• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

ספר בנושא בשר וחלב

שלום רב,
התחילו ללמוד בכולל (אני נוקט בגוף שלישי כי איני נמנה עמם לעת-עתה אך צמוד ללימוד שלהם ובגלל זה אני בעצם שולח את ההודעה הזו) הלכות בשר וחלב. וכיוון שאני אין לי חברותא כעת אני מעוניין לקנות ספר שיעזור לי בהקניית מושגים בכל הנושא של איסור והיתר ובכלל זה גם בב"ח. וכן בהבנת מרן השו"ע ובסיכום ראשונים ואחרונים.

(לאו דווקא ספר שמלקט את דעת אחרוני זמנינו ובכללם מרן זצ"ל- כי את זה אני מעוניין ללמוד לבד מספריו).

אודה מאוד לעוזרים לי בזה וזכות הלימוד תגן עליהם.

כשלמדנו בישיבת "אור החיים" בכולל שע"י, הלכות איסור והיתר, שאלתי את רה"י מו"ר שליט"א האם יש ספר שמסכם את כל השיטות בקצרה וטוב לחזרה, ענה כבדרך אגב, ספר "בית יוסף"....
שלום רב,
התחילו ללמוד בכולל (אני נוקט בגוף שלישי כי איני נמנה עמם לעת-עתה אך צמוד ללימוד שלהם ובגלל זה אני בעצם שולח את ההודעה הזו) הלכות בשר וחלב. וכיוון שאני אין לי חברותא כעת אני מעוניין לקנות ספר שיעזור לי בהקניית מושגים בכל הנושא של איסור והיתר ובכלל זה גם בב"ח. וכן בהבנת מרן השו"ע ובסיכום ראשונים ואחרונים.

(לאו דווקא ספר שמלקט את דעת אחרוני זמנינו ובכללם מרן זצ"ל- כי את זה אני מעוניין ללמוד לבד מספריו).

אני דן אותך לכף זכות שלא הבנת את צרכי באמת.
בכל אופן ספר 'בדי השולחן' נפלא ועונה על מה שביקשתי. לתועלת מי שזה יועיל לו

שלום רב,

בין ישראל לעמים
סיכום הלכות
עיקרי השלחן
כשרות למעשה של הרב פנחסי
ספר של מכון יגדיל תורה
הוראה סדורה
הוראה ברורה

פאר הבית (לביאור הב"י והט"ז) - מומלץ מאד, אך כמדומני נגמר כבר למחבר [כך אמר לי המחבר כשרציתי לקנותו לפני כשנה, אולי עכשיו הדפיס שוב, איני יודע] (אך ישנו באוצה"ח).

רבותי, כשמציעים באתר מורשת מרן ספר הלכתי (ולא ביאורי), לפחות שיבדקו קודם אם אותו מחבר מזכיר את פסקי מרן ומביאו לפחות מידי פעם !

הזכירו כאן ספר שלא מזכירו אפילו פעם אחת, ובשיטה ממש ! (כי כשדיברתי עם אותו מחבר לברר על הספר אם הוא מביא פסקי מרן, הוא ענה לי בכזה מילים ''מה פתאום'' ! והבנתי שזה ממש בשיטה כי הוא מחוג אחד של קנאים !

חזור
חלק עליון