• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

ספר ללימוד עם הילדים

יער השדה

Active member
שלום עליכם.
אני מחפש ספר עם השקפה נכונה וכתיבה ברורה כדי ללמוד עם הילדים בשבתות. מחפש ספר שיכיל את פ"ש בשילוב הלכות ממר"ן זצ"ל. יש ספרים כאלו בנמצא.. פעם ראיתי ספר שנקרא מרן לשולחן שבת, מישהו יכול להמליץ?

תודה

אגב בילדותי שמעתי קלטות של הרב עמנואל תהילה לילדים - סיפורי חז"ל בלשון ושפה קלה ונעימה לילדים, לענ"ד זה דבר מאד טוב לילדים, מכניס להם ירא"ש וכו'. כיום ניתן לקנות את זה בדיסק און קי עם הרבה סיפורים שלו.

אני ממליץ על הספרים של רבי רונן חזיזה
זה לא זה שיש לו קו שבנות צעירות נמשכות אחר דיבוריו ויש בזה ריח לא טוב ואחריתו מי ישורנה!!!! זהו לא דרך התורה עליה גדלנו ובצלה הסתופפנו...
[הסתייגות- איני יודע אם זה הוא יש קו כזה ואמרו לי שזה שלו, בנות תיכון וכדו' לא נרדמות בלי לשמוע את קולו וכו']

זה לא זה שיש לו קו שבנות צעירות נמשכות אחר דיבוריו ויש בזה ריח לא טוב ואחריתו מי ישורנה!!!! זהו לא דרך התורה עליה גדלנו ובצלה הסתופפנו...
[הסתייגות- איני יודע אם זה הוא יש קו כזה ואמרו לי שזה שלו, בנות תיכון וכדו' לא נרדמות בלי לשמוע את קולו וכו']
לפי מה שהבנתי כל השאלות שנשים שואלות וכד' הרב חזיזה לא שומע אותן כלל, אלא יש מישהי אחרת (כנראה אשתו או קרובתו) ששומעת ומעבירה לו את השאלות, ואח"כ הוא עונה על כולן בקו. והוא מדבר או מחזק ושר לה', בקו טלפון. ולא רואה ומדבר עם נשים כלל.

איני יודע.
אולי אם יש מי בפורום שמכיר את הקו ומה קורה שם יודיענו שלא יצא חלילה לה"ר שלא במקום. או להיפך לדעת למנוע רגלינו מנתיבתם.

איני יודע.
אולי אם יש מי בפורום שמכיר את הקו ומה קורה שם יודיענו שלא יצא חלילה לה"ר שלא במקום. או להיפך לדעת למנוע רגלינו מנתיבתם.
אשתי שומעת אותו בטלפון תוך כדי סידור הבית, ותפירה וכד', וכך היא אמרה לי. [היא שמורה בשיא הצניעות ב"ה. ולא אמרה על כך כלום אלא רק משבחת לטובה וכאמור].

ביררתי כעת ואמר לי מי שהביא אותו לכאן והיה בהופעה, כי הכל היה בהפרדה מלאה, ובצניעות וכובד ראש, בחלק הראשון של הדברי תורה הוא עמד על הבמה באופן שבעזרת נשים יראו אותו, אבל בחלק השני של השירים הוא זז לגמרי לצד של הגברים וסגרו לגמרי את המחיצה של הנשים
אני חשדן בכל זה, כיון שלצערי באוזני שמעתי איזה 'ערב רב' שיש לו מדרשיה לבעלי תשובה שהוא קורא לבנות בשמותיהן ואומר להן קופלימנטים ועוד חושב שהוא עושה מצוה, רחמנא ליצלן

אל תמציא דברים שאתה לא יודע.
הרב הוא ירא שמים אמיתי. ואין שום ספק שעושה הכל בזהירות המירבית. יש מאות ואלפי רבנים שמוסרים שיעורים ועונים לשאלות של נשים.

אל תמציא דברים שאתה לא יודע.
הרב הוא ירא שמים אמיתי. ואין שום ספק שעושה הכל בזהירות המירבית. יש מאות ואלפי רבנים שמוסרים שיעורים ועונים לשאלות של נשים.
ראשית, האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב.... וכבר שמענו על הרבה יראים וחרדים לאן הגיעו.........
שנית, אמרתי זאת בהסתייגות מוחלטת [עי' היטב בתוכן הדברים] כי לא ידעתי בבירור שזה הוא,
ולא סתם כתבתי כי כבר נידון זה הגיע לשולחנם של חכמי האמת שבדור..

אל תטיל דופי בת"ח שאינך יודע עליהם מאומה ואתה ניזון אך ורק משמועות..

חזור
חלק עליון