מ מוח חושב Active member 28 Mar 2023 #1 מי שהוא שמע אם כשמשיהוא נפטר ל"ע וצריך לפנות את הדירה שלו, שצריך לעשות את זה בזמן הכי מהיר שאפשר לפי התורה או איזה שהוא אזהרה של רבי יהודה החסיד?
מי שהוא שמע אם כשמשיהוא נפטר ל"ע וצריך לפנות את הדירה שלו, שצריך לעשות את זה בזמן הכי מהיר שאפשר לפי התורה או איזה שהוא אזהרה של רבי יהודה החסיד?
פ פשוט Well-known member 30 Mar 2023 #3 יהודה מ. אמר: כתוב משהו לגבי נעלים שהוא לבש מתי שנפטר. אני לא זוכר מקור. לחץ כדי להרחיב... דווקא נעליים שנעל בשעת פטירתו?
יהודה מ. אמר: כתוב משהו לגבי נעלים שהוא לבש מתי שנפטר. אני לא זוכר מקור. לחץ כדי להרחיב... דווקא נעליים שנעל בשעת פטירתו?
יהודה מ. Well-known member 30 Mar 2023 #4 עיין ספר חסידים (סי' תנד). ויש הטוענים שזה ט"ס עיין אגרות משה חיו"ד ח"ג (סי' קלג). ושמעתי שהרב מוצפי שאמר שכל זה דווקא מה שלבש באותו זמן. וזה בספר שות עצי הלבנון יו"ד סי' מו. אבל שאר דברים של המת אין ענין לזרוק. בל תשחית.
עיין ספר חסידים (סי' תנד). ויש הטוענים שזה ט"ס עיין אגרות משה חיו"ד ח"ג (סי' קלג). ושמעתי שהרב מוצפי שאמר שכל זה דווקא מה שלבש באותו זמן. וזה בספר שות עצי הלבנון יו"ד סי' מו. אבל שאר דברים של המת אין ענין לזרוק. בל תשחית.
צ ציון ש Well-known member 30 Mar 2023 #5 יש מנהג שלא לתן לאחרים לדור בדירת מת כך שמעתי ואיני יודע מה המקור
יצחק משען Well-known member 30 Mar 2023 #6 האם יש איזה שהוא חובה או ענין לפנות חפצים של נפטר מדירתו בזמן הכי מהיר האם יש איזה שהוא חובה או ענין לפנות חפצים של נפטר מדירתו בזמן הכי מהיר שאפשר או שזה יכול לחכות עד שיהיה זמן לילדים שלו לפנות בזמן המתאים להם תודה www.doresh-tzion.co.il
האם יש איזה שהוא חובה או ענין לפנות חפצים של נפטר מדירתו בזמן הכי מהיר האם יש איזה שהוא חובה או ענין לפנות חפצים של נפטר מדירתו בזמן הכי מהיר שאפשר או שזה יכול לחכות עד שיהיה זמן לילדים שלו לפנות בזמן המתאים להם תודה www.doresh-tzion.co.il
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 31 Mar 2023 #8 מוח חושב אמר: יש"כ אני שאלתי אותו שם.... לחץ כדי להרחיב... ותראה מה זה... שם אתה לא מקבל עדכון על כך שקיבלת תשובה, אבל כאן כן...
מוח חושב אמר: יש"כ אני שאלתי אותו שם.... לחץ כדי להרחיב... ותראה מה זה... שם אתה לא מקבל עדכון על כך שקיבלת תשובה, אבל כאן כן...
מ מוח חושב Active member 1 אפריל 2023 #9 צודק, ולכן אני שאלתי פה בראשונה את השאלה, ורק אחרי שראיתי שאין לחברים פה מידע על זה, רק אז שאלתי את הרב מוצפי !
צודק, ולכן אני שאלתי פה בראשונה את השאלה, ורק אחרי שראיתי שאין לחברים פה מידע על זה, רק אז שאלתי את הרב מוצפי !