• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

שו"ת, מכתבים ומאמרים ממרן זצ"ל והראשל"צ שליט"א

עוד מכתבים
כזכור, ניתן לצפות כאן בכל המכתבים.

קבצים מצורפים

עוד מכתבים (יתכן שיש כמה מכתבים שכבר הובאו לעיל או שהנושא שלהם כבר נכתב לעיל. לא היה לי כרגע זמן לסדר... [לכן זה גם עוד לא עלה לדרייב. בעז"ה בהמשך אסדר ואעלה])

קבצים מצורפים

עוד מכתבים

קבצים מצורפים

עוד מכתבים

קבצים מצורפים

עוד מכתבים

קבצים מצורפים

עוד מכתבים

קבצים מצורפים

עוד מכתבים

קבצים מצורפים

עוד מכתבים

קבצים מצורפים

עוד מכתבים
שימחתני מאוד הרב.
כי זה מכבר שנים ארוכות שאינני אוכל תירס קלחים. ובשנים האחרונות נוצר עם גידול מיוחד ואותו אני אוכל.
אלא שתמיד עולה התמיהה מדוע אנו מחמירים דהרי מרן שליט"א אמר מפורש שאם הם טריים מותר. עיין כאן.
והנה מרן שליט"א כעת שינה דעתו בנושא.

שימחתני מאוד הרב.
כי זה מכבר שנים ארוכות שאינני אוכל תירס קלחים. ובשנים האחרונות נוצר עם גידול מיוחד ואותו אני אוכל.
אלא שתמיד עולה התמיהה מדוע אנו מחמירים דהרי מרן שליט"א אמר מפורש שאם הם טריים מותר. עיין כאן.
והנה מרן שליט"א כעת שינה דעתו בנושא.
פעם הבאה תדע שאתה לא צריך לחכות לי, ואתה יכול למצוא את מבוקשך במורשת מרן.
אם היית עושה חיפוש של "תירס" בפורום היית מוצא את זה:

זה מה שנכתב שם

שלום וברכה

מצ"ב דעת מורנו ורבינו מרן הראש"ל שליט"א בענין תולעים בקלחי תירס בפרט ובפירות בכלל בקובץ (שהעביר לי ידיד נפשי הרה"ג שמעון ללוש שליט"א אפריון נמטייה ותשואות חן חן לו).

וז"ל בענין קלחי תירס:
הנה בעבר לא היו מצויים כ"כ תולעים בקלחי התירס, אך בשנים האחרונות עקב הריסוס הנעשה במקום נטיעתם, רבו התולעים, ונעשה מצוי מאד, וגם קשה מאד לבדוק, שהם חבויים בין הגרגירים. וכך הוגד לי ע"י הבקיאים בנושא, וכך מבואר בספר ילקוט יוסף איסור והיתר ח"ב הלכות תולעים (עמ' רט"ו), וכיום אף לאחר שבישלו את התירס אף שהתולעים שבו מתו, מ"מ נשארים שם, לכן יש לאכול את התירס רק אחר שיפריד את הגלעינים מהקלח. וכפי הנראה נשתנו הדברים בשנים האחרונות על ידי הריסוס המצוי.

ונראה שבתירס בכשרות הרב מחפוד שליט"א עברו בדיקות מדגמיות, ובשמירה הראויה, ויש להתירם.

בברכה רבה

וצ"ב וכי הריסוס גורם לריבוי תולעים? אדרבא הריסוס גורם למניעת תולעים, וצל"ע.

זה מה שנכתב שם

שלום וברכה

מצ"ב דעת מורנו ורבינו מרן הראש"ל שליט"א בענין תולעים בקלחי תירס בפרט ובפירות בכלל בקובץ (שהעביר לי ידיד נפשי הרה"ג שמעון ללוש שליט"א אפריון נמטייה ותשואות חן חן לו).

וז"ל בענין קלחי תירס:
הנה בעבר לא היו מצויים כ"כ תולעים בקלחי התירס, אך בשנים האחרונות עקב הריסוס הנעשה במקום נטיעתם, רבו התולעים, ונעשה מצוי מאד, וגם קשה מאד לבדוק, שהם חבויים בין הגרגירים. וכך הוגד לי ע"י הבקיאים בנושא, וכך מבואר בספר ילקוט יוסף איסור והיתר ח"ב הלכות תולעים (עמ' רט"ו), וכיום אף לאחר שבישלו את התירס אף שהתולעים שבו מתו, מ"מ נשארים שם, לכן יש לאכול את התירס רק אחר שיפריד את הגלעינים מהקלח. וכפי הנראה נשתנו הדברים בשנים האחרונות על ידי הריסוס המצוי.

ונראה שבתירס בכשרות הרב מחפוד שליט"א עברו בדיקות מדגמיות, ובשמירה הראויה, ויש להתירם.

בברכה רבה

וצ"ב וכי הריסוס גורם לריבוי תולעים? אדרבא הריסוס גורם למניעת תולעים, וצל"ע.
וגם צורפה התשובה הנ"ל...

פעם הבאה תדע שאתה לא צריך לחכות לי, ואתה יכול למצוא את מבוקשך במורשת מרן.
אם היית עושה חיפוש של "תירס" בפורום היית מוצא את זה:
טוב... לא כל ספק שעולה לי בדעת מרן אני עושה חיפוש בפורום.
אבל אשריך שהעלית את המכתב עכשיו והארת את עינינו.

תראו מה כתב מרן שליט"א בהסכמה לספר חמדת יעקב של הרב חזוט,
מרן מכתבים.jpg

חזור
חלק עליון