• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

מהפך לטובה בשנים האחרונות

שבוע טוב,
בסופו של דבר אם אנחנו לא נדאג לעצמנו אף אחד לא ידאג לנו, האלטרנטיבות לא להצביע או להצביע לדגל התורה הן לא אלטרנטיבות, כי אם חלילה תצטרך עזרה להכניס בת לסמינר הם לא יהיו שם בשבילך, וגדולה מזו הם יצאו לתקשורת ויספרו בקול גדול שאצלם יש אפס אפליה כלפי הספרדים וכו' וכו', דברים שקריים ומופקעים. ועוד כל כיוצ"ב.
ואם אין אני לי מי לי ואם לא עכשיו אימתי.

שבוע טוב,
בסופו של דבר אם אנחנו לא נדאג לעצמנו אף אחד לא ידאג לנו, האלטרנטיבות לא להצביע או להצביע לדגל התורה הן לא אלטרנטיבות, כי אם חלילה תצטרך עזרה להכניס בת לסמינר הם לא יהיו שם בשבילך, וגדולה מזו הם יצאו לתקשורת ויספרו בקול גדול שאצלם יש אפס אפליה כלפי הספרדים וכו' וכו', דברים שקריים ומופקעים. ועוד כל כיוצ"ב.
ואם אין אני לי מי לי ואם לא עכשיו אימתי.
אעצור פה. יש לי המון מה להגיד. אבל אכבד את הפורום שהוא לא פורום פוליטי, ובפרט שרוב הציבור פה שסני"ק. ואפשר לנעול את האשכול.

אני לא עקבתי אחרי הדיון שלכם ולא מעורב מי צודק
רק אומר כי יצא לי לפגוש את כל חברי הכנסת של ש"ס [חוץ ממשה ארבל שלא חש בטוב] והתפעלתי מאוד מהעממיות שלהם, בניגוד לחכי"ם המבוגרים של הדור הקודם, הם ממש דיברו עם כולם בידידות והיה נראה שהם מעוניינים לשמוע ולעזור. ותתקנו אותי אם אני טועה.

אני לא עקבתי אחרי הדיון שלכם ולא מעורב מי צודק
רק אומר כי יצא לי לפגוש את כל חברי הכנסת של ש"ס [חוץ ממשה ארבל שלא חש בטוב] והתפעלתי מאוד מהעממיות שלהם, בניגוד לחכי"ם המבוגרים של הדור הקודם, הם ממש דיברו עם כולם בידידות והיה נראה שהם מעוניינים לשמוע ולעזור. ותתקנו אותי אם אני טועה.
חבל שלהמשיך לדבר בעד מותר ולי אסור ואני מכבד את הפורום. אז אולי לנעול. כי אני יכול לתקן אותך.... ממראה שראיתי בעיניים איך האינטרסים החבריים פוגעים בבני התורה. אבל שוב. בואו נעצור. זה פורום תורני, הלכתי, זיכוי הרבים ועוד.

לא מזמן ביקשו ממני לעשות משהו עם אריה דרעי שלא יצא בסוף לפועל, אבל בנתיים הוא סיפר לנו סיפורים יפים על כמה רבנים כאלה שפעם התרחקו מש"ס כקשת והיום מכניסים אליה את המוסדות. הוא אמר שמות של כמה רבנים שהרב הנ"ל ביניהם, ואין אני זוכר את השם של השאר כ"כ. וגם לא מענין אותי.
סלח לי הרב אדרבה צריך לחזק את זה שרבנים כמו הגאון הגדול הרב זעפרני תומך בגלוי בש"ס אני לא מקבל את זה שבגלל שהוא לא תמך בעבר בש"ס אז צריך להמשיך ללבות את השינאה די מספיק לאחד כוחות אדרבה זה יוצר תמיד של כוח חזק ויפה עושה אריה דרעי שהוא מחזק את הרב זעפרני בירושלים
וכך הוא עשה עם הרב סאלים ראש ישיבת מאור התורה
כך שמעתי לאחרונה שהיה ראש ישיבה ספרדי ת"ח אני לא רוצה לחשוף את שמו שמצבו הבריאותי לקה מאוד ונפגעו לו הכליות והרב ארייה עזר לו מאוד אני לא יודע האם הוא תמך בג' מתי שהוא אבל ברור לי שהוא יזכוא הכרת הטוב לי שהיציל את חייו ולא יעלה על דעתו להורות לתלמידיו להצביע ג'
כך שמעתי גם שראש ישיבת משכנות התורה מזמין אליו את מרן הרב בעדני אליו לישיבה
לכן מותר שיהיו מחלוקות בהלכה וגם בהשקפה אבל בפוליטיקה צריך בית אחד כך ניסתום לאותם עשקנים אשכנזים את הפה כמו משה גפני וחבר מרעיו שכל פעם אומרים שיש בני תורה ספרדים שמצביעים להם
ואני אומר לך מושיקו גפני אדרבה על מצביע משתכנז שמצביע ג' יש 10 בני תורה שחוזרים היום הבייתה כי יש מקום לכולם
אני חייב לספר לכם גם בזמנו שמעתי ראש כולל אשכנזי מדבר עם ת"ח ספרדי באחד ממערכות הבחירות שאמר לו שלדוגמא בבית שמעייה יש הרבה בני תורה ספרדים שמצביעים ג' זה היה לפני שלוש שנים לפני הסבב השני אמרתי לאותו ראש כולל מחילה כבודו קצת צריך לדייק בעובדות ש"ס בבני ברק
קיבלה בבחירות לעיירייה 18.000 קולות בבחירות של הסבב הראשון מספר גדל בעוד 4000 קולות שזה אומר עוד 22% עליה
אמרתי לו הרב עוד 4000 קולות בבני ברק מהיכן היגיעו הרי זוהי עלייה בקולות מכיוון אותם בני תורה ספרדים לא נראה לי שזוהי תוספת של עוד בעלי בתים שפתאום הצביעו ש"ס ולכן צריך לחזק עוד רבנים כאלו כמו גם הרב נתן בן סניור
ואם יש עדיין כמה רבנים ספרדים שרוצים להמשיך להיותקשורים לאשכנזים זוהי החלטה שלהם אבל לדעתי כש צריך עזרה ר'ק ש"ס תעזור להם ולא דגל התורה

ש"ס לא מספידה את מספידיה, אלא קוברת את מתחריה הספרדים שקמו.
אבל זה שאין מתחרים ספרדים לא אומר שהציבור לא מואס ולא יעבור למתחרים האשכנזים. נכון, אין אלטרנטיבה ספרדית, כי היא קוברת את מתחריה. אבל הציבור לא שוכח במקרים השונים, ולכן הגאווה והגסות רוח שאתה מגינים עליה תהיה לרועץ. כי רוח המפקד נראית ככה לא לספור קהילות שלימות, לפגוע בכל היקר לציבור הרדי שזה החינוך, והכל למען אינטרסים. אז שוב תדע, ההטמנה של הראש כבת יענה בלי ניסיון לשיפור יתבטא בסוף בקלפי.
חב ר
זה ידוע שמי שנעזר זורק אבנים...
לגבי המשוכנזים, זה מאד תלוי, כי מי שלא רואה במפלגה עניין עדתי, אלא אינטרס למוסדות בהם התחנך, אם הוא התחנך כל חייו במוסדות אשכנזים למה שיצביע שס? לגבי הלכות ומנהגים הוא אכן חייב לנהוג כספרדים ובאמת יש לתמוה מה ההתר של ספרדים מסויימים שנוהגים ממש כאשכנזים
סליחה אני חייב לומר שהרב שלמה זעפרני שליט"א מאז שהחליט לתמוך בש"ס כל מערכת בחירות עיתון הדרך מביא ממנו הבעת תמיכה חד משמעית חבל לדבר שטוית

איפה אתה מוצא קשר לש"ס?
חבר אני אומר לך הרב שלמה זעפרני שליט"א בעבר נמנע מלתוך בש"ס היום הוא עושה בגלוי על גבי עיתון הדרך ואדרבה יש ציבור גדול שהולך איתו גם בבית שמש וגם בירושלים בשלוש שנים האחרונות הוא תמיד מתך בש"ס ולא התבייש בזה אז אדרבה צריך לתת לו פידבק על כך כי ככה אין לאשכנזים פיתחון פה עלינו

אני עדיין יודע על כמה שנעזרים בש"ס אולם מאחורי הגב לצערי עדיין מדברים בזילזול
והגרוע מכל שמדברים על מרן זצ"ל ובנו ממשיך דרכו שליט"א
עידן המשוכנזים עדיין לא בטל לגמרי מהעולם
סלח לי אני שמעתי בעבר שיעורים מהרב זעפרני ואף הייתי מקורב אליו בשיעורים שהישמיע בישיבה שלי והוא אף פעם לא תקף את מרן הרב עובדיה אדרבה הוא מאוד אהב את מרן אם כבר אני לא נוקט שם של רב כזה או אחר הוא מוקף הרבה פעמים וגם לא משיב אש חזרה

חבר אני אומר לך הרב שלמה זעפרני שליט"א בעבר נמנע מלתוך בש"ס היום הוא עושה בגלוי על גבי עיתון הדרך ואדרבה יש ציבור גדול שהולך איתו גם בבית שמש וגם בירושלים בשלוש שנים האחרונות הוא תמיד מתך בש"ס ולא התבייש בזה אז אדרבה צריך לתת לו פידבק על כך כי ככה אין לאשכנזים פיתחון פה עלינו
לגבי מה שסיפרתי על אותו ראש כולל שאמר שיש בני תורה ספרדים שמצביעים ג' כש הצגתי לו נתונים הפוכים על חזרה של בני תורה הבייתה לא היה לו מה לענות לי

חזור
חלק עליון