• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

''מי הקדימני....'' בא יבאו תמונותיהם של רבותינו שהקדימו לשיעורו הגדול בתבל של מרן רשכב'''ג זצוק''ל ובנו היבדל''ח ממשיך דרכו מנהיג הדור הראש''ל שליט''א

הצג קובץ מצורף 30962
סבא דמשפטים הרה''ג ר' שלום משאש זצוק''ל רבה של ירושלים
"היינו תמיד נפגשים ביחד. היינו רעים אהובים. היתה לנו אהבה כמו אחים היינו. הוא ראה את הספר שלי שאני חולק עליו, פגש אותי: כל הספרים שלנו שאתה מביא, לא היה לי במרוקו. לא ידעתי מזה. כך התנצל שהוא לא ידע, מפני שהספרים האלה כולם, חלק של אשכנזים, חלק של ספרדים, אומר לא היו במרוקו, ולכן כתבתי מה שכתבתי. התנצל". (ציטוט מדברי מרן זיע"א בשיעורו)​

"היינו תמיד נפגשים ביחד. היינו רעים אהובים. היתה לנו אהבה כמו אחים היינו. הוא ראה את הספר שלי שאני חולק עליו, פגש אותי: כל הספרים שלנו שאתה מביא, לא היה לי במרוקו. לא ידעתי מזה. כך התנצל שהוא לא ידע, מפני שהספרים האלה כולם, חלק של אשכנזים, חלק של ספרדים, אומר לא היו במרוקו, ולכן כתבתי מה שכתבתי. התנצל". (ציטוט מדברי מרן זיע"א בשיעורו)​
ויש גם את הסיפור המפורסם שהיה לו חסר עמוד באיזה ספר ולכך פסק הפוך ממרן אח''כ מרן הראה אתו ספר בשלימותו וחזר בו מהפסק

ויש גם את הסיפור המפורסם שהיה לו חסר עמוד באיזה ספר ולכך פסק הפוך ממרן אח''כ מרן הראה אתו ספר בשלימותו וחזר בו מהפסק
מנחת כהן. וזה מה שהביא אותו גם לכתוב בחזון עובדיה שבת ח"א עמ' פז. וכפי שאמר מרן שליט"א שמרן אמר לו בטלפון שיש לו "דפקט" בספר...ובענווה שלו בא באותו הרגע לבית של מרן.

רב מקדים לא בהכרח מקטין מהרב המקדים אלא זה כבוד והערכה שהרב המקדים רוחש למרן ולבנו ממשיך דרכו.....
אכן.
ובפרט שלפעמים באו להקדים חכמים שהם מהדור הקודם להראש"ל שליט"א,
וממילא שאף אחד לא חושב שכשהגרב"מ אזרחי הגיע ליזדים הוא הטפל לשיעורו של הראש"ל, ושהגעתו נועדה 'לשרת' את השיעור השבועי,
אדרבה הוא בדור שקודם לראש"ל, ופשוט שיחס הראש"ל אליו הוא כיחסו של הצעיר למבוגר.
אלא שיש הרבה מה ללמוד מהמחווה הזו, שהגרב"מ הגיע ליזדים.
נמצינו למדים שלא תמיד המקדים טפל. ודי בזה.

אכן.
ובפרט שלפעמים באו להקדים חכמים שהם מהדור הקודם להראש"ל שליט"א,
וממילא שאף אחד לא חושב שכשהגרב"מ אזרחי הגיע ליזדים הוא הטפל לשיעורו של הראש"ל,
אדרבה הוא בדור שקודם לראש"ל, ופשוט שיחס הראש"ל אליו הוא כיחסו של הצעיר למבוגר.
אלא שיש הרבה מה ללמוד מהמחווה הזו, שהגרב"מ הגיע ליזדים.
נמצינו למדים שלא תמיד המקדים טפל. ודי בזה.
אל תפתחו עכשיו נידונים חבל על כל האשכול אם עושים את זה. תייחדו את לתמונות, אני טעיתי שפתחתי עם מה שכתבתי.

מחפש תמונות של חכמי ירושלים...... (רבנים מקדימים)

הרב חיים אורפלי (היה רמ"ק),
הרב אברהם יונה (היה רמ"ק),
הרב יהודה יאיר (לא יודע עם היה רמ"ק)
הרב פנחסי (כבר הובא ישר כח)
הרב משה כהן (כבר הובא ישר כח)
הרב יעקב לוגאסי (לא ידוע עם היה רמ"ק)

חזור
חלק עליון