• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

ספרים ות"ח שמתעסקים במיוחד בנושא קבלת הוראות מרן

לבד כמובן מרא דארעא דישראל מרן שליט"א שידוע ומוכר וכל יומא שמעתתא בפומין...

אם יוכלו חו"ר הפורום שליט"א לציין (ואם יש מאמרים אז גם אם באפשר להעלותם) ישר כח גדול

(חיפשתי באוצר החכמה, וכוונתי בכאן היא בעיקר למאמרים מכל מיני קבצים וכדומה, כגון שראיתי איזה מאמר כמדומה מהגאון רבי ישראל מאיר יונה שליט"א, מקובץ בית יוסף (התשס"ב?), ולא מצאתיהו, וכן כל שבדומה לזה)

יש סדרת הספרים "אבני יסוד", ספרים נפלאים ומקיפים מאד מאד.
אבל חבל שבמקומות רבים (ואולי בכלל) לא עיין בדברי מרן זיע"א, והיה רואה שכבר עמד בדברים רבים שכתב, והוכיח בהם מדברי הקדמונים דלא כוותיה.

יש עוד סט ג"ח של חכ"א שאיני זוכר כעת את שמו ואת שם החיבור שגם חיבר על כללי קבלת הוראות מרן
והבנתי ששם הוא חולק בכמה מקומות על מרן רבן של ישראל בעין יצחק.
לו יזכר מר יועיל לי
סדרת הספרים "אבני יסוד"
אכן נראה לי שמדובר בספרים אבני יסוד
אבל כמו שכתבתי:
הבנתי ששם הוא חולק בכמה מקומות על מרן רבן של ישראל בעין יצחק

לבד כמובן מרא דארעא דישראל מרן שליט"א שידוע ומוכר וכל יומא שמעתתא בפומין...

אם יוכלו חו"ר הפורום שליט"א לציין (ואם יש מאמרים אז גם אם באפשר להעלותם) ישר כח גדול

(חיפשתי באוצר החכמה, וכוונתי בכאן היא בעיקר למאמרים מכל מיני קבצים וכדומה, כגון שראיתי איזה מאמר כמדומה מהגאון רבי ישראל מאיר יונה שליט"א, מקובץ בית יוסף (התשס"ב?), ולא מצאתיהו, וכן כל שבדומה לזה)
יש כמובן גם בשו"ת יחו"ד ח"ז בתחילת הספר

אבל חבל שבמקומות רבים (ואולי בכלל) לא עיין בדברי מרן זיע"א, והיה רואה שכבר עמד בדברים רבים שכתב, והוכיח בהם מדברי הקדמונים דלא כוותיה.
יש בספריית בית המדרש שלו את כל סט יביע אומר (גם חלק יא). אך איני יודע אם עיין בכולם וכדומה.

[אני מכיר אותו אישית, ת"ח גדול מבוגר קצת וירא שמיים גדול מסגנון החכמים של פעם (כל ימים נוראים שאני בבני ברק אצל הוריי, אני מתפלל בבית הכנסת שלו ומתענג על תפילותיו העריבות הניכרות שיוצאות מתוך לבו הטהור)].

יש בספריית בית המדרש שלו את כל סט יביע אומר (גם חלק יא). אך איני יודע אם עיין בכולם וכדומה.

[אני מכיר אותו אישית, ת"ח גדול מבוגר קצת וירא שמיים גדול מסגנון החכמים של פעם (כל ימים נוראים שאני בבני ברק אצל הוריי, אני מתפלל בבית הכנסת שלו ומתענג על תפילותיו העריבות הניכרות שיוצאות מתוך לבו הטהור)].
אה"נ.
אבל כמדומה שבכל הפעמים שעיינתי בספריו ראיתי בבירור שלא ראה למש"כ מרן זיע"א בזה.

יש במבוא לאול"צ ח"ב.
יש בספרי הגרי"ח סופר שליט"א הרבה בנושאים אלו.
ובזכרוני שיש גם להרב משאש ז''ל באחד מספריו ג"כ.
ויש להוסיף להנ"ל, גם את קונטרס של הרב ראובן ניסן, הודפס בסוף ספר הנקרא "מקבצאל" שיצא מחדש בסט ספרי בן איש חי

ויש להוסיף להנ"ל, גם את קונטרס של הרב ראובן ניסן, הודפס בסוף ספר הנקרא "מקבצאל" שיצא מחדש בסט ספרי בן איש חי
ובמענה לדבריו בקבצי משנת יוסף בגליונות הראשונים. (זאת מלבד לשונותיו המחוצפים כלפי מי שגדול).

הרב ראובן ניסן הנ"ל כתב קונטרס עוד קודם שיצא "מקבציאל" וזה אותו קונטרס ממש. ושם הוא לא מזכיר את מרן זצוק"ל כלל אך כל הספר מדבר עליו. דהיינו איך שעקמו את הכללי ההלכה לומר שהולכים אחרי מרן אפי' נגד האר"י וכו' וממש כאילו נותן לו מוסר. ורואים מי הרהו בית מדרש "אהבת שלום". ועוד מסתיר ומכסה ומקשה על מרן מלכא שלא כהוגן. וכל מי שיפח ויעיין קצת יותר בהמשך הקונטרס יראה את הזלזול עפ"ל.
אני הקטן גם כתבתי בנושא כללי הפסיקה ועברתי על כל הקונטרס כמה פעמים. ולא ראיתי אלא מאמר הפסוק "ולרשע אמר אלוקים מה לך לספר חוקי ותשא בריתי עלי פיך"
לפי דעתי יש לתלוש את זה ממקבציאל. אוי לרשע ואוי לשכנו...

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
ראובן ניסן הנ"ל כתב קונטרס עוד קודם שיצא "מקבציאל" וזה אותו קונטרס ממש. ושם הוא לא מזכיר את מרן זצוק"ל כלל אך כל הספר מדבר עליו. דהיינו איך שעקמו את הכללי ההלכה לומר שהולכים אחרי מרן אפי' נגד האר"י וכו' וממש כאילו נותן לו מוסר. ורואים מי הרהו בית מדרש "אהבת שלום". ועוד מסתיר ומכסה ומקשה על מרן מלכא שלא כהוגן. וכל מי שיפח ויעיין קצת יותר בהמשך הקונטרס יראה את הזלזול עפ"ל.
אני הקטן גם כתבתי בנושא כללי הפסיקה ועברתי על כל הקונטרס כמה פעמים. ולא ראיתי אלא מאמר הפסוק "ולרשע אמר אלוקים מה לך לספר חוקי ותשא בריתי עלי פיך"
לפי דעתי יש לתלוש את זה ממקבציאל. אוי לרשע ואוי לשכנו...
ראוי למחוק את ארבעת המילים האחרונות וראה כאילו בעל השמועה עומד לנגדו

חזור
חלק עליון