• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מאסר בחורי הישיבות-איפה הנציגים הספרדים כאשר [רק] בחורים ספרדים מושלכים לכלא???

מתוך צאט מורשת מרן:
ישי כהן:
"כל תלמידי הישיבות שנעצרו במעצרים היזומים ע"י של המשטרה הצבאית, כולם - לא רובם... כולם, בני עדות המזרח!
תנו לי הסבר הגיוני אחד! אני לא מצליח להבין איך הדבר בזה לא מחולל סערה!
צה"ל לא דופק על דלתות של ליטאים! צה"ל לא דופק על דלתות של חסידים! אלא מגיע רק לבני עדות המזרח!
במבחן העובדות, הספרדים אלו הם שעומדים להיות ההוכחה למערכת המשפט לעמידה ביעדי הגיוס!
כששמענו את מרן הראשון לציון מנהיגה הרוחני של ש"ס הרב יצחק יוסף, שהזהיר על כך לפני מספר חודשים ואמר,
תדעו לכם שיהיו מעצרים יעצרו רק אותנו בני עדות המזרח! אנשים לא הבינו מה הוא רצה... והנה זה קורה היום עובדתית!
אתה רואה שהוא צדק בזה!"

לא על זה דיברתי אלא האם להשתמש בקו צבע שחור של הפלג
אתה הולך אחרי רבותיך רק במה שנח או גם במה שלא נוח?
לא דומה אין בעיה לעשות עצרת בהוראת גדולי הדור וגם להביא הכוללים והתתים בהוראת הגרמה ואילו להפוך ניידת לא שאלו אף אחד וזה אותם אלו שזרקו פחי זבל על בן צור וכו
שקיימים עד היום

אין מי שהוא נגד גזירת הגיוס הקיימת כיום

הם עושים הכל לטובתינו חבל לבלבל במח

לא שמענו

לא צריך לזכור את האמת ולהקים קו שלנו ולא שלהם

כנל

אכ שיעשו קו לשס ולא פלג
כבר עניתי ואחזור שוב לקום עליהם זה אמר הרב ותעשו אבל לקרוא לפלג אם דעת רבותינו שלא כמוהם אז לא נשתף איתם בזה פעולה בלי אישור מרבותינו
אישתמיטיה בברכת התורה.

בקיצור תם עידן ש"ס? מי יפתח לנו מפלגה חדשה?!?!

הרב יצחק שליטא
בעזרת השם
שכן שלי חסיד גור אמר לי הערב
שיש תוכנית שגור תפרד מדגל התורה - הם רבים על החברי כנסת של דגל שנפלטו בגלל החוק הנורבגי.
וגור ועוד חלקים מאגודה יפתחו מפלגה יחד עם מרן שליט"א
וביחד עם הפלג.
זה נשמע למישהו רציני?
או שזה חלומות של גור.

שיש תוכנית שגור תפרד מדגל התורה - הם רבים על החברי כנסת של דגל שנפלטו בגלל החוק הנורבגי.
וביחד עם הפלג.
זה נשמע למישהו רציני?
או שזה חלומות של גור
וביחד עם הפלג.
זה נשמע למישהו רציני?
או שזה חלומות של גור.
אני מתפלל שזה יקרה,
אין ספק שזה קידוש השם גדול שתקום מפלגה ששומעת לרבנים,
ומיצגת דעת תורה של נגד גיוס גם מי שלא לומד,
ושתיתן גב ועזרה לעריקים

למה? האם לדעתך למפלגות האחרות אין רבנים?
אם רוצים להצליח במהלך צריך לדעת לכבד אחרים להבין את גבולות הגזרה, ולא לומר אני הצדיק, וכל השאר...

אם רוצים להצליח במהלך צריך לדעת לכבד אחרים להבין את גבולות הגזרה, ולא לומר אני הצדיק, וכל השאר...
יתכן שכולם שומעים לרבנים אך בעיני הבשר שלנו לא זכינו לראות זאת

מי שהוא תלמידם של אותם רבנים אף אחד לא מונע ממנו להצביע לאותה מפלגה.

אנחנו תלמידי מרן.

קצה נפשינו בפוליטיקאים שמנפנפים בהוראת מרן, וברגע האמת הם ממציאים לעצמם רבנים אחרים.

וביחד עם הפלג.
זה נשמע למישהו רציני?
או שזה חלומות של גור.
זה אולי חלומות של גור...
דרכינו רחוקה מדרכם של הפלג והקיצוניים הללו.
אנו ממשיכים בעוז ובגאון את המורשת של רבינו הגדול מרן רבינו עובדיה יוסף זיע"א.

יתכן שכולם שומעים לרבנים אך בעיני הבשר שלנו לא זכינו לראות זאת
מי שהוא תלמידם של אותם רבנים אף אחד לא מונע ממנו להצביע לאותה מפלגה.

אנחנו תלמידי מרן.

קצה נפשינו בפוליטיקאים שמנפנפים בהוראת מרן, וברגע האמת הם ממציאים לעצמם רבנים אחרים.
התכוונתי להגיד שבשביל להציג את התוכן הטוב שיש לך.
לא צריך להכפיש אחרים ...

וביחד עם הפלג.
זה נשמע למישהו רציני?
או שזה חלומות של גור.

אני מתפלל שזה יקרה,
ומיצגת דעת תורה של נגד גיוס גם מי שלא לומד,
ושתיתן גב ועזרה לעריקים
אכתוב לך משהו מניסיון חיים.
דבר ראשון אני מאמין להרב אלבז הרבה יותר מאשר לך - במחילה.
והרב אלבז אמר שאין פירוד בין חברי המועצת, למרות שברור שמרן מתנגד לנוסח החוק.
וכן מרן לא מביע את דעתו בפומבי, למה ? זה עניין שלו, אבל אלו הם העובדות
הרב אלבז לא שקרן ולא אומר ליד מרן ביזדים מה שלא מקובל על מרן.
ומרן לא אמר בפרהסיא פעם אחת משהו נגד התנועה.
למרות שמתוך המכתב שלו ברור שיש לו המון ביקורת.
דבר שני
גם אם אתה צודק והמרביצי וכו'.
עדיין לא ילכו במפלגה נפרדת במקרה הכי הכי גרוע זה יהיה כמו אצל האשכנזים ,
מרן ימנה לחכי"ם את רוב הנציגים אנשים חדשים מטעמו שיהיו נאמנים לו, והרבנים של מרביצי כל אחד יקבל נציג.
אבל זו בדיחה לחשוב שזה יהיה התנועה הייתה ותשאר, בראשות מרן מיד לאחר שנעבור את הבלגן של חוק הגיוס.
אולי לך נראה שזה המצב הכי חמור של התנועה, אבל היו לה בהיסטוריה רגעים קשים מאוד מאוד.
וב"ה שרדנו את כולם, ונעבור בס"ד גם את המשבר הזה עם תנועה קדושה ומלוכדת בראשות מרן מלכא שליט"א

זה אולי חלומות של גור...
הדברים פשוטים וברורים תפסיקו תמיד לחבר את דרכו של מרן שליט''א לפלג או למגזר קיצוני כזה או אחר כל מלחמתו של מרן נגד הגיוס מתוך הבנה עמוקה שזה יפגע בנו בבחורי הישיבות הספרדים ולפלג יש הרבה דברים שדרכנו לא דרכם ואכמ''ל
לענין פתיחת מפלגה אני לא חושב שצריך לפתוח מפלגה פשוט עם היו''ר לא מסתדר עם הרב אז יכול אחר כבוד להניח את המפתחות ולפתוח מפלגה חדשה כמו כאלו שהיו בעבר או כמתו שרצה לעשות כן בעבר מה בכלל הדיון בכלל לפתוח מפלגה או לא

וביחד עם הפלג.
זה נשמע למישהו רציני?
או שזה חלומות של גור.
מחליף פרה בחמור?

זה אולי חלומות של גור...

הדברים פשוטים וברורים תפסיקו תמיד לחבר את דרכו של מרן שליט''א לפלג או למגזר קיצוני כזה או אחר כל מלחמתו של מרן נגד הגיוס מתוך הבנה עמוקה שזה יפגע בנו בבחורי הישיבות הספרדים ולפלג יש הרבה דברים שדרכנו לא דרכם ואכמ''ל
לענין פתיחת מפלגה אני לא חושב שצריך לפתוח מפלגה פשוט עם היו''ר לא מסתדר עם הרב אז יכול אחר כבוד להניח את המפתחות ולפתוח מפלגה חדשה כמו כאלו שהיו בעבר או כמתו שרצה לעשות כן בעבר מה בכלל הדיון בכלל לפתוח מפלגה או לא
תבורכו משמים
הנחתם את דעתי.

אני לא חושב שצריך לפתוח מפלגה פשוט עם היו''ר לא מסתדר עם הרב אז יכול אחר כבוד להניח את המפתחות
או שהוא יחזור בתשובה ויקבל על עצמו את מרן.
מה הוא לא הלך לים המלח ולא הסכים לענות לטלפונים של מרן זי"ע.
ואחר כך חזר בתשובה.
וזה עבד יפה מאוד שנים רבות, אין סיבה שזה לא יעבוד הלאה.

אולי לך נראה שזה המצב הכי חמור של התנועה, אבל היו לה בהיסטוריה רגעים קשים מאוד מאוד.
וב"ה שרדנו את כולם, ונעבור בס"ד גם את המשבר הזה עם תנועה קדושה ומלוכדת בראשות מרן מלכא שליט"א
בדיוק כך! זה רק עניין של זמן עד שכולם ("כולם"- היינו לרבות הפוליטיקאים...) יקבלו הנהגתו של מרן מנהיג הדור שליט"א!

א"א להסתיר את השמש! וכשרואים את ההמונים נוהרים אחר מרן שליט"א - לא שייך לעשות פעולות אחרות מלבד ההכרה במציאות!

"על כל גל וגל שבא - נענעתי לו בראשי..." רבייס'י, נעבור את זה ביחד! ביחד ננצח!

בזכויות יסוד של האו"ם קיימת 'פטור מצפון ודת' על מנת להיפטר משירות צבאי, לצערינו הרב הבג"ץ שהוא דואג לכל השמאלנים והערבים, כאשר זה מגיע לחרדים הוא מצפצף על הוראות האו"ם.

ידוע לכולנו שבית הדין הבינלאומי בהאג הוציא צווי מעצר נגד ראש הממשלה, שר הביטחון, ועוד שורה של אישים חשובים פחות וחשובים יותר.

אני חושב שצריך ללמוד מהשמאל, ולהפעיל את הכלי הזה נגד שופטי הבג"ץ והיועמישיו"ת למיניהם.
שיתחילו לעשות צווי מעצר נגד שופטי הבג"ץ והיועמשי"ת.

במקום לתת לבג"ץ 50% חרדים. שיתנו להם צווי מעצר. אין כל צורך לתת את הלחי השניה ברוך השם שיש פתורונות.

בכל אופן האו"ם צפוי לאשר הגדרות חדשות לפטור זה, חשוב ביותר לשלוח הערות. ולדאוג לכך שגם החרדים יוכלו ליהנות מהפטור הזה של פטור משירות צבאי מטעמי מצפון ודת.

שכל אחד יכתוב את מה שהוא חושב שיועיל לציבור שלנו.
למי שלא יודע אנגלית יוכל לכתוב בעברית ולתרגם באמצעות בינה מלאכותית [ולבדוק באמצעות חבר חוצניק שהתרגום נעשה נכון].

הנחיות

תאריך אחרון לשליחת הערות:
15 January 2026 23:30 (Geneva time).

אימייל: registry@ohchr.org

נושא: Input for report on conscientious objection to military service

מגבלות:
עד 1500 words / 3 pages

קבצים של: Word, PDF

שפות:
English, French, Spanish, Arabic, Russian, Chinese

https://www.ohchr.org/en/calls-for-input/2026/call-inputs-conscientious-objection-military-service

וביחד עם הפלג.
זה נשמע למישהו רציני?
או שזה חלומות של גור.
כליטאי שחי בכל העולמותו גם בפלג, אני יכול להצטרף ולומר שזה לא יהיה, בטח מצד הפלג.

כליטאי שחי בכל העולמותו גם בפלג, אני יכול להצטרף ולומר שזה לא יהיה, בטח מצד הפלג.
אומר לך מידיעה שאתה לא מעודכן,
להפך גור פחות מתלהבים מהפלג
ויש להם צד להקים מפלגה עם הרב ברגמן והרב יצחק,
הם לא רוצים שהיה למפלגה סטיגמה של פלג.

חזור
חלק עליון