אור יעקב Well-known member יום רביעי בשעה 10:38 #261 ממרן עד מרן אמר: אין הבדל בין אם אני רואה תוצאה, ולבין אם אני יודע שיש תוצאה. לחץ כדי להרחיב... אתה חושב שאין הבדל ומרן הגרע"י זצוק"ל כן. אני סה"כ מסביר מהי דעתו, וכמו שרואים בגוף ההלכה שיש חילוק בין ביצה לבין עלי תה. ביצה יש לאסור "כיון דחזינן שהיא מתבשלת" עלי תה "כיון שדעת כמה אחרונים לאסור"
ממרן עד מרן אמר: אין הבדל בין אם אני רואה תוצאה, ולבין אם אני יודע שיש תוצאה. לחץ כדי להרחיב... אתה חושב שאין הבדל ומרן הגרע"י זצוק"ל כן. אני סה"כ מסביר מהי דעתו, וכמו שרואים בגוף ההלכה שיש חילוק בין ביצה לבין עלי תה. ביצה יש לאסור "כיון דחזינן שהיא מתבשלת" עלי תה "כיון שדעת כמה אחרונים לאסור"
אור יעקב Well-known member יום רביעי בשעה 11:02 #262 בן יוסף אמר: והמעיין בהערה יראה שכ' ומש"כ לאסור בבוילר וכו' הרי שכ' טוב להחמיר הפירוש שיש להחמיר[ וצ"ע בזה לחץ כדי להרחיב... חבל שלא המשכת את דבריו. דהיינו שכתב "ומה שכתבנו לאסור נתבאר לעיל" (דהיינו החילוק בין בוילר לדוד שמש וכמבואר ביבי"א באורך) ואז כתב שיש לצדד להקל אם נאמר שזה גרמא.
בן יוסף אמר: והמעיין בהערה יראה שכ' ומש"כ לאסור בבוילר וכו' הרי שכ' טוב להחמיר הפירוש שיש להחמיר[ וצ"ע בזה לחץ כדי להרחיב... חבל שלא המשכת את דבריו. דהיינו שכתב "ומה שכתבנו לאסור נתבאר לעיל" (דהיינו החילוק בין בוילר לדוד שמש וכמבואר ביבי"א באורך) ואז כתב שיש לצדד להקל אם נאמר שזה גרמא.