• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

משפחת אבוחצירא?

בשורות טובות

Well-known member
המשפחה המפוארה משפחת אבוחצירא רובם גרים בפריפריה
ר' יצחק אבוחצירא -בבא חאקי, ובניו - ברמלה
בבא סאלי - בנתיבות
בבא מאיר - אשדוד
בבא אלעזר - באר שבע
ר' דוד - נהריה
וכו' וכו'

וחשבתי שהלכו לגור שם בשביל לחזק הציבור
ועתה מקרוב אמר לי אחד מצאצאי בבא חאקי [שאיננו חרדי] שאינו כן,
אלא כיון שרצו שאנשים יעריכו את ההליכה לצדיק שיום שלם הולך על נסיעות [בזמנם] ומפסידים עבודה והמסתעף וככה יעריכו את ההתקרבות לצדיק
היה לי קשה לקבל דבריו
ועתה נפשי בשאלתי האם למישהו יש ידיעה כל שהיא בנושא, אמאי הלכו לגור בפריפריה?

בבא סאלי ובנו הבבא מאיר היו במרוקו ראשי ישיבות ואחראים על האזורים שהיו שם בתור רבני ערים והיו יושבים בבית הדין ועוד וכשעלו לארץ החליטו להצטנע ולא להתגלות לציבור ועל כן גרו באשדוד ולאחר מכן עבר בבא סאלי לנתיבות, אבל כל מטרתם בתחילה עבור זה. ואח"כ יצא שכבר התגלו לציבור ונודעו בכל מקום על גדולתם בתורה.
ההבא מאיר שלח את בנו הגדול הבבא אלעזר [יום פטירתו היה שבוע שעבר כז' תמוז תשע"א] לבאר שבע ואת רבי דוד שיבדל לחיים טובים לנהריה, וזאת בשביל לחולל מהפכה תורנית במקום, וכך עשו.
וכל ההולך למקומות אלו רואה את המהפכה שחוללו במקומותיהם.
יש עוד הרבה במה להאריך אבל זה בגדול הסקירה עליהם.

עיין בספר פקודת אלעזר של הרב איפרגן שיצא לאור מיד לאחר פיטרת הבבא אלעזר, וכן בספרים על בבא סאלי ובבא מאיר, ויש ספר של עוז והדר שמסקר פרקים נרחבים על משפחת אבוחצירא, ואין עניין תהתפס על כל מיני שמועות שאין להם מקור מבוסס.

עיין בספר פקודת אלעזר של הרב איפרגן שיצא לאור מיד לאחר פיטרת הבבא אלעזר, וכן בספרים על בבא סאלי ובבא מאיר, ויש ספר של עוז והדר שמסקר פרקים נרחבים על משפחת אבוחצירא, ואין עניין תהתפס על כל מיני שמועות שאין להם מקור מבוסס.
גאוני משפחת אבוחצירא 4 כרכים

המשפחה המפוארה משפחת אבוחצירא רובם גרים בפריפריה
ר' יצחק אבוחצירא -בבא חאקי, ובניו - ברמלה
בבא סאלי - בנתיבות
בבא מאיר - אשדוד
בבא אלעזר - באר שבע
ר' דוד - נהריה
וכו' וכו'

וחשבתי שהלכו לגור שם בשביל לחזק הציבור
ועתה מקרוב אמר לי אחד מצאצאי בבא חאקי [שאיננו חרדי] שאינו כן,
אלא כיון שרצו שאנשים יעריכו את ההליכה לצדיק שיום שלם הולך על נסיעות [בזמנם] ומפסידים עבודה והמסתעף וככה יעריכו את ההתקרבות לצדיק
היה לי קשה לקבל דבריו
ועתה נפשי בשאלתי האם למישהו יש ידיעה כל שהיא בנושא, אמאי הלכו לגור בפריפריה?
אין לנו השגה אפילו באפס קצה שולי אדרתם אני חושב שהיו להם טעמים נשגבים בזה ואין לנו יכולת לחוות דעה בנושא

באו נאמר את האמת
הם ורק הם מחזקים את הצפון דרום וכו'
בואו לא ניקח בלעדיות על שום תחום גם אם במושכל ראשון זה נראה נכון.
יש אלפי שלוחי חב"ד בכל חור בארץ, יש היום הרבה קהילות חשובות בדרום ובצפון, ויש גם הרבה רבנים חשובים אחרים באזורים מעין אלו שמחזקים בלי סוף את אזוריהם, עולה לי כעת הרב דוב קוק והמהפיכה שמחולל בעיר טבריה, ועוד רבים כמותו.
אין בזה כל זלזול במשפחת אבוחצירה וכבודה במקומה מונח אבל לא הייתי קובר את כל השאר.

ההשקפה האשכנזית השתלטה לכם על המוח, תכף תמכרו פה שיירים... לא כל צעד של חכם מורה בהכרח על טעם נשגב (ולכו חזו בספר מאור ישראל בפרק "עשר גלויות" שהבבא סאלי זלה"ה חיזר אחר קהילה דתית חזקה ותול"מ). ולעצם מ"ש משם נכד אדוננו הבבא חאקי זיע"א איננו מחוור, שכן הבבא סאלי בעצמו גר תקופה בבקעה שבירושלים, ובכלל כל עניין קבלת הקהל היה זר ומוזר בעיניו ורחוק לומר שכלל זה בלבטים היכן לגור.

בואו לא ניקח בלעדיות על שום תחום גם אם במושכל ראשון זה נראה נכון.
יש אלפי שלוחי חב"ד בכל חור בארץ, יש היום הרבה קהילות חשובות בדרום ובצפון, ויש גם הרבה רבנים חשובים אחרים באזורים מעין אלו שמחזקים בלי סוף את אזוריהם, עולה לי כעת הרב דוב קוק והמהפיכה שמחולל בעיר טבריה, ועוד רבים כמותו.
אין בזה כל זלזול במשפחת אבוחצירה וכבודה במקומה מונח אבל לא הייתי קובר את כל השאר.
הרב קוק הוא אשכנזי ומטבע הדברים פחות יורד לעם שבשדות ושלוחי חב''ד יותר מחלקים מצות בפסח מאשר מחזקים חיזוק אמיתי מהשורש כך שלכאורה פעילנו היקר יצחק כהן כנראה צודק

הרב קוק הוא אשכנזי ומטבע הדברים פחות יורד לעם שבשדות ושלוחי חב''ד יותר מחלקים מצות בפסח מאשר מחזקים חיזוק אמיתי מהשורש כך שלכאורה פעילנו היקר יצחק כהן כנראה צודק
"זה אומר כולה שלי וזה אומר כולה שלי", ודי לחכימא.

איני יודע למה כוונתך
אבל חב"ד מחזירים מאות אלפים בתשובה בכל העולם
תשאל הרבה שחזרו יגידו לך שחב"ד הדליקו להם את הנקודה
אם יש ביקורת על חב"ד זה לא אומר שהם רק מחלקים מצות
ואני כותב זאת אפי' שאני מתלמידי הגרא"מ שך

חזור
חלק עליון