• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

סיום זוהר

• Thread starter Thread starter NKC
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

NKC

Well-known member
כדי שייחשב לאדם סיום הזוהר עם אמירת הקדיש של הסיום.
מספיק לסיים רק את הפרשיות, או שצריך גם תיקוני הזוהר וזוהר חדש?
ברכות יחולו על ראשכם!

מש’’כ בענין זוהר חדש הרי ידוע שהוא חסר ומכיר אני בעלי כתבי יד שאצלם נמצא קטע גדול מאוד באחת הפרשיות לפחות ועיין כתם פז בהקדמה מה שכתב ואכמ’’ל ולע’’ע לא איסתייעא להוציאו לאור. איכו השתא יל’’ע אם שייך לקרוא לזה סיום ומה גם שהזוהר עצמו יש הרבה גרסאות מהותיות בשונה מהגמ’ אך מנהג העולם לעשות סיום על זוהר וצ’’ע

כדי שייחשב לאדם סיום הזוהר עם אמירת הקדיש של הסיום.
מספיק לסיים רק את הפרשיות, או שצריך גם תיקוני הזוהר וזוהר חדש?
ברכות יחולו על ראשכם!
אפילו על חלק אחד יכול לעשות סיום לדוגמא אם סיים רק ספר בראשית מהזוהר
עיין בחזון עובדיה פסח בהלכות תענית בכורות שזה מספיק כדי לפטור אותו מתענית ע"ש
חוץ מזה לענין אמירת קדיש על הסיום זה מנהג לומר קדיש זה דוקא בסיום זה לא מעכב ואפילו אם למד הלכה אחת יכול לומר את הקדיש הזה מצד הדין

מש’’כ בענין זוהר חדש הרי ידוע שהוא חסר ומכיר אני בעלי כתבי יד שאצלם נמצא קטע גדול מאוד באחת הפרשיות לפחות
איפה? מאיזה זמן זה?
איכו השתא יל’’ע אם שייך לקרוא לזה סיום ומה גם שהזוהר עצמו יש הרבה גרסאות מהותיות בשונה מהגמ’ אך מנהג העולם לעשות סיום על זוהר וצ’’ע
מ"מ כיון שהוא עשה את שלו ולמד כמה שיכול יחשב לו סיום גם אם סיים ספר ז"ח הרי גם אם סיים מסכת והיה חלק שלא הבין כ"כ או חלק שיש כמה גרסאות ולמד רק גרסא אחת נחשב לו לסיום וה"ה כאן

אני שואל כיון שאני רוצה לעשות סעודה גדולה. לכן לא רוצה להזמין עד שאדע בוודאות כמה עליי לסיים
כבר כתבתי לך שאפילו ספר אחד מספיק והנה זה בילקוט

קבצים מצורפים

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון