• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

סיפורים על מרן גדול הדורות הכ"מ זצלה"ה זצוק"ל זי"ע

פגשתי בירושלים יהודי מתוק מדבש שהרבה שנים לא היינו בקשר וידעתי שרבינו עובדיה זצ"ל הכיר אותו כי פעם הוא דיבר איתי עליו, והנה כעת מצאתי הזדמנות לגרות אותו ולשאול אותו על כך והזכרתי לו הענין שרבינו אמר לי בזמנו ושאלתי אותו מה היה ביניהם
וסיפר לי שפעם עשו כנס לכל מפעילי נקודות הלוויינים בארץ והביאו הרבה יביע אומר חלק ו' והיה שלום סעדון קורא לכל אחד שיעלה ורבינו עובדיה נותן לו את הספר ביד, וכשהיהודי הזה עלה נתן סעדון לרבינו שתי ספרים שיתן לו, התפלא רבינו ואמר לו זה למה מקבל שתים? ענה סעדון כי הוא הקים שתי נקודות לויין מגיע לו שתים, שמע רבינו כך ושמח שמחה גדולה והתחיל מחטיף לו סטירות חיבה עצומות וגדולות בברכות נאמנות והיתה שמחה גדולה ועד היום שהוא מספר את זה העינים שלו זוהרות משמחה כאילו לא עברו שלושים שנה מאז.

פגשתי בירושלים יהודי מתוק מדבש שהרבה שנים לא היינו בקשר וידעתי שרבינו עובדיה זצ"ל הכיר אותו כי פעם הוא דיבר איתי עליו, והנה כעת מצאתי הזדמנות לגרות אותו ולשאול אותו על כך והזכרתי לו הענין שרבינו אמר לי בזמנו ושאלתי אותו מה היה ביניהם
וסיפר לי שפעם עשו כנס לכל מפעילי נקודות הלוויינים בארץ והביאו הרבה יביע אומר חלק ו' והיה שלום סעדון קורא לכל אחד שיעלה ורבינו עובדיה נותן לו את הספר ביד, וכשהיהודי הזה עלה נתן סעדון לרבינו שתי ספרים שיתן לו, התפלא רבינו ואמר לו זה למה מקבל שתים? ענה סעדון כי הוא הקים שתי נקודות לויין מגיע לו שתים, שמע רבינו כך ושמח שמחה גדולה והתחיל מחטיף לו סטירות חיבה עצומות וגדולות בברכות נאמנות והיתה שמחה גדולה ועד היום שהוא מספר את זה העינים שלו זוהרות משמחה כאילו לא עברו שלושים שנה מאז.
נמצא אצלי בשיעור בשבת אדם מאוד יקר, שהתחיל את הלוויין עוד לפני שלום סעדון (סתם ידיעה מעניינת. תחקרו מי זה) וסיפר לי היום גם כן, סיפורים מרתקים מאוד.... בהזדמנות. אני עסוק וטרוד כעת (היודע יודע) ובעזרת ה' עוד אתפנה אולי לכך לספר מה העלה בחכתו....

נערך לאחרונה:
נמצא אצלי בשיעור בשבת אדם מאוד יקר, שהתחיל את הלוויין עוד לפני מרן (סתם ידיעה מעניינת. תחקרו מי זה) וסיפר לי היום גם כן, סיפורים מרתקים מאוד.... בהזדמנות. אני עסוק וטרוד כעת (היודע יודע) ובעזרת ה' עוד אתפנה אולי לכך לספר מה העלה בחכתו....
מה פירוש התחיל לפני מרן? אני זוכר את ההתחלה של הלוין איזה מסובך זה היה עם הטנדר של רשות השידור וכו'
ואולי תשאל אותו אם יש לו הסרטות או תמונות מהכנסים הנ"ל , כי שאלתי את היהודי הנ"ל ואמר שהכל אצל סעדון

אגב, ביום חמישי דברתי עם מרן שליט"א על החלום הנ"ל, כהקשר לשיעורו השבועי האחרון על חלומות, ואמר לי שמקור הסיפור היה, שרבי עזרא חלם על מרן רבינו זיע"א, ושוב תלמידי מו"ר הגרב"צ אמרו זאת גם עליו.

מה פירוש התחיל לפני מרן? אני זוכר את ההתחלה של הלוין איזה מסובך זה היה עם הטנדר של רשות השידור וכו'
ואולי תשאל אותו אם יש לו הסרטות או תמונות מהכנסים הנ"ל , כי שאלתי את היהודי הנ"ל ואמר שהכל אצל סעדון
תוקן
לא נמצא אצל סעדון אלא אצל ארז. המספר טלפון הוא 0545640165

אולי יעשו אינלוקפדיה סיפורים על מרן מא עד ת' זה יהיה יפה מאוד נגיד מה שכתבו כאן במ' משטרה בת' תוכי וכו' אולי נלקט אנחנו חו"ר הפורום מכל הממקומות שיהיה לפי הא"ב כך זה ייהיה טוב נפתח שירשור לאות א' - י' מז' ל' וכו' וכו'
רעיון טוב שאני חושב עליו זמן רב לעשות אותו, אבל צריך כוחות, כי החומר הוא כמו ים וצריך לדלות טיפה טיפה... ואני לא מגזים.

אולי נבקש מ@מורשת מרן שיפתח אשכול סיפרם על מרן רבינו זצוק"ל לפי סדר הא' ב' ויהיה אות א' לסיפורם שירשור ב'- שירשור וכן על זה הסדר
נכתב כאן בעבר ע"י אושרי רביב, ראיתי את זה ממש לאחרונה, אבל לא זוכר כעת היכן זה היה.
נחכה ל @בנימין לוריא שיכתוב לנו מראי מקומות לזה

כידוע למעלתכם שאני ובני ברקים לא כל כך מסתדרים ביחד, אבל השבוע בא לידי ספר נפלא ביותר לעשות רצונך של הרב קולדצקי החתן של הגרח"ק ומלבד זה שיש שם חיזוקים גדולים ומעשים נפלאים שמחתי לראות שהוא מזכיר את מרן רבינו עובדיה בכל הכבוד אבל מכל הלב לא כמו אחרים שמזכירים כדי לצאת ידי חובה, ומשם דליתי 2 סיפורים נפלאים על מרן רבינו, שאחד מהם זה עדות מכלי ראשון על אביו זצ"ל, והקטע האחרון שאביא זה מהעלון של בנו
מכיון שהקבצים לא עולים אכתוב בקצרה
1 רבינו אמר לרב אחד שגם הוא היה שמח לכתוב ספרים כמו רבי חיים פלאג'י אבל אינו יכול לשבת בשקט כאשר הטומאה משתוללת אצל הספרדים
2 היה הכנסת ספר תורה במאה שערים [של אחינו האשכינזים] ופתאום נכנס זקן ספרדי אחד והתחיל לרקוד ולשמוח הוא רבי יעקב עובדיה
3 1731362176125.png

נמצא אצלי בשיעור בשבת אדם מאוד יקר, שהתחיל את הלוויין עוד לפני שלום סעדון (סתם ידיעה מעניינת. תחקרו מי זה) וסיפר לי היום גם כן, סיפורים מרתקים מאוד.... בהזדמנות. אני עסוק וטרוד כעת (היודע יודע) ובעזרת ה' עוד אתפנה אולי לכך לספר מה העלה בחכתו....
בספרו של הרב סעדון
ראיתי כתוב שיוזם הלוין הוא ר' יהודה חזקיה מבני ברק

חזור
חלק עליון