רק לציין, שזה רק אצל החסידים, לא אצל הליטאים.כידוע אצל האשכנזים השלישי קורא ביום שלמחרת דהיינו שביום השני הכהן והלוי קורא וביום השני, והשלישי קורא וביום השלישי. ואילו הספרדים השלישי קורא שום וביום השני. והשאלה אם יכול ספרדי לעלות אצל האשכנזים בקריאה שהוא לא חייב בה.
נכון, כי כל הסיבה שלא אומרים הפטרה זה בגלל טורח וציבור וכו'.לא יודע בזה.
אבל מרן זיע"א פסק כי ספרדי שעולה שלישי במנחה תענית אצל אחינו האשכנזים,
יכול לומר מפטיר בברכות.
שמצינו שמותר לברך ברכות עא"פ שאנו נוהגים שלא לברכם, ואין בזה משום ברכה לבטלה.אבל מה זה קשור לשאלה הנ"ל?
בד"כ אין דבר כזה.שמצינו שמותר לברך ברכות עא"פ שאנו נוהגים שלא לברכם, ואין בזה משום ברכה לבטלה.
החיד"א כותב שחזן ספרדי שאינו מברך על ההלל ונמצא אצל האשכנזים המברכים, יברך.בד"כ אין דבר כזה.
חידוש מיוחד יש בתענית שזה לא שאנחנו סוברים שאין לברך, אלא מחמת סיבה חיצונית לא מברכים.
כמו שספרדי שנמצא עם אשכנזים אומר "בריך שמיה" (אמנם זה לא ברכה, אבל אותו עיקרון). אנחנו לא סוברים שצריך להגיד, אבל כם לא סוברים שבדווקא לא צריך להגיד.
משא"כ בשאר דברים, דלא שייך הכי.
כל הדיון הוא הלכה למעשה לפי שיטת מרן רבינו זיע"א.החיד"א כותב שחזן ספרדי שאינו מברך על ההלל ונמצא אצל האשכנזים המברכים, יברך.
נכון, והבאתי דוגמאות שמצינו.כל הדיון הוא הלכה למעשה לפי שיטת מרן רבינו זיע"א.
לפי הרב עובדיה חזן ספרדי שנמצא אצל אשכנזים לא יברך על ההלל.נכון, והבאתי דוגמאות שמצינו.
ודלא כהחיד"א הנ"ל?לפי הרב עובדיה חזן ספרדי שנמצא אצל אשכנזים לא יברך על ההלל.
אכן.ודלא כהחיד"א הנ"ל?
זה בדיוק הנידון.ואפי' קראו כל השלשה נשיא של יום אחר עלתה להם קריאה כמ"ש הפוסקים בסי' תרפ"ד עי' להרחיד"א בברכ"י בק''ה ומשנ"ב סק''ג וכה"ח סק"ח.
כמו שספרדי עולה לספר תורה אשכנזי וזה מוסכם בכל הפוסקים הגם שלשיטתו אין זה הכתב הנכון לכתחילה אבל זה לא מעכב ואלו דברים פשוטים וא"א להגדיר זאת קריאה לא נכונה כי אז לא היה יוצא יד"ח ובפוסקים מבואר שהתקנה היתה לקרות בנשיאים ולאו דוקא של אותו יום, ועי' בחיים שאל ח"א סי' ק' שיש מפוסקי ספרד דס"ל לכתחילה ביום השמיני לקרות לכהן ביום השמיני וללוי ביום התשיעי ולישראל ביום העירי עד הסוף וכתב ע"ז הרחיד"א שאין שום קפידא בזה והעיקר שיקראו בנשיאים אלא שכתב דלמנהגינו שנוהגים כל יום לקרות כל הג' באותו יום אף ביום השמיני יש לעשות כן לכתחילה ומ"מ מבואר בדבריו שהוא רק על הצד היותר טוב, וא"כ הדבר פשוט וברור שאין שום קפידא לעלות במקום שקוראים נשיא אחר והעיקר שיקראו בנשיאים.זה בדיוק הנידון.
בדיעבד לא מעכב, השאלה אם לכתחילה רשאי לעלות לקריאה זו, כיון שסו"ס זו לא הקריאה הנכונה לשיטתו.