י ינון חורי Active member היום בשעה 11:51 #21 ינון חורי אמר: נ.ב. לכא' גם יום טוב הוא מצוה הבאה מזמן לזמן. לחץ כדי להרחיב... לכא' כן מבואר בר"ן
rafi2391 Active member היום בשעה 13:43 #22 בנימין לוריא אמר: א. באמת למסקנא הבאנו שלכאו' לא מחלקים. ב. אני עדיין חושב שמסברא כן יש מקום לחלק, כיון שברכת שהחיינו היא על תקיעת השופר, ומי שלא תוקע לא מברך, אבל בקידוש זה לא דווקא בקידוש אלא יש מברכות בהדלקת הנר, וכן גם מי שלא עושה קידוש לא פטור מהברכה. ודו"ק. לחץ כדי להרחיב... מה זאת אומרת הבאנו זה הרב עובדיה מפורש גם אני רציתי לחלק ועדיין צריך להתיישב אבל יש לך חזוע מפורש
בנימין לוריא אמר: א. באמת למסקנא הבאנו שלכאו' לא מחלקים. ב. אני עדיין חושב שמסברא כן יש מקום לחלק, כיון שברכת שהחיינו היא על תקיעת השופר, ומי שלא תוקע לא מברך, אבל בקידוש זה לא דווקא בקידוש אלא יש מברכות בהדלקת הנר, וכן גם מי שלא עושה קידוש לא פטור מהברכה. ודו"ק. לחץ כדי להרחיב... מה זאת אומרת הבאנו זה הרב עובדיה מפורש גם אני רציתי לחלק ועדיין צריך להתיישב אבל יש לך חזוע מפורש
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות היום בשעה 14:36 #23 rafi2391 אמר: מה זאת אומרת הבאנו זה הרב עובדיה מפורש גם אני רציתי לחלק ועדיין צריך להתיישב אבל יש לך חזוע מפורש לחץ כדי להרחיב... יש בית יוסף מפורש... החזו"ע שהובא כתב לגבי שופר, ואנחנו הבאנו לגבי קידוש. (אמנם אח"כ ראיתי שגם הב"י כבר הובא).
rafi2391 אמר: מה זאת אומרת הבאנו זה הרב עובדיה מפורש גם אני רציתי לחלק ועדיין צריך להתיישב אבל יש לך חזוע מפורש לחץ כדי להרחיב... יש בית יוסף מפורש... החזו"ע שהובא כתב לגבי שופר, ואנחנו הבאנו לגבי קידוש. (אמנם אח"כ ראיתי שגם הב"י כבר הובא).
rafi2391 Active member היום בשעה 15:08 #24 בנימין לוריא אמר: יש בית יוסף מפורש... החזו"ע שהובא כתב לגבי שופר, ואנחנו הבאנו לגבי קידוש. (אמנם אח"כ ראיתי שגם הב"י כבר הובא). לחץ כדי להרחיב... שניהם שהחיינו זה לא משנה למה הוא סמוך
בנימין לוריא אמר: יש בית יוסף מפורש... החזו"ע שהובא כתב לגבי שופר, ואנחנו הבאנו לגבי קידוש. (אמנם אח"כ ראיתי שגם הב"י כבר הובא). לחץ כדי להרחיב... שניהם שהחיינו זה לא משנה למה הוא סמוך
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות היום בשעה 15:21 #25 rafi2391 אמר: שניהם שהחיינו זה לא משנה למה הוא סמוך לחץ כדי להרחיב... הבאתי לעיל את הסברא לחלק. אין עניין לחזור שוב על הדברים.
rafi2391 אמר: שניהם שהחיינו זה לא משנה למה הוא סמוך לחץ כדי להרחיב... הבאתי לעיל את הסברא לחלק. אין עניין לחזור שוב על הדברים.