הם כותבים באתר של הרבנות שלאהאם ניתן להבחן בשתי בחינות דיינות במועד אחד? בבקשה לענות רק מידיעה.
על 50 ש"ח? הלואי שזה היה מה שכולם מבקשים... זה אפילו לא דמי בטלה של שומר קישואים.מה אני בחנם אף אתם בחינם...
לפני כמה שבועות התייעצתי עם הגאון רבי זבדיה כהן שליט"א לגבי הספק הלימוד באחד הכוללים שלנו, [כי הוא כותב כיום את מבחני הדיינות], ושאלתי אותו את השאלה הזו לגבי הקצות ונתיבות כסדר, ואמר לי שהשאלות על הקצות והנתיבות הם רק במקום שהפת"ש דן בדבריהם.מישהו יודע האם המבחן שיש על חו"מ זה כולל את כל הנתיבות והקצות כסדר?
ואת"ל כולל האם זה כולל גם את מה שלא ממש קשור למה שעל הדף?
(למשל כללי תפיסה לנתי' בסי' כה
שו"ת מהנתי' בסוף סימן לו
הקדמה לנתי' לסי' עו
כללי מיגו לש"ך קצות ונתי'
פתיחה לנתי' לסי' ר'
וכו' וכו' )
דהיינו לא צריך כלל לענות על קצות ונתיבות (וביאור הגר"א ורע"א וכו')?ממש לא.
ש"ך סמ"ע ופת"ש על הדף.
זה מה שכתוב במסמך הרשמי.
דהיינו לא צריך כלל לענות על קצות ונתיבות (וביאור הגר"א ורע"א וכו')?
(שואל כי עד היום היה ידוע לי שקצות ונתיבות כלול במבחן)
לפני כמה שבועות התייעצתי עם הגאון רבי זבדיה כהן שליט"א לגבי הספק הלימוד באחד הכוללים שלנו, [כי הוא כותב כיום את מבחני הדיינות], ושאלתי אותו את השאלה הזו לגבי הקצות ונתיבות כסדר, ואמר לי שהשאלות על הקצות והנתיבות הם רק במקום שהפת"ש דן בדבריהם.
כאן יש סיכומים על הכלאשמח למי שיש סיכומים לחו''מ ואבה''ע
מכירכאן יש סיכומים על הכל
תשאל את הרב @מורשת מרן אולי הוא יוכל לפתוח כזה במדור מיוחדים.חיפשתי פורום כזה ולא מצאתי
האם אין כזה פורום ?
ואם אין האם לא כדאי לפתוח כזה פורום?
אכן כן, אבל כשעושים את זה בכל מקום, זה מאוד מעכב, והאברכים מתייאשים ובסוף יוצאים קרחים מכאן ומכאן.[ומ"מ לימוד הקצות והנתיבות כסדר הוא תענוג עילאי ממש!].
מפורום אחר על הנכתב כאן:לפני כמה שבועות התייעצתי עם הגאון רבי זבדיה כהן שליט"א לגבי הספק הלימוד באחד הכוללים שלנו, [כי הוא כותב כיום את מבחני הדיינות], ושאלתי אותו את השאלה הזו לגבי הקצות ונתיבות כסדר, ואמר לי שהשאלות על הקצות והנתיבות הם רק במקום שהפת"ש דן בדבריהם.
[ומ"מ לימוד הקצות והנתיבות כסדר הוא תענוג עילאי ממש!].