• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

שורשי וגלגולי השירה הפיוטית מאז ועד הנה

האם לזאת תיקרא לי שזה קול במדבר רח"ל, כאן בפורום מרן, ח"ו אני לא מקבל לשון הרע, כי קימ"ל חלק בלתי נפרד ממורשתו של מרן, זה שירת הבקשות והפיוטים והחזנות בתורת המקאם, המרנינה הלב לעבודת ה' יתברך, וזה חלק גדול בביטוי הגאווה הספרדית של עדות המזרח לדורי דורות, ודי בזה ו"תן לחכם ויחכם".

האם לזאת תיקרא לי שזה קול במדבר רח"ל, כאן בפורום מרן, ח"ו אני לא מקבל לשון הרע, כי קימ"ל חלק בלתי נפרד ממורשתו של מרן, זה שירת הבקשות והפיוטים והחזנות בתורת המקאם, המרנינה הלב לעבודת ה' יתברך, וזה חלק גדול בביטוי הגאווה הספרדית של עדות המזרח לדורי דורות, ודי בזה ו"תן לחכם ויחכם".
ה"ה @יצחק משען לא הייתה כוונתו ללעוג לכבודו אלא רק בהלצה אמר קול קורא במדבר יען כי לדעתו השירים שכתבת אינם ידועים לחלק מהקוראים בפורום ולכן כסיוע לדבריך וחיזוק להם הביא סרטונים שיראו וישמעו.

וזה חלק גדול בביטוי הגאווה הספרדית של עדות המזרח לדורי דורות,
????
איך זה קשור לגאווה ספרדית, זה שירים נטו ערביים [מצריים] טהורים.
המלחין- בליג' [בליר] חמדי, הביצוע של אום כולת'ום, והתזמורת של אל חפנאוי.
אולי צ"ל גאווה ערבית.

????
איך זה קשור לגאווה ספרדית, זה שירים נטו ערביים [מצריים] טהורים.
המלחין- בליג' [בליר] חמדי, הביצוע של אום כולת'ום, והתזמורת של אל חפנאוי.
אולי צ"ל גאווה ערבית.
טעות מרה בידך ידידי היקר
שמעתי מרבינו כמה פעמים שכל השירה הערבית מקורה משירת הלוויים בבית המקדש!!!

בבקשה לא להוציא דברים מהקשרם כדרך השמאלנים
מ"מ לא קרה כלום שאתה והרבה בציבור הספרדי לא בקיאים בזה כמו שעדין לא הרבה יודעים לנהוג ברכב ע"פ החוק

זה שירת הבקשות והפיוטים והחזנות בתורת המקאם, המרנינה הלב לעבודת ה' יתברך,
מחילה! איך הגעת ללחן ערבי או טורקי או מצרי, וכי כל שירים ר' ישראל נג'רה והאר"י החי והמיוחס למרן השו"ע "יסד בסודו" או הרי"ח הטוב וכל משפחת אבוחצירא

מחילה! איך הגעת ללחן ערבי או טורקי או מצרי, וכי כל שירים ר' ישראל נג'רה והאר"י החי והמיוחס למרן השו"ע "יסד בסודו" או הרי"ח הטוב וכל משפחת אבוחצירא
דיברתי ספציפי על השיר שהעלתם "חובי אה", [אחכה], השיא הזה ועוד הרבה שירים ששרים הם מקורם בשירה הערבית.
זה שיש שירת הבקשות ושירי ר' ישראל נג'ארה ובן איש חי, זה משהו אחר.
אני דיברתי על השיר הזה ודומיו [קרי, בתי צאי, יפרח וירבה, יה רצני רחם עליה, יה עזרתי, ועוד ועוד ועוד] שהם שירה ערבית טהורה שהולחנה בשנות ה- 60 לערך ע"י המלחינים [עבדל ווהב, זכריא אחמד, סייד דרויש, עבדל מוטאלב, ורייאד איל סונבאטי, ועוד ועוד]

דיברתי ספציפי על השיר שהעלתם "חובי אה", [אחכה], השיא הזה ועוד הרבה שירים ששרים הם מקורם בשירה הערבית.
זה שיש שירת הבקשות ושירי ר' ישראל נג'ארה ובן איש חי, זה משהו אחר.
אני דיברתי על השיר הזה ודומיו [קרי, בתי צאי, יפרח וירבה, יה רצני רחם עליה, יה עזרתי, ועוד ועוד ועוד] שהם שירה ערבית טהורה שהולחנה בשנות ה- 60 לערך ע"י המלחינים [עבדל ווהב, זכריא אחמד, סייד דרויש, עבדל מוטאלב, ורייאד איל סונבאטי, ועוד ועוד]
ועדיין אני אומר שגם עליהם נסובים דברי רבינו זצ''ל
שהרי כל המלחינים שהזכרת אינם ממציאים סגנון חדש של שירה אלא מתבססים על היסודות של השירה הערבית הקדומה יותר, ולכן גם לחן שיולד היום על הבסיס הנ''ל יסודו בשירת הלוויים.

ועדיין אני אומר שגם עליהם נסובים דברי רבינו זצ''ל
שהרי כל המלחינים שהזכרת אינם ממציאים סגנון חדש של שירה אלא מתבססים על היסודות של השירה הערבית הקדומה יותר, ולכן גם לחן שיולד היום על הבסיס הנ''ל יסודו בשירת הלוויים.
מצורף לך קישור.- הוא נקרא קורס המקאם, אורח אריאל כהן חלק 2
https://www.google.com/search?q=קורס+המקאם+אורח+אריאל+כהן+חלק+2&oq=ק&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBggAEEUYOzIGCAAQRRg7MgYIARBFGDsyBggCEEUYOzIGCAMQRRg5MgYIBBBFGDwyBggFEEUYPTIGCAYQRRg90gEIMTQyNmowajeoAgCwAgA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

שיסביר לך את פיתוח המוזיקה הערבית- ואיך המלחינים חידשו את המוזיקה שאינה דומה כלל לשירה העתיקה- כך שרוב השירה הערבית של ה- 80 שנה אחרונות, רחוקה מלהיות קשורה לבית המקדש

מצורף לך קישור.- הוא נקרא קורס המקאם, אורח אריאל כהן חלק 2
https://www.google.com/search?q=קורס+המקאם+אורח+אריאל+כהן+חלק+2&oq=ק&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBggAEEUYOzIGCAAQRRg7MgYIARBFGDsyBggCEEUYOzIGCAMQRRg5MgYIBBBFGDwyBggFEEUYPTIGCAYQRRg90gEIMTQyNmowajeoAgCwAgA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

שיסביר לך את פיתוח המוזיקה הערבית- ואיך המלחינים חידשו את המוזיקה שאינה דומה כלל לשירה העתיקה- כך שרוב השירה הערבית של ה- 80 שנה אחרונות, רחוקה מלהיות קשורה לבית המקדש
עם כל הכבוד לאריאל כהן שאני מעריך את ידיעותיו המופלגות, אבל הואיל ונפיק מפומיה דמרן רבינו זיע"א בעוד שהוא דיבר במפורש על המוזיקא מהמאה האחרונה אין לי שום הרהור דברים אחריו
זאת ועוד, ששמעתי מפיו כמה פעמים שעד היום מוכרים לחנים של שירים בערבית שנכתבו גם לפני מאה חמישים ומאתיים שנה [שמעתי זאת לפני כשלושים שנה ואיני זוכר שם השיר והמשורר] ואנו שרים באותו הלחן ממש
ודבר שלישי, אם איני טועה ההבדל העיקרי התבטא שהשירים דאז על פי רוב חוזרים על עצמם ללא מעברים של מקאמים ואוקטבות מה שהשתנה במאה שנים האחרונות שהשירים נעשו יותר מורכבים
כנלע"ד.

חזור
חלק עליון