???בפורום כאן מצופה שיפרסם את מגילת הרב עובדיה.
בשמחה !!מגילת הרב עובדיה
לכן זה נקרא מגילת הרב עובדיה ולא מגילת חכם שלום...יש לציין לעיין בספר "דברי שלום" תשובות והנהגות מראש הישיבה חכם שלום כהן זצ"ל עמו' תקיז שהביאו שם שהרב זצ"ל לא היה מקפיד כלל על כל דיני הגיליונות הנ"ל, עיין שם שביארו את הדבר.
וע"ש עוד מדיני כתיבת המגילה, שבחלקם לא הייתה דעתו כדעת מרן זיע"א.
כי השיעורים הנ"ל נאמרו על ספר תורה. ומבואר שבנביאים צריך פחות ובכתובים עוד פחות. ומגילת אסתר היא מן הכתובים.עקרי הדינים לדעת מרן זיע"א (מה שלא נהוג בעולם כ"כ)
א. הגליון למעלה יהיה לכתחילה לכל הפחות ג' אצבעות, שהוא שיעור 5.7 ס"מ, ובדיעבד ב' אצבעות שהוא שיעור 3.8 ס"מ [רוב המגילות היום כ3 ס"מ].
ב. הגליון שלמטה יהיה לכתחילה לכל הפחות ד' אצבעות שהוא שיעור 7.6 ס"מ ובדיעבד ג' אצבעות שהוא שיעור 5.7 ס"מ [רוב המגילות היום כ4 ס"מ].
[חזון עובדיה פורים עמו' רנא]
יש להדגיש - כי גם מרן זיע"א עצמו לא הקפיד לקרוא דווקא במגילה לפי השיעורים הנ"ל, ואדרבה תקופה מסויימת היה קורא במגילה כזו שנתנו לו ואח"כ החליף למגילה רגילה [מסבירים שמה שכתב כאן "בדיעבד" לא הכוונה לעיכובא אלא למצווה מן המובחר]
תוקן בפנים.ד. מעיקר הדין,קי"ל[אפשר בשעה"ד כשאין לו מגילה אחרת לסמוך על] הרמב"ם שקלף למגילת אסתר א"צ עיבוד לשמה [לכן לא צריך לקנות קלף יקר עבודת יד ואפשר קלף מכונה, שגם לגביו י"א שנחשב לשמה]
אבל למה זה מגילת הרב עובדיה? באותה מידה זו מגילת הרב קניבסקי שגם הקפיד על כך למעשהלכן זה נקרא מגילת הרב עובדיה ולא מגילת חכם שלום...
אבל רבים כן הקפידו בזה ובהם החזו"א הגרי"ש אלישיב הגרח"ק ויבדל"א הגר"מ שטרנבוך.
כי הרב עובדיה פירסם זאת.אבל למה זה מגילת הרב עובדיה? באותה מידה זו מגילת הרב קניבסקי שגם הקפיד על כך למעשה
כל בית כנסת ליטאי מכובד מחזיק את המגילה הזאת וזה לא בגלל הפרסום של הרב עובדיה, לעומת זה מעט מאד בתי כנסת ספרדים ראיתי את המגילה הזאת אצל הבעל קוראכי הרב עובדיה פירסם זאת.
גם זה כואב לכם?! שזה נקרא מגילת 'הרב עובדיה'...אין לכם תקנה.אבל למה זה מגילת הרב עובדיה? באותה מידה זו מגילת הרב קניבסקי שגם הקפיד על כך למעשה
אתה לא מסוגל לענות ענינית? לא כואב לי כלום, אני ספרדי שמתפלל בבית כנסת ספרדי ולאחרונה ראיתי שהחלו לשווק את זה כנראה מטעמים מסחריים, הרב עובדיה עצמו כמדומני כלל לא השתמש בזה, ופעם אחת התפללתי אצל הרב יצחק וגם לא ראיתי את זה, ולעומת זה בררתי אצל בני הישיבות הליטאיים ואמרו לי שזה נכנס אצלם כמו הגנרטור בשבת בגלל הרב קניבסקי, אין צורך לאמץ דברים של הרב עובדיה שכתב לא להלכה בשביל האקשן, ב"ה יש לנו מספיק הלכות מהרב וההמצאה הזאת ממש מיותרת.גם זה כואב לכם?! שזה נקרא מגילת 'הרב עובדיה'...אין לכם תקנה.
אגב משתמש "חדש" ממש, 'הצטרפת' היום בשעה 14:52, אך ורק בשביל ההודעה הזו...
תמשיכו לפתוח פרופילים חדשים בכל עת..הגם לכבוש את המלכה עימי בבית.
כשלא תפתח משתמש חדש בשעה 14:52 עבור ההודעה, ולא תתנסח בעזות מצח על מנת לקנטר ("בשביל האקשן", "המצאה מיותרת"), נתייחס אליך בצורה עניינית.אתה לא מסוגל לענות ענינית? לא כואב לי כלום, אני ספרדי שמתפלל בבית כנסת ספרדי ולאחרונה ראיתי שהחלו לשווק את זה כנראה מטעמים מסחריים, הרב עובדיה עצמו כמדומני כלל לא השתמש בזה, ופעם אחת התפללתי אצל הרב יצחק וגם לא ראיתי את זה, ולעומת זה בררתי אצל בני הישיבות הליטאיים ואמרו לי שזה נכנס אצלם כמו הגנרטור בשבת בגלל הרב קניבסקי, אין צורך לאמץ דברים של הרב עובדיה שכתב לא להלכה בשביל האקשן, ב"ה יש לנו מספיק הלכות מהרב וההמצאה הזאת ממש מיותרת.
אתה משכנע אותי שאין מה לשוחח כאן, תגובות אמוציונליות רדודות, הבנתי.כשלא תפתח משתמש חדש בשעה 14:52 עבור ההודעה, תקבל תשובה עניינית.
מניסוי הכתיבה אני די בטוח שאני יודע במי מדובר...פורים עבר ואין צורך במסכות, לקראת פסח כדאי לנקות את החמץ שבלב...חג שמח.
נכון, אבל אצל ה"ציבור" הרב עובדיה פירסם זאת.כל בית כנסת ליטאי מכובד מחזיק את המגילה הזאת וזה לא בגלל הפרסום של הרב עובדיה, לעומת זה מעט מאד בתי כנסת ספרדים ראיתי את המגילה הזאת אצל הבעל קורא
מאיפה החוצפה הזו?אתה לא מסוגל לענות ענינית? לא כואב לי כלום, אני ספרדי שמתפלל בבית כנסת ספרדי ולאחרונה ראיתי שהחלו לשווק את זה כנראה מטעמים מסחריים, הרב עובדיה עצמו כמדומני כלל לא השתמש בזה, ופעם אחת התפללתי אצל הרב יצחק וגם לא ראיתי את זה, ולעומת זה בררתי אצל בני הישיבות הליטאיים ואמרו לי שזה נכנס אצלם כמו הגנרטור בשבת בגלל הרב קניבסקי, אין צורך לאמץ דברים של הרב עובדיה שכתב לא להלכה בשביל האקשן, ב"ה יש לנו מספיק הלכות מהרב וההמצאה הזאת ממש מיותרת.
איזה חוצפה?? אם הוא עצמו לא נהג כן אז זה להלכה? האקשן התכוונתי לא למרן אלא לאלו שזה עושה להם את זה שזה יקרא מגילת הרב עובדיה כשהוא עצמו לא השתמש בזהמאיפה החוצפה הזו?