לא דיברתי על עצמי ולא אמרתי לאף אחד מה לעשות.אני מבין שאתה יוצא ללויה של כל רב ביהכנ"ס או מוסר שיעור בהלכה היכן שהוא ברחבי הארץ.
עד שאתה שואל עלי, תשאל את מרן הראש"ל מה התכוון שכתב כך בספרו.
בסך הכל אמרתי שזו לא הוראה שצריכה שאלה, זו ההלכה.
לא דיברתי על עצמי ולא אמרתי לאף אחד מה לעשות.אני מבין שאתה יוצא ללויה של כל רב ביהכנ"ס או מוסר שיעור בהלכה היכן שהוא ברחבי הארץ.
לגבי הילקו"ילא דיברתי על עצמי ולא אמרתי לאף אחד מה לעשות.
עד שאתה שואל עלי, תשאל את מרן הראש"ל מה התכוון שכתב כך בספרו.
בסך הכל אמרתי שזו לא הוראה שצריכה שאלה,
המעיין בחזו"ע שם עמ' רצז והלאה, רואה התייחסות בפוסקים לרב שהוא בגדר 'רבה דעמיה' שהביא בשם הגר"ח פאלאג'י, והדברים פשוטים! איני יודע איך בכלל ניתן ללמוד מדברים אלו על 'רב בית כנסת', והיזהרו מאוד בלשונכם מדובר בגדול הדור! וכיון שרואה אני לאן הרוח מנשבת, איני משיב עוד לנושא זה.לגבי הילקו"י
מה עם ההלוויה בעיר אחרת וכדו'?
מה גדר לימד הלכה לרבים? אתה יודע כמה יש שמלמדים הלכה לרבים?
זה לא שחור לבן צדיק, זה כל מקרה לגופו.
(אגב, אני בהלוויה כמובן...)
הגרמ"מ זצ"ל לא לימד הלכה לרבים ??אם לומר את דברי השולחן ערוך זה ביטחון עצמי..
שו"ע יו"ד סי' רס"א.
אולי כי המון העם, ואפילו האברכים אינם מכירים את ההלכה בזה כי זה דבר שאינו מצוי כ"כ (לצערנו בזמננו זה נהיה מצוי). אבל עכ"פ אין זה ראיה..
לשאלתכם:
בגמרא כתובות יז ע"א: תנו רבנן, מבטלין תלמוד תורה להוצאת המת ולהכנסת כלה. אמרו עליו על רבי יהודה ברבי אלעאי, שהיה מבטל תלמוד תורה להוצאת המת ולהכנסת כלה. במה דברים אמורים: כשאין עמו כל צרכו, אבל יש עמו כל צרכו – אין מבטלין. וכמה כל צרכו? ... רב ששת ואיתימא רבי יוחנן אמר: נטילתה כנתינתה, מה נתינתה בששים רבוא, אף נטילתה בששים רבוא. והני מילי למאן דקרי ותני, אבל למאן דמתני לית ליה שיעורא.
והשולחן ערוך (יורה דעה סי' שסא סע' א) העתיק את הגמרא הנ"ל.
וע"ע בחזון עובדיה אבלות עמ' רצו והלאה.
ואעתיק לשון הילקוט יוסף (ביקור חולים ואבלות סימן י' עמ' רל"ז-רל"ח): מה שנאמר שמבטלין תלמוד תורה ללוות המת, אין חייבים בזה אלא אם היה הנפטר מורה הוראות לרבים, בדברי הלכה למעשה, שאז צריכים לבטל מלימודם וללוות את המת. ואמנם הנוהגים כיום לבטל את התינוקות של בית רבן בלווית אדם גדול בתורה שנפטר, או אדמו''ר וכדומה, אף שלא לימד הלכה לרבים, מן הסתם הנהיגו כן על פי גדולי הדור שלפנינו, לכבודה של תורה, והנח להם לישראל. ומכל מקום אין חיוב לבטל תורה אלא במי שלימד הלכה לרבים, הא לאו הכי אינו מחוייב לבטל מלימודו, ובפרט אם אינו רואה את ההלוייה, או שהיא מחוץ לעיר, או שאינו יודע במדוייק שעת צאת ההלוייה.
ועיין בעמוד רל"ח מה שהעיד בשם מרן רבנו עובדיה זצוק"ל.
כמדומני שהכרעת מרן שליט"א להלכה שמאן דמתני לאחרים אין שיעור ללווייתו, וכמו שפורסם בעת הלווייתו של הגר"י דרעי זצוק"לא"כ למה אחרי כל פטירת "גדול" (או יותר נכון לא אחרי פטירת כל "גדול") יוצאת הוראה מהרבנים שצריך ללכת?
נשמח לתועלת מי שלא זכה להשתתף בהלוויהכעת הסתיימו ההספדים והתחיל מסע ההלוויה.
מחילה, אף אחד לא דיבר על הנפטר, דיברו באופן כללי.המעיין בחזו"ע שם עמ' רצז והלאה, רואה התייחסות בפוסקים לרב שהוא בגדר 'רבה דעמיה' שהביא בשם הגר"ח פאלאג'י, והדברים פשוטים! איני יודע איך בכלל ניתן ללמוד מדברים אלו על 'רב בית כנסת', והיזהרו מאוד בלשונכם מדובר בגדול הדור! וכיון שרואה אני לאן הרוח מנשבת, איני משיב עוד לנושא זה.
לא שכחת. אגב, כולם רבנים רשמיים. מעניין.בנו, הרב צמח, הרב עמאר, הרב דוד, הרב לאו האב, הרב קלמן בר. מקופיא, אולי שכחתי..
זה ודאי, אבל כבר אז נשאלה השאלה למה הוראה זו לא יוצאת אצל כל רב גדול המלמד הלכה לרבים.כמדומני שהכרעת מרן שליט"א להלכה שמאן דמתני לאחרים אין שיעור ללווייתו, וכמו שפורסם בעת הלווייתו של הגר"י דרעי זצוק"ל
לא רואים
אתה צודק שהעתקי את התמונה פתאום היא חסומה פהלא רואים
גם לי חסוםאתה צודק שהעתקי את התמונה פתאום היא חסומה פה