• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

חזקו ואמצו!

רה"י הגאון ר' דוב לנדו שליט"א בהשקפה ברורה על המדינה

גדול הדור שר התורה מרן רבינו הגאון רבי דוב לנדו שליט"א התבטא בחריפות נגד הציונות הדתית ואמר כי רבניה מלמדים תורה מעוותת ולכן המון לוחמים מהנגזר נהרגים. עוד הוא אמר כי בזכות לימוד התורה לא הייתה התקפה יותר קשה על מדינת ישראל.
בשיחה עם חברי ארגון 'לב שומע', שהובאה באתר 'כיכר השבת', אמר מרן אני לא כל כך מדינאי – אבל כולם אומרים שהמצב בארץ ישראל שהערבים לא באו ושטפו את הארץ, ולא הרגו וחיסלו את הכל אין לזה שום הסבר שכלי, וכשאין הסבר שכלי, אז זה מוכח, איז אויסגישפארט כמו שר' ברוך בער אמר, שיש משהו מיוחד שמציל את היישוב, ואין שום דבר לתלות, רק לימוד התורה, ויש הרבה חילונים עם כנות שלא יודעים להתמודד עם זה, מה קרה כאן, העם נמצא כאן מוקף מאוייבים, אנשים שרוצים ושונאים שנאה, לקחו להם את הארץ שלהם, היו צריכים ללכת לעשות את הדברים הכי נוראים, ולא עושים, ואין שום הסבר לזה מדוע לא עשו, בטבע של הערבים שהם פראים, וההסבר היחידי זה לימוד התורה".
אחד הנוכחים שאל אותו: "היום יש הרבה בחורים שהם רואים את הציבור הדתי לאומי, מה שמרן שליט"א קורא להם הכיפות הסרוגות שבאמת מוסרים את הנפש להבנתם, חלקם לומדים, ומצד שני הולכים ונהרגים בשביל מה שהם קוראים בלשונם 'משמר העם והארץ' ויש בחורים שזה עושה להם הרגשה של אנחנו לא בסדר, הם בסדר".
מרן שליט"א לא התרשם: "אז אמרתי, הם נהרגים בגלל שאנחנו לא לומדים מספיק, וצריך להציל עוד יותר. הם נהרגים כי רבותיהם מלמדים אותם תורה מעוותת, מי שמכיר את הרעיון הציוני, מה היה פעם, תנועת בני עקיבא, זה קיים עדיין, אבל אני לא מאחל להם כל ברכה, הסיסמה שלהם הייתה, אני נעבאך יודע, לא בורא עולם, לא תורה, 'ארץ ישראל, לעם ישראל על פי' הצבע – אני אומר – 'תורת ישראל', זה מה שקיים. החילונים של היום כבר מפקפקים בכל הזכות בארץ, והם צודקים מבחינת…, להם ארץ ישראל זה השיא".
במהלך דבריו הוא הציע: "אפשר בלי מדינה לחיות טוב עם הערבים, אם נלך עוד אחורה אפשר כמו שר' חיים זוננפלד עשה, לכבד את הערבים, היה די טוב שמושלים כאן הערבים, מצב הכי טוב, הערבים היו מושלים, היו מכבדים אותם, לא מתערבים בהם, מביאים כסף לארץ, הערבים אוהבים כסף".

נערך לאחרונה:
במהלך דבריו הוא הציע: "אפשר בלי מדינה לחיות טוב עם הערבים, אם נלך עוד אחורה אפשר כמו שר' חיים זוננפלד עשה, לכבד את הערבים, היה די טוב שמושלים כאן הערבים, מצב הכי טוב, הערבים היו מושלים, היו מכבדים אותם, לא מתערבים בהם, מביאים כסף לארץ, הערבים אוהבים כסף".
לולי דבריו לא נראה לי שאפשר לחזור לשם היום.

גדול הדור שר התורה מרן רבינו הגאון רבי דוב לנדו שליט"א התבטא בחריפות נגד הציונות הדתית ואמר כי רבניה מלמדים תורה מעוותת ולכן המון לוחמים מהנגזר נהרגים. עוד הוא אמר כי בזכות לימוד התורה לא הייתה התקפה יותר קשה על מדינת ישראל.
בשיחה עם חברי ארגון 'לב שומע', שהובאה באתר 'כיכר השבת', אמר מרן אני לא כל כך מדינאי – אבל כולם אומרים שהמצב בארץ ישראל שהערבים לא באו ושטפו את הארץ, ולא הרגו וחיסלו את הכל אין לזה שום הסבר שכלי, וכשאין הסבר שכלי, אז זה מוכח, איז אויסגישפארט כמו שר' ברוך בער אמר, שיש משהו מיוחד שמציל את היישוב, ואין שום דבר לתלות, רק לימוד התורה, ויש הרבה חילונים עם כנות שלא יודעים להתמודד עם זה, מה קרה כאן, העם נמצא כאן מוקף מאוייבים, אנשים שרוצים ושונאים שנאה, לקחו להם את הארץ שלהם, היו צריכים ללכת לעשות את הדברים הכי נוראים, ולא עושים, ואין שום הסבר לזה מדוע לא עשו, בטבע של הערבים שהם פראים, וההסבר היחידי זה לימוד התורה".
אחד הנוכחים שאל אותו: "היום יש הרבה בחורים שהם רואים את הציבור הדתי לאומי, מה שמרן שליט"א קורא להם הכיפות הסרוגות שבאמת מוסרים את הנפש להבנתם, חלקם לומדים, ומצד שני הולכים ונהרגים בשביל מה שהם קוראים בלשונם 'משמר העם והארץ' ויש בחורים שזה עושה להם הרגשה של אנחנו לא בסדר, הם בסדר".
מרן שליט"א לא התרשם: "אז אמרתי, הם נהרגים בגלל שאנחנו לא לומדים מספיק, וצריך להציל עוד יותר. הם נהרגים כי רבותיהם מלמדים אותם תורה מעוותת, מי שמכיר את הרעיון הציוני, מה היה פעם, תנועת בני עקיבא, זה קיים עדיין, אבל אני לא מאחל להם כל ברכה, הסיסמה שלהם הייתה, אני נעבאך יודע, לא בורא עולם, לא תורה, 'ארץ ישראל, לעם ישראל על פי' הצבע – אני אומר – 'תורת ישראל', זה מה שקיים. החילונים של היום כבר מפקפקים בכל הזכות בארץ, והם צודקים מבחינת…, להם ארץ ישראל זה השיא".

נלע"ד פשוט וברור שזו לא דרך מרן מלכא זיע"א למי שבאמת מכיר.
אך הגר"ד כמובן הוא גדול בדורו, ונהרא נהרא ופשטיה.

נלע"ד פשוט וברור שזו לא דרך מרן מלכא זיע"א למי שבאמת מכיר.
אך הגר"ד כמובן הוא גדול בדורו, ונהרא נהרא ופשטיה.
מכיר דקוא שמרן היה בעד שטחים תמורת שלום.
זה יותר כמו הגר"ד לנדו מאשר נגדו.

רשמתי , קשה לי להאמין שהוא אמר את זה
וזה שזה נכון? כנראה שלא.
אכן קשה להבנה

א. מתי הערבים שלטו כאן בארץ (היו תורכים ואז ברטיטים, הערבים המקומיים אף פעם לא שלטו)
ב. מאורעות תרפ"ט וכד' היו גם לפני המדינה

אכן קשה להבנה

א. מתי הערבים שלטו כאן בארץ (היו תורכים ואז ברטיטים, הערבים המקומיים אף פעם לא שלטו)
ב. מאורעות תרפ"ט וכד' היו גם לפני המדינה
א. הם לא שלטו אבל היה מדובר על זה והיו איתם יחסים טובים.
ב. מאורעות תרפ"ט היו אחרי תחילת הציונות.

מאורעות תרפ"ט היו מחמת הציונות שהתחילה להתפשט אז, וכל הפרעות מצד הערבים זה רק מתחילת הציונות.
"אפשר בלי מדינה לחיות טוב עם הערבים, אם נלך עוד אחורה אפשר כמו שר' חיים זוננפלד עשה, לכבד את הערבים, היה די טוב שמושלים כאן הערבים, מצב הכי טוב, הערבים היו מושלים, היו מכבדים אותם, לא מתערבים בהם, מביאים כסף לארץ, הערבים אוהבים כסף".
לידעת הציבור הקדוש דכאן קצת היסטוריה.
מאורעות תרפ"ט התחילו מכיוון שיהודים הציבו מחיצה בכותל (לא נראה לי שעשו את זה ציונים חילונים....) והערבים התנגדו לזה והיה הרבה בלאגן והבריטים הקימו כביכול וועדה שתבדוק את העניין ומסקנתה הייתה שזה אשמת היהודים והם צריכים לחתום שהכותל יהיה נתון לשליטת הערבים אבל יהודים יוכלו להתפלל בו לפי הוראותם וכפי ראות עיניהם. וכדי לאשר את הדברים פנו לר' יוסף חיים זוננפל ולרב קוק (האבא) (כל אחד בנפרד) ושניהם לא הסכימו לחתום!
(סוף הסיפור היה שכל אחד שלח את המשבק שלו להודיע לרב השני שהוא לא חותמים ושלא יחתום גם ושני המשבקים נפגשו בשוק מחנה יהודה עם אותו מסר...)
אז בבקשה לא לספר סיפורים...

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון