• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

פורת יוסף בקטמון

אחר חורבן בית ראשון גם הולך.
נהנת לתפוס אותי על מילה?! תהנה לך! נהנה איתך ביחד ;)

התקופה הזו קצת אולי עלומה, היא לא משהו בתולדות ישראל.
אני לא יודע בעצמי אם זה נכון שכ"כ הרבה זמן לא הלכו עם כו"ח על אף שרואים בתמונות של אז שהרבה לא הלכו עם כו"ח,
ואם נכון מה ששמעתי-
אח"כ הגיע נדיב שביקש לתרום לכל בני הישיבה יחד ומאז החלו ללבוש שם כולם כו"ח.
אז בצורה הזו זה אכן חזר (אם כי בצורה של לבוש עליון שונה)...

נערך לאחרונה:
יכול להיות שהיה חזן בימים נוראים, אני זוכר נכון?
אתה מזכיר לי משהו, מאוד יכול להיות.
רק שהמתיבתא והישיבה הקטנה לא נמצאים בימים הנוראים,
אולי כוונתך לתושבי המקום עם הנוספים שהיו מגיעים לשם, כי בימים שהבחורים חזרו לבית הוריהם- היו שם בחורים מארגנטינה שלמדו בפורת יוסף העתיקה ולנו ולמדו שם משהתקשו לחזור עד לבית הוריהם בחו"ל.

עוד כיהנו (ויבואו ויעשו סדר באיזה שנים ותפקידים) הגאונים מרן ר' שלום כהן, מרן ר' שמעון בעדני, ר' סעדיה בן יוסף, ר' אליעזר בן דוד, ר' אליהו שרס, ר' ציון כהן זנגי, ר' יעקב כהן זנגי, ר' גבריאל טולידאנו, ר' אליהו שרים, ר' אליהו עצור, ר' אליהו בקשי דורון, ר' יוסף חיים הכהן קופשיץ, ר' משה חיים שלנגר, ר' עמרם אלחדד, ר' נפתלי שמואל מנחם יונה זלה"ה ויבדלו לחיים ר' יהודה עדס, ר' משה מאיה, ר' אברהם סאלים, ר' עזרא ניסן, ר' שמואל בצלאל, ר' אברהם קריספין

מרן ר' שלום כהן
יש לי סיפור יפה על זה:

במנשינג של פורת יוסף- המנחה (נ"ל הבן של הרב שרים) אמר "כעת ישא דברים מרן ראש הישיבה שליט"א בכבוד" והביט על חכם משה צדקה עם תנועה של "בכבוד"

חכם משה סירב בפנים זועפות וסימן על חכם שלום,

המנחה הנ"ל ניגש למקרופון בהתלהבות לעשות מזה עסק.

חכם משה קלט את זה ומיד רץ למקרופון והחל לדבר...

אחרי שגמר חכם משה לדבר, המנחה חזר למקרופון ואמר 'קלטתם מה הלך פה? בדיוק כמו חכם בן ציון אבא שאול וחכם יהודה צדקה שהיו אומרים כל אחד על רעהו "הוא ראש הישיבה" כעת ראינו שוב ועשה עסק ממה שארע...

ואז הזמין את חכם שלום לדבר.

חכם שלום אמר "איך נהייתי ראש הישיבה? אתם יודעים איך? חכם יהודה צדקה, אביו, אמר לי 'עד עכשיו למדת, מעכשיו אתה מלמד. תתחיל למסור כאן שיעורים' ורק מאז נהיה איתי מה שנהיה..."

ר' אברהם קריספין
שלאח"כ הלך לעיר העתיקה להיות ראש קיבוץ ואח"כ משגיח הישיבה הקטנה ואח"כ הלך לחזון עובדיה להיות משגיח (אולי התלמידים יוכלו לפרט עליו ) ולאח"כ עזב משם והיה איזה דו"ד עם מורינו הרב יצחק שליט"א שתבע אותו לדין תורה שלא יעזוב והלך ופתח את ישיבתיגל אברהם בקטמון ומכהן שם עד היום כרב השכונה דרך אגב הוא מקובל גם גדולי ביותר ובקיא עצום בפשט ובסוד ספריו מופצים בהרבה ישיבות

נערך לאחרונה:
עוד כיהנו (ויבואו ויעשו סדר באיזה שנים ותפקידים) הגאונים

מרן ר' שלום כהן,
נשיא מועצת חכמי התורה
מרן ר' שמעון בעדני,
וחבר מועצת חכמי התורה
ר' סעדיה בן יוסף, ר' אליעזר בן דוד, ר' אליהו שרס, ר' ציון כהן זנגי, ר' יעקב כהן זנגי,
אשמח שיפרטו מה עוד עשו
ר' גבריאל טולידאנו,
ראש ישיבת אור ברוך וחבר מועצת חכמי התורה
ר' אליהו שרים, ר' אליהו עצור,
כנ"ל
ר' אליהו בקשי דורון,
הראשון לציון ונשיא מוסודת "בנין אב"
ר' יוסף חיים הכהן קופשיץ
המשגיח של פורת יוסף ויו"ר הועדה הרוחנית של יתד נאמן
, ר' משה חיים שלנגר,
המשגיח של פורת יוסף בעיה"ע
ר' עמרם אלחדד,
אח של הרבנים
ר' נפתלי שמואל מנחם יונה זלה"ה
כנ"ל
ויבדלו לחיים ר' יהודה עדס,
ראש ישיבת קול יעקב
ר' משה מאיה,
חבר מועצת חכמי התורה
ר' אברהם סאלים,
ראש ישיבת מאור התורה וחבר מועצת חכמי התורה
ר' עזרא ניסן,
ראש ישיבת רינת התורה
ר' שמואל בצלאל,
ראש ישיבת פורת יוסף בעיה"ע

ר' אברהם קריספין
גאון עצום בתורת הנסתר וראש ישיבת יגל אברהם ורב שכונת קטמון

ר' כהן ציון זנגי היה גר בכניסה ליד הפלאפל מול הירידה של סוף רחוב פולנסקי ע"י ישיבת צדיק המזוזות ר' משה בן טוב
אחיו זה היה ר' אברהם כהן מחזיק הכולל ברחוב חיים עוזר אוצרות חיים של חכם משה בנו מחכמי ישי"ק מאור התורה בעיה"ק
והאח השלישי ר' יעקב כהן אביו של ר' אפרים כהן מב"ב
היו ב' משפחות מיוחסות בבבל האחד זה משפחת הרב הנ"ל והשני כהן זליכא שזה משפ' חכם שלום ע"ה
ר' אברהם כהן חיבר גם איזה ספר כמדומני באר אברהם
זה אותו רבי אברהם הנ"ל

חזור
חלק עליון