נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
מפסיקים לשלוח בחורים ללמוד בישיבות!!!ישנה כיום בעייה נפוצה גם בציבור החרדי והיא שיש הרבה בחורים תקועים וכולם אשמים כולל ראשי הישיבות רק הקטע שלפעמים דווקא ראשי הישיבות צועקים נגד דרישות של בחורים מאידך גיסה הם בעצמם אומרים לבחורים לדרוש אז מה עושים
הייתי אולי מוסיף "בישיבות מהסוג הזה" ולא בכלליות על הישיבות חס ושלום.מפסיקים לשלוח בחורים ללמוד בישיבות!!!
כי הרי בישיבות מחנכים אותם להוציא ציציות ולעשות חדר יחוד ושהאשה תלך עם פאה נכרית ולא לעשות שבועה חמורה בכתובה, ולהשתכנז וכו' וכו'.
תפנה את ההערה לפותח הדיון, כשהוא יכתוב רק על ישיבות אלו אני אענה רק על ישיבות אלו...הייתי אולי מוסיף "בישיבות מהסוג הזה" ולא בכלליות על הישיבות חס ושלום.
חחחחחחחחח כבר שענו על השטויות שלך ציפיתי לדברי חכמה יותר נכונים כש תתחיל לדבר דיברי חכמה תבואמפסיקים לשלוח בחורים ללמוד בישיבות!!!
כי הרי בישיבות מחנכים אותם להוציא ציציות ולעשות חדר יחוד ושהאשה תלך עם פאה נכרית ולא לעשות שבועה חמורה בכתובה, ולהשתכנז וכו' וכו'.
בכל הפורמים שהייתי [והייתי בהרבה, פורום לתורה, חרדים לדעת, צריך עיון וכו'] שיש שם הרבה גוונים וסוגים, אני יכול לומר לך שמעולם לא ראיתי דברי בלע והסתה כדבריך, תתביש, תזכור דבר אחד קטן, שמרן זיע''א בעצמו שלח את רוב ילדיו לישיבות אשכנזיות שהחינוך היה שיש חדר היחוד והחינוך היה שהאשה לובשת פאה. מוטב שתסתום פיך ואל תפער בעוז וגאוה נגד עולם הישיבות, ודבריך הם באיצטלא דרבנן כביכול למחות על כבוד פסקי מרן, אך בטוחני שאם מרן היה שומע את דבריך היית מקבל לא סתירה של חיבה כדרכו אלא את ההיפך הגמור.מפסיקים לשלוח בחורים ללמוד בישיבות!!!
להוה ידוע, פרשת השבוע - חיי שרה, היא מוגרדת בעולם כפרשת השידוכים. תתבונן קצת תבין שמה' אשה לאיש, ובאמת אין פתרון אמיתי למצב של הכספים והדרישות וכו', כל אחד צריך ללכת עם האמת שלו, לא להיסחף אחרי דעת הקהל, ואם הוא סובר בדעה גמורה שהוא מוכרח לדרוש ואין בזה גנאי שיעשה כן, ואם להיפך חושב שיש בזה גנאי שיחדול מכך, אבל העיקר לעשות את מה שהוא באמת מאמין בו, והכי חשוב שיתפלל שהקב''ה יאיר לו פנים בדרך שלו ויתן לו רק ברכה והצלחה.ישנה כיום בעייה נפוצה גם בציבור החרדי והיא שיש הרבה בחורים תקועים וכולם אשמים כולל ראשי הישיבות רק הקטע שלפעמים דווקא ראשי הישיבות צועקים נגד דרישות של בחורים מאידך גיסה הם בעצמם אומרים לבחורים לדרוש אז מה עושים
אם לא הבנת שזה בהומור, אז בהצלחה...בכל הפורמים שהייתי [והייתי בהרבה, פורום לתורה, חרדים לדעת, צריך עיון וכו'] שיש שם הרבה גוונים וסוגים, אני יכול לומר לך שמעולם לא ראיתי דברי בלע והסתה כדבריך, תתביש, תזכור דבר אחד קטן, שמרן זיע''א בעצמו שלח את רוב ילדיו לישיבות אשכנזיות שהחינוך היה שיש חדר היחוד והחינוך היה שהאשה לובשת פאה. מוטב שתסתום פיך ואל תפער בעוז וגאוה נגד עולם הישיבות, ודבריך הם באיצטלא דרבנן כביכול למחות על כבוד פסקי מרן, אך בטוחני שאם מרן היה שומע את דבריך היית מקבל לא סתירה של חיבה כדרכו אלא את ההיפך הגמור.
מתנצל על החריפות, מוכרח ואין ברירה, ובאמת היה אפשר לכתוב קצת יותר חריף, רק שאני דן לכף זכות שמא לא חשבת לפני שכתבת את דברי הבלע שלך. יה''ר שהקב''ה יחזיר אותך בתשובה שלמה, ונשמע באמת שאתה מתנצל על אמירתך ואין זו דעתך באמת.
אם התכונת בהומר אני ממש איתך, אשריך שאתה במקום הנכון.אם לא הבנת שזה בהומור, אז בהצלחה...