לא מתפללות שחרית.כוונתך שעושות קידוש לעצמן לפני תפילת שחרית?
לא כתוב בסקר. מי שרואה את הסקר מבין ומשיב כפי שכתבתי.לא מתפללות שחרית.
אולי אתה וסביבתך זה זוצי"ם. אבל הניסיון מלמד במשך שנים, שנשים רבות לא מתפללות שחרית.לא כתוב בסקר. מי שרואה את הסקר מבין ומשיב כפי שכתבתי.
[יש נשים שלא מתפללות שחרית? (ואם יש מיעוט כזה בשבילו אתה עושה סקר?!)]
לא סותר את זה שמי שקורא את השאלה לא מבין את כוונתך.אולי אתה וסביבתך זה זוצי"ם. אבל הניסיון מלמד במשך שנים, שנשים רבות לא מתפללות שחרית.
דווקא זו הבנה פשוטה, כמו חולה.ב. וכי מי שמתפללת שחרית תעשה קידוש לפני? ודאי שאחרי אם כבר.....
שמעת על כאלו שכן? (רק שואל...)האם הן מקילות לאכול/לשתות ללא קידוש
בודאי. עיין היטב היטב בחזו"ע. וכן ראיתי מעשים שבכל יום וכן דיברתי עם חבריי בכולל. אומנם רק מיעוט כך מכל הסביבה אבל רציתי לשמוע עוד.שמעת על כאלו שכן? (רק שואל...)
מי שמתפללת תמיד תפילת שחרית מתחייבת בקידוש רק אחרי התפילה.לאחר עיון בר"ה בדברים.
מצאתי למרן זיע"א שבעצם כותב שכיוון שיכולות הנשים להתפלל או שחרית או תפילות אחרות, ממילא אין להן איסור לאכול קודם התפילה (אפילו בחול), ואם כך, אז חובת קידוש חלה עליהן מיד בבוקר שבת. וגם הן נזקקות להיתר של אין חובת קידוש לנשים/ מותר לטעום לפני הקידוש.
וזה פלא שכמעט לכל הפוסקים פשוט שאם אשה מתפללת שחרית אז מותר לה לשתות לפני התפילה כי לא חל עליה חובת קידוש, ודוקא למי שלא מתפללת הם מחמירים. וה פלא, שהרי גם המתפללות נזקקות להיתר. עיין חזו"ע שבת ב'.
ועיין בהערות שכתב שכיוון שהיא לא מחוייבת דוקא בשחרית, ממילא מותר לה לאכול ולשתות לפני התפילה (הא תליא בהא) ואם מותר לאכול לפני התפילה יוצא שמהבוקר חל עליה חובת קידוש. וגם היא נזקקת להיתר של או שלא חייבת בקידוש כי זה דרבנן. או לדעה שמותר לאכול לפני קידוש רבא.מי שמתפללת תמיד תפילת שחרית מתחייבת בקידוש רק אחרי התפילה.
עי' בחזו"ע שבת וכו'.
אכן מההערות היה אפשר להבין כביכול לשיטת מרן זצ"ל אשה באמת מתחייבת בקידוש מהבוקר.ועיין בהערות
כוונתך למה שמצרף את הספק שנשים כלל לא חייבות?בודאי. עיין היטב היטב בחזו"ע.
אמת. ויש גם דעה שלכולם מותר לטעום לפני הקידוש גם לגברים. ובצירוף....כוונתך למה שמצרף את הספק שנשים כלל לא חייבות?
עכ"פ כל זה לא לכתחילה. ועדיין קשה לי להאמין שיש נשים (עכ"פ ספרדיות) שלא מתפללות שחרית ואוכלות ושותות לפני קידוש, ובתוך עמי אנכי יושבת, ועם כל מה ששאלתי זקנים וצעירים בעניין לא עלה בידי למצוא מי שמיקל בזה. (ושמא תלוי הדבר בערים, בשכונות ובקהילות).אמת. ויש גם דעה שלכולם מותר לטעום לפני הקידוש גם לגברים. ובצירוף....
אני בא להסביר אבל שאין שוני בין מי שמתפללת לבין מי שלא. לפי מרן בהערות, כולן נזקקות להיתר. והראיה, שנשים שמתפללות שחרית אוכלות ושותות לפני. ופוק חזי, את כל בנות הסמינר והבנות מעל גיל 12 שאוכלות בבית ומתפללות בבית הכנסת. ושוב, זה לא מהאויר אני אומר, עיין היטב בדברי מרן זיע"א שם בחזו"ע שבת ב', ותראה שכתב שמותר להן לאכול לפני תפילה.עכ"פ כל זה לא לכתחילה. ועדיין קשה לי להאמין שיש נשים (עכ"פ ספרדיות) שלא מתפללות שחרית ואוכלות ושותות לפני קידוש, ובתוך עמי אנכי יושבת, ועם כל מה ששאלתי זקנים וצעירים בעניין לא עלה בידי למצוא מי שמיקל בזה. (ושמא תלוי הדבר בערים, בשכונות ובקהילות).
אמת. ויש גם דעה שלכולם מותר לטעום לפני הקידוש גם לגברים. ובצירוף....
יש דעת הראב"ד וסי' שלכולם מותר לאכול לפני קידוש, גם לגברים.עכ"פ כל זה לא לכתחילה. ועדיין קשה לי להאמין שיש נשים (עכ"פ ספרדיות) שלא מתפללות שחרית ואוכלות ושותות לפני קידוש, ובתוך עמי אנכי יושבת, ועם כל מה ששאלתי זקנים וצעירים בעניין לא עלה בידי למצוא מי שמיקל בזה. (ושמא תלוי הדבר בערים, בשכונות ובקהילות).
אתה צודק, אבל יש הבדל גדול בין ההיתר של לאכול לפני תפילה (כשלא חל חובת קידוש) של "ואותי השלכת" ששם יש היתר לכו"ע של "הצמא והרעב", לבין ההיתר של לאכול ולשתות לפני קידוש לנשים, שזה רק פוסקים בודדים...אני בא להסביר אבל שאין שוני בין מי שמתפללת לבין מי שלא. לפי מרן בהערות, כולן נזקקות להיתר. והראיה, שנשים שמתפללות שחרית אוכלות ושותות לפני. ופוק חזי, את כל בנות הסמינר והבנות מעל גיל 12 שאוכלות בבית ומתפללות בבית הכנסת. ושוב, זה לא מהאויר אני אומר, עיין היטב בדברי מרן זיע"א שם בחזו"ע שבת ב', ותראה שכתב שמותר להן לאכול לפני תפילה.