אמונה ובטחון
Well-known member
שלום רב
רציתי לדעת מה יותר טוב נתיב או נטפרי
מבחינת רמת הסינון
ומבחינת העלות
ומכל הבחינות
תודה רבה.
רציתי לדעת מה יותר טוב נתיב או נטפרי
מבחינת רמת הסינון
ומבחינת העלות
ומכל הבחינות
תודה רבה.
>> לרכישת המהדורה הדיגיטלית, לחצו כאן.
>> לרכישת המהדורה המודפסת, לחצו כאן (רכישה מוקדמת, אי"ה הספר אמור להגיע מהדפוס בימים הקרובים).
ואעפ"כ, כמו שאמרתי, בנטפרי בחורים יכולים לראות ככל העולה על רוחם. בנתיב לא.לפני כמה שנים התבקשתי ע"י אחד מגדולי המורים לבדוק זאת, ואחר חקירה ובדיקה מול אנשי אאוטנט, וכל הועדות של הטכנולוגיה, עלתה הסכמת כולם שנטפרי הכי טוב להמון העם. אלא שיש כאלו שזקוקים לצרכים מסויימים לסינון אחר.
א. אין כמו נטפרי, ומה שצריך לחכות לתמונות - זה המחיר שאנו משלמים כבני תורה. הייתי בעבר באתרוג, וברחתי כמו מאש. אפשר היה להגיע לדברים הגרועים ביותר, והנורא מכל - שכל פניותי על הפרצות שיש בסינון - לא נענו. מיד נטשתי ועבר לנטפרי - ונושעתי!נתיב חוסמים הרבה יותר דברים.
דרייב לדוגמה, פתוח בעיקרון בנטפרי, וכל אחד יכול לשלוח לי כל מה שהוא רוצה. בנתיב זה חסום. (היום כל הדברים מועברים בדרייב, ככה שמי שחושש חייב לדאוג שלא יהיה לו דרייב. וזה לא קיים בנטפרי, אא"כ במסלול של רק מייל).
אף אחד לא אמר לעקוף את החסימה שלהם, רק שבמסגרת מה שהם מאשרים (בחלק מהמסלולים) הוא דרייב, וכל אחד יכול להעלות לדרייב מה שהוא רוצה, ואין להם שום שליטה על זה.ניראה לי שיש כמה שהתבלבלו נטפרי חסום לגמרי אין שום סיכוי ליראות כלום יש אפשרות שהוא יושב גם על המחשב וחוסם את הגלישה דרך שרתים שהם לא שלהם אין שום אפשרות לפרוץ או לעקוף את החסימה
למתוחכמים גם נתיב לא טוב, יש דרכים לעקוף את זה...
ובמקרה שזה דחוף נתיב פותחים גם אתרים בעייתים כמו שאטר סטוק ללא סינון תמונות אמיתי, והתוצאה נוראה.
נטפרי חוסמים דרייב שיתופי שמפורסם ברבים, ורק שיתוף אישי פתוח, ואחרי דיווח על שיתוף בעייתי נטפרי יודעים לחסום את כלל המיילים שמגיעים מהשולח.
אין מושלם, אבל אחרי ההשוואה, פשוט לי שהנזק בנטפרי הרבה פחות מנתיב.
אמנם באתרוג יש מסלול סגור מאד, שהוא יותר חסום מנטפרי הכללי, וזה בגלל שהם חוסמים באופן רחב ללא פשרות. אבל בשאר המסלולים של אתרוג זה כנראה לא כך כפי שהיה אצלי בעבר.
ז"א לפי הנסיון שלי, אם כבר אז אתרוג עדיף מבחינת סינון על נתיב.
חוץ ממקרים חריגים, כגון מה שנכתב כאן.א. אחד הדברים הטובים בנטפרי - אין כזה דבר 'פתוח בשבילך'. מה שהיה כשהייתי אצל אתרוג. אם זה פתוח - פתוח לכולם, ואם סגור - אז לכולם. [אכן אתה יכול לבחור מסלול סגור יותר כו'].
אבל היום כבר לא צריך צ'אטים. יש הכל בדרייב. גם ככה הצ'אט לא הועיל לכלום כי א"א להעלות לשם דברים. כרגע יש להם סינון גם על הצ'אטים (שזה דבר מבורך ביותר), אבל לא פתר את הבעיה של הדרייב.ג. יש להם גם חסימה על הצא'טים הבעייתים שבהם משוחחים על סרטים וכו' והם חוסמים אותם מיידית.
בנוגע לדרייב - כבר כתבתי. קל מאד לחסום את זה. זה גם מה שאני עשיתי, אני מצרף תמונת מסך [אי אפשר לבטל את זה אלא ע"י מי שיש לו סיסמה מיוחדת לחסימות הללו, דהיינו בעל הבית ולא אף אחד מילדיו...] כמו"כ אפשר להשאיר כתובת בטוחה פתוחה.חוץ ממקרים חריגים, כגון מה שנכתב כאן.
אבל היום כבר לא צריך צ'אטים. יש הכל בדרייב. גם ככה הצ'אט לא הועיל לכלום כי א"א להעלות לשם דברים. כרגע יש להם סינון גם על הצ'אטים (שזה דבר מבורך ביותר), אבל לא פתר את הבעיה של הדרייב.
חוץ ממקרים חריגים, כגון מה שנכתב כאן.
מה פתאום?! ווטסאפ פתוח בנטפרי?! זה נפתח רק לאחד. עיי"ש.לא ראיתי שם שפתחו רק לאחד ולכל השאר זה סגור. מה שבדקו ופתחו לאחד - ממה שאני יודע - פתוח לכולם.
כן. יש לי נטפרי והוטצאפ על המחשב שלנו פתוח. רק שאין אפשרות להתחבר לקבוצות וכד' אא"כ מדובר בקבוצת עבודה.מה פתאום?! ווטסאפ פתוח בנטפרי?! זה נפתח רק לאחד. עיי"ש.