• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מה עושים ביט כסלו

לא נהגנו לעשות כלום, שיהיו בריאים החבדניקים כאן שיגעו את העולם עם המסיבות האלה, אתה רוצה ללכת ללמוד בליל שישי אומרים לך בוא עכשיו להתוועדות שלנו תאכל ותשתה, לא משנה שאני מפסיד חברותא ולימוד , ה' יעזור לי להשתחרר מהם

נערך לאחרונה:
לא נהגנו לעשות כלום, שיהיו בריאים החבדניקים כאן שיגעו את העולם עם המסיבות האלה, אתה רוצה ללכת ללמוד בליל שישי אומרים לך בוא עכשיו להתוועדות שלנו תאכל ותשתה, לא משנה שאני מפסיד חברותא ולימוד , ה' יעזור לי להתפטר מהם
לשונך צריך עידון גדול

באנינות הטעם של בן תורה יש כאן שמץ זלזול

נערך לאחרונה:
לשונך צריך עידון גדול

אין מה לעשות, אני כותב מכאב לב, שבוע שעבר אמרו לי בוא תמסור לנו דרשא בהילולא של הבת עין, הלכו לי שעתיים פלוס מהחיים עם כל מיני מאכלים וסיפורים הפסדתי הלימוד, השבוע יט כסלו, שבוע הבא חנוכה, ותורה מה תהא עליה?

לא נהגנו לעשות כלום, שיהיו בריאים החבדניקים כאן שיגעו את העולם עם המסיבות האלה, אתה רוצה ללכת ללמוד בליל שישי אומרים לך בוא עכשיו להתוועדות שלנו תאכל ותשתה, לא משנה שאני מפסיד חברותא ולימוד , ה' יעזור לי להתפטר מהם
גדולה לגימה שמקרבת..
ובכלל, הרב שטיינמן זצוק'ל [יארצייט שבוע הבא] אחז,
שבדורנו גם הליטאים כדאי שיאמצו את מנהג החסידים
להתאסף מידי פעם לשבת אחים גם יחד במאכל ומשתה ובד'ת.

גדולה לגימה שמקרבת..
ובכלל, הרב שטיינמן זצוק'ל [יארצייט שבוע הבא] אחז,
שבדורנו גם הליטאים כדאי שיאמצו את מנהג החסידים
להתאסף מידי פעם לשבת אחים גם יחד במאכל ומשתה ובד'ת.
זה בדיוק הבעיה שלא היו הבחורים שלנו שם, רק אנשים מבוגרים

אין מה לעשות, אני כותב מכאב לב, שבוע שעבר אמרו לי בוא תמסור לנו דרשא בהילולא של הבת עין, הלכו לי שעתיים פלוס מהחיים עם כל מיני מאכלים וסיפורים הפסדתי הלימוד, השבוע יט כסלו, שבוע הבא חנוכה, ותורה מה תהא עליה?
אתה לא צריך ללכת אבל יקיים נא מאמרם "חכמים היזהרו בדבריכם" וביחוד שיש מבני אנוש הרואים בזה ענין נשגב

אכן כן. אם ההתועדות לא מוסיפה לך אהבה ויראה. ותוספת דעת. אין כאן סיבה ללכת.
וצריך לדעת מה עעקר ומה טפל. והכל באיזון ושכל טוב. אבל התורה עיקר.

לשונך צריך עידון גדול

אולי להתפטר. נשמע בהפרזה. אבל נראה כוונת הכותב לחמוק מהפצרותיהם לסעודת מרעים הבאה. ובמקום זה ללמוד תורה.
והאם אינו צודק?
היש כאן מע שאא לעשות עי אחרים? שנפטר מתת?
עם כל הכבוד להילולה.
אלא אם כן הוא נצרך לשחרור בבחינת קווי השם יחליפו כח.

אכן כן. אם ההתועדות לא מוסיפה לך אהבה ויראה. ותוספת דעת. אין כאן סיבה ללכת.
וצריך לדעת מה עעקר ומה טפל. והכל באיזון ושכל טוב. אבל התורה עיקר.
אולי להתפטר. נשמע בהפרזה. אבל נראה כוונת הכותב לחמוק מהפצרותיהם לסעודת מרעים הבאה. ובמקום זה ללמוד תורה.
והאם אינו צודק?
עם כל הכבוד להילולה.
אמת כתיב בה!!!

והאם אינו צודק?
עם כל הכבוד להילולה.
יישר כוחך תיקנתי הלשון, הגם שכוונתי הייתה למארגן שאומר לי תבוא רק לדבר חמש דקות ותלך, מודיע לכולם מההתחלה שיש דרוש קומדיה עם יצחק משען ומעכב שעתיים

אני יודע דבר אחד.
איפה שלא הייתי בארץ לבנתיים
קבוע היה בית חב"ד
ומוסיף הרב גלזר (איזה בר מצוה היה אתמול לבן.....)
שגם בארץ נידחת בחו"ל כאשר באו לספראי שם וראו שהאריה פתח את פיו ויצא משם חבדניק ושאל אחי הנחתם תפילין היום.....

אני יודע דבר אחד.
איפה שלא הייתי בארץ לבנתיים
קבוע היה בית חב"ד
ומוסיף הרב גלזר (איזה בר מצוה היה אתמול לבן.....)
שגם בארץ נידחת בחו"ל כאשר באו לספראי שם וראו שהאריה פתח את פיו ויצא משם חבדניק ושאל אחי הנחתם תפילין היום.....
איפה התמונות??? ואולי יש גם הסרטה של דברי רבינו מה דעתו על החיקויים שמחקה אותו הרב גלזר ואומר הרב פלוני חי לפני מאאאאתיים שנה...

ואגב זכור לי שמרן רבינו עובדיה הקדוש היה מגיע להתוועדויות של יט כסלו ומדבר דברי תורה בחסידות שלא שמעתן אוזן. אולי רבי @אושרי רביב האנציקלופדי יוכל להחכימנו בזה.

אתה מאור הדור

ליל שישי, י"ט כסלו, תשפ"ה

הערב ביקש מו"ר הצדיק הרב דב קוק שליט"א לפרסם ולומר שכרגע יש בעיה קשה (הרב שליט"א לא פירט מה היא אותה הבעיה), וצריך לתקן את זה, ואפשר לתקן את זה רק הלילה.
וזה על-ידי שכל אחד יגייס חמישה יהודים שלא קוראים שמע ישראל, ויקראו הלילה קריאת שמע כדי לסלק איזה דין בשמים.
זה ספציפית להלילה הזה (חמישי, י"ט כסלו, תשפ"ה).
וזה בעצמו יכול לסנגר ולפתור את הבעיה שיש.
הרב ביקש לומר, שהוא מודה מראש לכל מי שיעשה את זה, והוא מברך את כל אחד ואחד שיעשה את זה הלילה בברכת כהנים, והוא ערב לו שיתברך בשלושת הברכות של הכהנים.
והסביר הרב, שזה לא רק ברכה, אלא זה 'פסק הלכה'. ומי שזוכה לעשות את זה הלילה, יש לו כאן דין ערבות מהתורה, ולא רק ברכה. יש כאן דין של ערבות בתוך הברכת כהנים שתחול הברכה בדין תורה.

ואגב זכור לי שמרן רבינו עובדיה הקדוש היה מגיע להתוועדויות של יט כסלו ומדבר דברי תורה בחסידות שלא שמעתן אוזן. אולי רבי @אושרי רביב האנציקלופדי יוכל להחכימנו בזה
אכן כעת שלח הרב סיני תמונה כזו

לא נהגנו לעשות כלום, שיהיו בריאים החבדניקים כאן שיגעו את העולם עם המסיבות האלה, אתה רוצה ללכת ללמוד בליל שישי אומרים לך בוא עכשיו להתוועדות שלנו תאכל ותשתה, לא משנה שאני מפסיד חברותא ולימוד , ה' יעזור לי להשתחרר מהם
הרב משען אני בדרך כלל לא מסכים אתך אבל הפעם
ישר כחך ששברת..

חזור
חלק עליון