פיתוחים טכנולוגיים בדורות עברו

בנימין לוריא

Administrator
חבר צוות
זכור לי פעם שראיתי מישהו שכתב שבתקופת שלמה המלך היו כל מיני פיתוחים טכנולוגיים (כמו עין אלקטרונית, מטוס וכו').
כמו כן, לפני כשבוע מישהו סיפר לי שקרא איזה ספר (נ"ל של מישהו בשם שפירא. אולי הרב שפירא או ד"ר שפירא, איני זוכר...) ששם כתוב שבדור המבול היו להם כל מיני טכנולוגיות וכד' שיש לנו היום.
מישהו יודע פרטים?

זכור לי פעם שראיתי מישהו שכתב שבתקופת שלמה המלך היו כל מיני פיתוחים טכנולוגיים (כמו עין אלקטרונית, מטוס וכו').
כמו כן, לפני כשבוע מישהו סיפר לי שקרא איזה ספר (נ"ל של מישהו בשם שפירא. אולי הרב שפירא או ד"ר שפירא, איני זוכר...) ששם כתוב שבדור המבול היו להם כל מיני טכנולוגיות וכד' שיש לנו היום.
מישהו יודע פרטים?
מבחינה טכנית זה לא מסתבר כלל. אולי הכוונה לפיתוחים שהיום יוצרים אותם מחומרים אחרים, אבל לא דברים אלקטרוניים... ככה נראה מסברא פשוטה.

מבחינה טכנית זה לא מסתבר כלל. אולי הכוונה לפיתוחים שהיום יוצרים אותם מחומרים אחרים, אבל לא דברים אלקטרוניים... ככה נראה מסברא פשוטה.
פשוט שזה לא 'מסתבר', אבל לכאו' הם כותבים עם הוכחות וכו', זה לא מסיפורי הילדים והאגדות...

אפשר להביא ראיה מהספר אמונה ובטחון של החזון איש. שראשונים כמלאכים וודאי שיכלו ליצר כל מה שיצרו היום, אלא שהבינו שיותר מקלקל מאשר יעזור.
והראיה גם משלמה שהיה חכם באדם. פשוט שיכל לייצר כל מה שהגויים מייצרים. פשוט לא רצה (כמו שכתב החזון איש)

אפשר להביא ראיה מהספר אמונה ובטחון של החזון איש. שראשונים כמלאכים וודאי שיכלו ליצר כל מה שיצרו היום, אלא שהבינו שיותר מקלקל מאשר יעזור.
והראיה גם משלמה שהיה חכם באדם. פשוט שיכל לייצר כל מה שהגויים מייצרים. פשוט לא רצה (כמו שכתב החזון איש)
ראיתי כמה שכתבו כן, אבל זה סותר את הנכתב לעיל (ואת מה שאנחנו מחפשים) ששלמה כן עשה דברים אלו.

למה הכתב כזה מעצבן וקטן?
כך היא דרכו של הרב פולק בעל העלון "אז נדברו".
מצורף בכתב רגיל וגדול בצורה נוחה יותר.

קבצים מצורפים

• האם שלמה המלך ידע מה זה אינטרנט - גירסא נוחה.pdf
    61.6 KB · צפיות: 10
ועדיין אני אומר, אם קבלה נקבל, אבל אין שום סברא שהיו אלו הדברים בזמן שלמה המלך וכיוצא, אין לכך שום עדות מהמקרא או מחז"ל, ואין שום סברא שהדברים היו נעלמים סתם כך בלי שום עדות לאחריהם, בספה"ק מבואר שהקב"ה מנהיג את דרך העולם במדע, בצורה של התפתחות שכל דור לומד מחכמת הדור הקודם, (להבדיל מחכמת התורה), וכן איתא בזה"ק שבשנת ת"ר לאלף השישי 'יפתחו מעיינות החכמה התחתונה'. וזה ההסבר לכל התפתחות הטכנולוגית בימינו.

חזור
חלק עליון