו בו, ומשום שאין הארגון הזה ובטלויזיה היהודית שייכת לחרדים אלא למי שכבר נמצא שם וכו׳ ורואים כיום איך השיטה הזו הוכיחה את עצמה, כמה החזירו בתשובה ואיפה הם נמצאים כיום. ב״ה.
ולמי שיש טלגרם בין כה וכה, לא עדיף שיתחיל להתקרב וללמוד משהו משם?
ברור עדיף שיימחק, אבל למחוק הוא לא הולך למחוק כרגע אז אם "תגניב" לו 5 דקות יהדות בין לבין מה רע?
אתם מסתכלים בצורה מסויימת מהשקפה בריאה ודאי שזה לא הדרך ולא ולא וכו'. והדבר הכי קדוש לא קשור לטמא אבל הוא כבר שם בתוך הטמא.
גם צריך לקבל את התורה תלמיד מפי הרב, וש"ס גם לומדים בלי "תסמונת שוטנשטיין" כמו שנפתח פה דיון אלא עם גמרא בהבנה, וכן על זה הדרך אבל ירידת הדורות.. כמו שנאמר