שוב ראיתי את זה כאן, אך לא מופיע שם איזה מכון זה. אשמח אם מישהו יודע.איני זוכר היכן ראיתי ואיזה מכון זה
יצא ע"י מכון זכרון אהרן, בב' כרכים. ונערך ע"י הרב ישי לברון שליט"א, בטוב טעם ודעת. והוא ספר נפלא ביותר. [הוא היה סבא של סבא של רבי חיים פלאג'י זלה"ה, וקוראהו בכמה מקומות "סבא דסבין"].יש ספר על ב"מ עין יהוסף לאבי סבו של החקרי לב, ספר נפלא וחזק. עכשיו הוציאו אותו מהדו"ח, איני זוכר היכן ראיתי ואיזה מכון זה.
שאלתני בגלל ששמי כשמו?..האם ידוע לכב' אם יצא הספר זכרון דברים לגאון רבי אהרן פרחיא הכהן זלה"ה בדפוס חדש?
תודה רבה!
לא, אלא משום שהדפסתי לעצמי את הספר שלו בצילום של הדפוס ישן [יען כי אחד החכמים הגדולים שאנחנו עובדים על ספרו כעת, מביא אותו פעמים רבות, והיה נצרך לי בשביל זה, ומהעיון בספר ראיתי שאמנם הוא לא ספר ארוך, אך הוא מעט המחזיק את המרובה].שאלתני בגלל ששמי כשמו?..
כמדומה שלא יצא. וגם שאר ספריו (בגדי כהונה, פרחי כהונה, שו"ת פרח מטה אהרן) לא נראה שיצא במהדו"ח. (ובאמת חבל).
שאלתי על ספרי רבותינו ראשי הישיבות הספרדים בדווקא.יש גם סדרת הספרים "פרדס יצחק", זה ממש כפשוטו - "פרדס", כל קושיא ותירוץ מקיף הרב המחבר, בצורה יפה וברורה, בעיון נפלא, ובקיאות נפלאה. (הספר לא זז אצלי מהסטנדר בישיבה, וכל הישיבה היו מבקשים ממני... אפילו שהיה גם סט לישיבה).
אם כי המחבר הוא חסיד סקוורא [מחו"ל]. אבל הוא חשוב מאד. יש לו על מסכת כתובות חמישה כרכים (!), ועל שבועות, ועל ב"ב הוציא בינתיים רק על ההתחלה (כרך אחד). [ויש לציין שהוא מביא שם תוך כדי הסוגיות, הרבה פעמים ממרן זצ"ל ביבי"א וביחו"ד ועוד].
בזמנו קניתי את זה מהאחראי בארץ, ונאבד לי הטלפון שלו, אבל המייל של המחבר הוא: 3547534@gmail.com שם תוכל לברר היכן ניתן להשיג בארץ.
טוב.שאלתי על ספרי רבותינו ראשי הישיבות הספרדים בדווקא.
ידוע למישהו דרך להשיג ספר זה?כיוונתי לעלה עזרא
תנסה אולי לשאול את נכד הגר"ע עטיה, מחבר איש על העדה עליו אולי יודע קצה חוט.ידוע למישהו דרך להשיג ספר זה?
אמר לי שצריך לצאת בקרוב ע"י מכון גאוני ארם צובא, במהדו' חדשה מתוקנת ומורחבת.תנסה אולי לשאול את נכד הגר"ע עטיה, מחבר איש על העדה עליו אולי יודע קצה חוט.
אם תרצה לברר מולו אם יש זמן משוער, תוכל לשאול במייל: גאוני ארם צובא -r <g4160665@gmail.com>אמר לי שצריך לצאת בקרוב ע"י מכון גאוני ארם צובא, במהדו' חדשה מתוקנת ומורחבת.
מה שעומד לצאת זה חידושים רבים מכתב ידו של חכם עזרא ע"ה, שהיה כותב בכתב חצי קולמוס.גאוני ארם צובא ידיד נפש שלי, רק לא ידעתי שחידושי רבי עזרא שעומד להו"ל, הוא מהדו' חדשה של עלה עזרא.
זה החלק המורחב, אבל גם יהיה כלול בתוכו עלה עזרא. כך אמר לי נכדו.מה שעומד לצאת זה חידושים רבים מכתב ידו של חכם עזרא ע"ה, שהיה כותב בכתב חצי קולמוס.
[כך אמר לי חכ"א שפענח את כתב היד].
איזה ראש ישיבה הוא?הרב מיכאל שילוני