לא נראה לי שזה היה בתור הרב המקדים... זה היה במוסאיוף וכפי שמופיע בספר פוסק הדור
זה אתו כיסא של היזדים ויש שם אם אני לא טועה את העמוד השיש האפורלא נראה לי שזה היה בתור הרב המקדים... זה היה במוסאיוף וכפי שמופיע בספר פוסק הדור
אבל נראה לך שהרב כדורי היה רב מקדים?...זה אתו כיסא של היזדים ויש שם אם אני לא טועה את העמוד השיש האפור
ויש גם את הסיפור המפורסם שהיה לו חסר עמוד באיזה ספר ולכך פסק הפוך ממרן אח''כ מרן הראה אתו ספר בשלימותו וחזר בו מהפסק"היינו תמיד נפגשים ביחד. היינו רעים אהובים. היתה לנו אהבה כמו אחים היינו. הוא ראה את הספר שלי שאני חולק עליו, פגש אותי: כל הספרים שלנו שאתה מביא, לא היה לי במרוקו. לא ידעתי מזה. כך התנצל שהוא לא ידע, מפני שהספרים האלה כולם, חלק של אשכנזים, חלק של ספרדים, אומר לא היו במרוקו, ולכן כתבתי מה שכתבתי. התנצל". (ציטוט מדברי מרן זיע"א בשיעורו)
רב מקדים לא בהכרח מקטין מהרב המקדים אלה זה כבוד והערכה שהרב המקדים רוחש למרן ולבנו ממשיך דרכו.....אבל נראה לך שהרב כדורי היה רב מקדים?...
מנחת כהן. וזה מה שהביא אותו גם לכתוב בחזון עובדיה שבת ח"א עמ' פז. וכפי שאמר מרן שליט"א שמרן אמר לו בטלפון שיש לו "דפקט" בספר...ובענווה שלו בא באותו הרגע לבית של מרן.ויש גם את הסיפור המפורסם שהיה לו חסר עמוד באיזה ספר ולכך פסק הפוך ממרן אח''כ מרן הראה אתו ספר בשלימותו וחזר בו מהפסק
אכן.רב מקדים לא בהכרח מקטין מהרב המקדים אלא זה כבוד והערכה שהרב המקדים רוחש למרן ולבנו ממשיך דרכו.....
אל תפתחו עכשיו נידונים חבל על כל האשכול אם עושים את זה. תייחדו את לתמונות, אני טעיתי שפתחתי עם מה שכתבתי.אכן.
ובפרט שלפעמים באו להקדים חכמים שהם מהדור הקודם להראש"ל שליט"א,
וממילא שאף אחד לא חושב שכשהגרב"מ אזרחי הגיע ליזדים הוא הטפל לשיעורו של הראש"ל,
אדרבה הוא בדור שקודם לראש"ל, ופשוט שיחס הראש"ל אליו הוא כיחסו של הצעיר למבוגר.
אלא שיש הרבה מה ללמוד מהמחווה הזו, שהגרב"מ הגיע ליזדים.
נמצינו למדים שלא תמיד המקדים טפל. ודי בזה.
באיזה פרשה ובאיזה שנה היה אצל מרן שליט"א