• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

שאלה בענין עימוד ספר, אשמח לתשובה ממעמדי הספרים דכאן.

כשמעמדים את דפי הספר
האם צריך להשאיר שוליים למעלה ולמטה? [לא בצדדים].
דהיינו אם אני רוצה לשים עיטור בראש העמוד, האם יש להשאיר שם שוליים למעלה [בליד] או לא?
אתם רוצים שהעיטור יהיה בראש העמוד ממש?
או שיהיה קצת רווח - שוליים למעלה (הרבה יותר מרווח ונעים לעין).

כי ללא קשר לבליד (השוליים שלא יהיו קיימים בהדפסה) אותם צריך רק בדף עם צבע ולא בדף לבן.
צריך לתת שוליים שיהיו חלק מהספר.

אתם רוצים שהעיטור יהיה בראש העמוד ממש?
או שיהיה קצת רווח - שוליים למעלה (הרבה יותר מרווח ונעים לעין).

כי ללא קשר לבליד (השוליים שלא יהיו קיימים בהדפסה) אותם צריך רק בדף עם צבע ולא בדף לבן.
צריך לתת שוליים שיהיו חלק מהספר.
אני מתכוון על שוליים למעלה ולמטה, אם אני רוצה לשים עיטור יפה של רקע למעלה ולמטה, על כל החלק העליון (מעל שם הספר), השאלה האם בחיתוך של ההדפסה ירד חלק מהעיטור או שכל מה שצריך להשאיר בליד זה רק בכריכה

מעלה קובץ, לדוגמא בעלמא: (הרקע האפור)

צילום מסך 2025-02-13 160022.jpg

ני מתכוון על שוליים למעלה ולמטה, אם אני רוצה לשים עיטור יפה של רקע למעלה ולמטה, על כל החלק העליון (מעל שם הספר), השאלה האם בחיתוך של ההדפסה ירד חלק מהעיטור או שכל מה שצריך להשאיר בליד זה רק בכריכה
עכשיו אני מבין שאתם מתכוונים לגריד (או מאסטר/ דף אב, רקע לכל עמודי הטקסט בספר).
הגריד הוא לבן או בצבע (אפי' אפור?)
תעלה קובץ או תשלח לי למייל (קישור בחתימה).

עכשיו אני מבין שאתם מתכוונים לגריד (או מאסטר/ דף אב, רקע לכל עמודי הטקסט בספר).
הגריד הוא לבן או בצבע (אפי' אפור?)
תעלה קובץ או תשלח לי למייל (קישור בחתימה).
צירפתי לעיל
מעלה קובץ, לדוגמא בעלמא: (הרקע האפור)

צילום מסך 2025-02-13 160022.jpg

הנקודה היא השאלה האם סטיה של 0.1 מ"מ בחיתוך תהרוס את העיטור, או לא.
זו השאלה האם הדפוס אמור להוריד חלק מהעמודים עצמם [כיון שאני רואה שיש שמוסיפים סימני חיתוך גם לעמודים]
אם זה כפי שציינת אז זה לא משמעותי בכלל לכאורה

חזור
חלק עליון