• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

סיפורים ועובדות מהגאון רבי מאיר מאזוז זצוק"ל

על קצה המזלג,
הייתי אצל הרב זצ"ל מספר פעמים, בכל פעם שוחח אינו 20 דק עד שעה.

מכיוון שנסעתי עד בני ברק, חשבתי לעצמי איך למשוך שיחה עם הצדיק, וראיתי לנכון להביא חוברות וקונטרסים שחיברתי.
בכל הפעמים הרב עבר עליהם לעדי, תיקן שאל פלפל והתווכח.

פעמים רבות אמר לי "אוי ואבוי" - הכוונה על שגיאות הקלדה מועטות שבעיני הרב מאזוז נראה נורא ואיום...

יש מלאאא הערות פחות אהבתי כתוב מלא שטיות
זה מה שמצאת מלא הערות ושטויות? תראה איזה עבודה נפלאה עשו. כל אחד ומה שרואה, אני רואה עבודה נפלאה ומושקעת ביותר שעמלו עליה לא על מנת לקבל שכר, ייש"כ עצום.
ומעניין באמת מה כבר ראית כ"טעות" תשתף אותנו..

זה מה שמצאת מלא הערות ושטויות? תראה איזה עבודה נפלאה עשו. כל אחד ומה שרואה, אני רואה עבודה נפלאה ומושקעת ביותר שעמלו עליה לא על מנת לקבל שכר, ייש"כ עצום.
ומעניין באמת מה כבר ראית כ"טעות" תשתף אותנו..
מחר אשב ע"ז יש דברים נפלאים ומענינים ותוכן טוב ודאי לא חולק

בתוכניתו של הרב אדיר עמרוצי (תלמידו המובהק של הרב הנאמ"ן) ברדיו קול חי, אמר הערב, למרות הסרטון שפורסם שהרב כעס על מי שבירך עליו שחלק מחכמתו, אני מעיד שפעם אחת ברכתי על הרב שחלק מחכמתו בשם ומלכות, והרב ענה אמן על ברכתי.

כמו"כ העיד הרב אדיר עמרוצי בשם הרב הנאמ"ן שאמר על עצמו בזה"ל:

"מה שאני ידעתי בקבלה בגיל 8 לא יודעים גדולי המקובלים שבדור".

&&&&

עוד הוא סיפר, שהבבא סאלי פעם אמר לרב מזוז שהוא יזכה לראות פני משיח,

ולימים הוא שאל אותו, מה עם ההבטחה של הבבא סאלי שהרב יראה פני משיח, וענה לו, מי אמר לך שלא ראיתי אותו. אח"כ סיפר שהשמיעו לו השבוע הקלטה בקולו הברור של הרב מאזוז,
שאמר שהוא ראה את המשיח והיינו הרבי מליובאוויטש.

חזור
חלק עליון