פלוני אלמוני
Member
מה עושים ביט כסלו?
מה שעושים בי"ח ובכ'.מה עושים ביט כסלו?
לומדים תורה לענ"דמה עושים ביט כסלו?
לשונך צריך עידון גדוללא נהגנו לעשות כלום, שיהיו בריאים החבדניקים כאן שיגעו את העולם עם המסיבות האלה, אתה רוצה ללכת ללמוד בליל שישי אומרים לך בוא עכשיו להתוועדות שלנו תאכל ותשתה, לא משנה שאני מפסיד חברותא ולימוד , ה' יעזור לי להתפטר מהם
אין מה לעשות, אני כותב מכאב לב, שבוע שעבר אמרו לי בוא תמסור לנו דרשא בהילולא של הבת עין, הלכו לי שעתיים פלוס מהחיים עם כל מיני מאכלים וסיפורים הפסדתי הלימוד, השבוע יט כסלו, שבוע הבא חנוכה, ותורה מה תהא עליה?לשונך צריך עידון גדול
באנינות הטעם של בן תורה יש כאן שמץ זלזול
גדולה לגימה שמקרבת..לא נהגנו לעשות כלום, שיהיו בריאים החבדניקים כאן שיגעו את העולם עם המסיבות האלה, אתה רוצה ללכת ללמוד בליל שישי אומרים לך בוא עכשיו להתוועדות שלנו תאכל ותשתה, לא משנה שאני מפסיד חברותא ולימוד , ה' יעזור לי להתפטר מהם
זה בדיוק הבעיה שלא היו הבחורים שלנו שם, רק אנשים מבוגריםגדולה לגימה שמקרבת..
ובכלל, הרב שטיינמן זצוק'ל [יארצייט שבוע הבא] אחז,
שבדורנו גם הליטאים כדאי שיאמצו את מנהג החסידים
להתאסף מידי פעם לשבת אחים גם יחד במאכל ומשתה ובד'ת.
אתה לא צריך ללכת אבל יקיים נא מאמרם "חכמים היזהרו בדבריכם" וביחוד שיש מבני אנוש הרואים בזה ענין נשגבאין מה לעשות, אני כותב מכאב לב, שבוע שעבר אמרו לי בוא תמסור לנו דרשא בהילולא של הבת עין, הלכו לי שעתיים פלוס מהחיים עם כל מיני מאכלים וסיפורים הפסדתי הלימוד, השבוע יט כסלו, שבוע הבא חנוכה, ותורה מה תהא עליה?
אכן כן. אם ההתועדות לא מוסיפה לך אהבה ויראה. ותוספת דעת. אין כאן סיבה ללכת.אין מה לעשות, אני כותב מכאב לב, שבוע שעבר אמרו לי בוא תמסור לנו דרשא בהילולא של הבת עין, הלכו לי שעתיים פלוס מהחיים עם כל מיני מאכלים וסיפורים הפסדתי הלימוד, השבוע יט כסלו, שבוע הבא חנוכה, ותורה מה תהא עליה?
אולי להתפטר. נשמע בהפרזה. אבל נראה כוונת הכותב לחמוק מהפצרותיהם לסעודת מרעים הבאה. ובמקום זה ללמוד תורה.לשונך צריך עידון גדול
באנינות הטעם של בן תורה יש כאן שמץ זלזול
אכן כן. אם ההתועדות לא מוסיפה לך אהבה ויראה. ותוספת דעת. אין כאן סיבה ללכת.
וצריך לדעת מה עעקר ומה טפל. והכל באיזון ושכל טוב. אבל התורה עיקר.
אמת כתיב בה!!!אולי להתפטר. נשמע בהפרזה. אבל נראה כוונת הכותב לחמוק מהפצרותיהם לסעודת מרעים הבאה. ובמקום זה ללמוד תורה.
והאם אינו צודק?
היש כאן מע שאא לעשות עי אחרים? שנפטר מתת?
עם כל הכבוד להילולה.
אלא אם כן הוא נצרך לשחרור בבחינת קווי השם יחליפו כח.
יישר כוחך תיקנתי הלשון, הגם שכוונתי הייתה למארגן שאומר לי תבוא רק לדבר חמש דקות ותלך, מודיע לכולם מההתחלה שיש דרוש קומדיה עם יצחק משען ומעכב שעתייםאולי להתפטר. נשמע בהפרזה. אבל נראה כוונת הכותב לחמוק מהפצרותיהם לסעודת מרעים הבאה. ובמקום זה ללמוד תורה.
והאם אינו צודק?
היש כאן מע שאא לעשות עי אחרים? שנפטר מתת?
עם כל הכבוד להילולה.
אלא אם כן הוא נצרך לשחרור בבחינת קווי השם יחליפו כח.
איפה התמונות??? ואולי יש גם הסרטה של דברי רבינו מה דעתו על החיקויים שמחקה אותו הרב גלזר ואומר הרב פלוני חי לפני מאאאאתיים שנה...אני יודע דבר אחד.
איפה שלא הייתי בארץ לבנתיים
קבוע היה בית חב"ד
ומוסיף הרב גלזר (איזה בר מצוה היה אתמול לבן.....)
שגם בארץ נידחת בחו"ל כאשר באו לספראי שם וראו שהאריה פתח את פיו ויצא משם חבדניק ושאל אחי הנחתם תפילין היום.....
אתה מאור הדוראין מה לעשות, אני כותב מכאב לב, שבוע שעבר אמרו לי בוא תמסור לנו דרשא בהילולא של הבת עין, הלכו לי שעתיים פלוס מהחיים עם כל מיני מאכלים וסיפורים הפסדתי הלימוד, השבוע יט כסלו, שבוע הבא חנוכה, ותורה מה תהא עליה?
אכן כעת שלח הרב סיני תמונה כזוואגב זכור לי שמרן רבינו עובדיה הקדוש היה מגיע להתוועדויות של יט כסלו ומדבר דברי תורה בחסידות שלא שמעתן אוזן. אולי רבי @אושרי רביב האנציקלופדי יוכל להחכימנו בזה
הרב משען אני בדרך כלל לא מסכים אתך אבל הפעםלא נהגנו לעשות כלום, שיהיו בריאים החבדניקים כאן שיגעו את העולם עם המסיבות האלה, אתה רוצה ללכת ללמוד בליל שישי אומרים לך בוא עכשיו להתוועדות שלנו תאכל ותשתה, לא משנה שאני מפסיד חברותא ולימוד , ה' יעזור לי להשתחרר מהם