• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

סופר סת''ם ? כנס לראות כמה אתה באמת בקי ב-סימן לב'

מהפכה בעולם הסתם
מחולל המבחנים של פדר למהדרין
כלי עזר לסופרים חדשים לפני תעודה - וחזרה תמידית
הבוחן הוא חינמי ואנונימי לחלוטין לחץ על הקישור להתחלת מבחן -
העבירו לסופרים שאתם מכירים - הם ישמחו עם הכלי החדש

ייש"כ עשיתי נסיון [אם כי משום מה זה לא נתן לי לסיים את המבחן והפסיק בשאלה חמישית] רק משום מה לא עובד לי ה"דיווח על שאלה זו" [ואולי זו תקלה חד פעמית אבדוק אחר כך שוב] יש שם שאלה:
פרשיות תש“י ותש“ר. איזה יכתוב קודם ?

1) לכתחילה יכתוב ש“י קודם לש“ר . וי“א להיפך ובדיעבד כשר בכל ענין 2) מה שירצה 3) יעשה שאלת תינוק.

תשובה 1 ו-2 שתיהן נכונות (ולמעשה למסקנה אין הבדל ביניהן רק שזו הראשונה מציינת גם את הדרך למסקנה) אבל הוא מקבל רק את תשובה 1.

נכון שמשתמע שצריך לכתחילה לעשות א' ובדיעבד רק כשר בכל עניין, אך למעשה יעשה מה שירצה... כי הרי לכל דעה יעשה לכתחילה אחרת.

שלום נוריאל .
לגבי ''דיווח על שאלה זו'' שלא עובד - אכן יש תקלה בעז''ה יטופל
לעצם השאלה - תשובה 1 היא הנכונה לרמ'א יכתוב את של יד ולדעת האר''י ז''ל קודם של ראש . -
אני ישנה את אפשרות תשובה 2 השגוי ''לכו''ע קודם של ראש'' .
תודה על המשוב
המיזם הוא פרוייקט של איש אחד .... ולא ימלט וכו...
אבל בזכותך ושל כל מגיב הוא ישתפר ויעודכן

ייש"כ עשיתי נסיון [אם כי משום מה זה לא נתן לי לסיים את המבחן והפסיק בשאלה חמישית] רק משום מה לא עובד לי ה"דיווח על שאלה זו" [ואולי זו תקלה חד פעמית אבדוק אחר כך שוב] יש שם שאלה:
פרשיות תש“י ותש“ר. איזה יכתוב קודם ?

1) לכתחילה יכתוב ש“י קודם לש“ר . וי“א להיפך ובדיעבד כשר בכל ענין 2) מה שירצה 3) יעשה שאלת תינוק.

תשובה 1 ו-2 שתיהן נכונות (ולמעשה למסקנה אין הבדל ביניהן רק שזו הראשונה מציינת גם את הדרך למסקנה) אבל הוא מקבל רק את תשובה 1.

נכון שמשתמע שצריך לכתחילה לעשות א' ובדיעבד רק כשר בכל עניין, אך למעשה יעשה מה שירצה... כי הרי לכל דעה יעשה לכתחילה אחרת.
עדכנתי ! תודה!1750953870127.png

חזור
חלק עליון