הלכה צרופה
Well-known member
בלי נדר כשאתפנה ואמצא זמן לחפש, אביא לך את המקור (או המקורות)מה נעשה שקשה להתמודד עם האמת...
אין למרן הראש"ל שליט"א רשימה של יותר מהמספר הנ"ל.
ואתה כ"כ תצטער על הביטחון המופרז שלך...
ואז נראה איך תתמודד את האמת...
בלי נדר כשאתפנה ואמצא זמן לחפש, אביא לך את המקור (או המקורות)מה נעשה שקשה להתמודד עם האמת...
אין למרן הראש"ל שליט"א רשימה של יותר מהמספר הנ"ל.
מצפה.בלי נדר כשאתפנה ואמצא זמן לחפש, אביא לך את המקור (או המקורות)
ואתה כ"כ תצטער על הביטחון המופרז שלך...
ואז נראה איך תתמודד את האמת...
דבריך אינם נכונים כלללעומת זאת מרן שליט"א אינו מסכים עם זה כלל.
אינה דומה מחלוקתו של מרן זיע"א עם הבא"ח, שעיקרה מפני שהבא"ח חלק על מרן הב"י, ומרן זיע"א לא חלק בזה מדיליה, אלא חלק מכח קבלת הוראות השו"ע.בעניין מספר המחלוקות. ניתן לראות איך מרן מלכא זיע"א חלק על הבן איש חי בלמעלה ממאתים מקומות. וזה לא אומר משהו שיטתי נגד הבן איש חי. אלא זה אומר שהרב היה לומד הרבה את הספר כולו מריש ועד גמירא ולכן היה לו הרבה מקומות להביע את דעתו. וכן אמר מלכא פעם "שאין יותר בקיא ממנו בספרי הבן איש חי".
ואותו דבר עם הגאון רבי משה לוי זצ"ל כל המחלוקות שיש בסך הכל עם מרן, מראה את הבקיאות ואת ההתמדה שלו בספרי מרן מלכא זצ"ל, שכידוע היה בקיא בהם ועל שולחנו תדיר ולא הניח פסק של מרן מלכא זצ"ל שהוא לא עיין בו. ולכן מטבע הדברים יש מחלוקות רבות.
ועוד דבר, יש דברים שמרן שינה מן המנהג והגרמ"ל יישב את המנהג ממילא זה לא מחלוקת נגד מרן אלא יישוב למנהג.
ולכן ראו הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף שליט"א מחבב מאוד את הגאון רבי משה לוי כי הם באותה שיטה, שכשיש לך מה להביע נגד מרן זצ"ל בצורה מכובדת אדרבא, תביע. וכמו שרואים בספריו "הלכה ברורה" שחולק פעמים רבות על מרן מלכא זצ"ל ואין זה סותר לכבודו של ממרן זצ"ל כלל.
לעומת זאת מרן שליט"א אינו מסכים עם זה כלל. שהרי ראו מרן שליט"א בכל ספריו מעולם לא חלק על מרן מלכא זצ"ל ואפי' בילקוט יוסף אבלות שיצא לפני חזון עובדיה אבלות ישנם דברים שמרן שליט"א הביע את דעתו בדיוק הפוך ממרן זצ"ל ע"פ אותם מקורות ללא תוספות. אך בהגלות נגלות דברי מרן זצ"ל אח"כ בחזון עובדיה ביטל את דעתו מפני דעת אביו אע"פ שחשב אחרת. ולכן אינו מקבל את השיטה של הגרמ"ל והרב דוד יוסף.
זה העניין בתמצית.
למה הרב משה לוי דיבר לא בכבוד למרן?! אלא מספר הפעמים שהוא חולק.שמותר לחלוק, רק שיהיה בדרך ארץ, ושיהיה כדרכה של תורה.
אני מדבר על דברים שאינם מחלוקת על מרן. אלא מחלוקת בפוסקים היותר אחרונים. ויש. לא רק בבן איש חי אלא גם ברב פעלים ועוד.האם ספרת למעלה מ200 מקומות?
ישלמישהו רשימה של כל המקומות שמרן זיע"א חלק על הבא"ח.
מרן שליט"א אמר לי שהוא ספר יותר למעלה מ200 מקומות שמרן זצ"ל חולק על הבא"ח.האם ספרת למעלה מ200 מקומות?
כמה זר ומוזר הכלל שהמצאת עתהאלא מספר הפעמים שהוא חולק.
מרן שליט"א אמר לי במפורש שאיך הם אומרים (כסא רחמים, והגרמ"ל) "שמרן זצ"ל הוא פאר הדור" אם בלמעלה מ200 מקומות הם חולקים עליו". אז הם סוברים שהוא טעה בלמעלה מ200 מקומות." כך אמר לי בביתו נאוה קודש בערב שבת. ואמרתי לו שלפי דעתם אין כאן טעות, אלא שהדבר נתון לשיקול הדעת. אך הוא לא קיבל הדברים.אלא מה שדיבר, זה הראיות והסברות והחילוקים ותו לא מידי, אף אחד לא הסתכל על כמות של מחלוקות
לא החיד"א לא החקרי לב לא הכנה"ג לא ר' חיים פאלאג'י וכו' וכו'.
חלילה וחסאז הם סוברים שהוא טעה בלמעלה מ200 מקומות."
אני אומר לך שכך מרן שליט"א אמר לי. והסביר זאת שכולנו קטנים לעומת מרן זצ"ל ומי יבא אחר המלך וכו'אבל מכאן ועד לקחת את זה ל "טעה", לא עלה כן בלב כל איש לומר כן