• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

שטר מכירה כזה מוזר בחיים שלכם לא ראיתם!!! מכר את כל המצוות שלו בעבור 30 לירות! אמיתי לחלוטין.

יצחק משען

Well-known member
השטר שאני מצרף כאן הינו אמיתי לחלוטין, והקניה נעשתה על ידי הרב יהודא לוי אביו של הג"ר יחזקאל שלום לוי זצ"ל רב קהילת ישורון בבואנוס איירס [התמונות שלו בהמשך], כמה שניסיתי לברר מדוע נעשתה מכירה זו לא הצלחתי, שאלתי וחקרתי מה מביא אדם נורמלי למכור את כל המצוות שלו ולא קיבלתי מענה, אולי אם יהיה כאן מישהו שיכול לברר פרטים יבורך
שטר מכירת מצוות 0011.png

1743498254143.png1743498314255.png1743498360995.png1743498420548.png

אולי היה אדם שזקוק לאוכל או אפילו לקיום מצוות [אתרוג- למשל]
והמוכר התנה את הקנין בתמורה על כל המצוות.
המכירה התקיימה בכט ניסן, אולי נשארו לו חובות מחג הפסח
ובכלל מי אמר שאפשר למכור מצוות?
יש לזה מקורות תורניים?
גם אני שאלתי שאלה זו ובדיוק עבר לידי אחד ממקובלי הקהילה שלנו שראה את השטר וצעק בתדהמה שלפי האר"י אפשר לעשות מכירה כזו, לא הספקתי לשאול ממנו מקורות

המכירה התקיימה בכט ניסן, אולי נשארו לו חובות מחג הפסח

גם אני שאלתי שאלה זו ובדיוק עבר לידי אחד ממקובלי הקהילה שלנו שראה את השטר וצעק בתדהמה שלפי האר"י אפשר לעשות מכירה כזו, לא הספקתי לשאול ממנו מקורות
שמעתי פעם ממו'ר רב היח'ס שליט'א
שיש נידון על אדם שמכר את חלקו בסעודת לויתן שלעתיד לבוא.

השטר שאני מצרף כאן הינו אמיתי לחלוטין, והקניה נעשתה על ידי הרב יהודא לוי אביו של הג"ר יחזקאל שלום לוי זצ"ל רב קהילת ישורון בבואנוס איירס [התמונות שלו בהמשך], כמה שניסיתי לברר מדוע נעשתה מכירה זו לא הצלחתי, שאלתי וחקרתי מה מביא אדם נורמלי למכור את כל המצוות שלו ולא קיבלתי מענה, אולי אם יהיה כאן מישהו שיכול לברר פרטים יבורך
הצג קובץ מצורף 31951

הצג קובץ מצורף 31952הצג קובץ מצורף 31953הצג קובץ מצורף 31954הצג קובץ מצורף 31955
מניין לכם שזה הוא?

הצג קובץ מצורף 31951

הצג קובץ מצורף 31952הצג קובץ מצורף 31953הצג קובץ מצורף 31954הצג קובץ מצורף 31955
יש את הסיפור המפורסם עם המהרש''א כמדומני שאחד שמכר את העולם הבא שלו

הצג קובץ מצורף 31951

אם לא הייתי מאמין לך הייתי צוחק כי זה נשמע בדיחה (רעה)! רח"ל

כבר כתב בזה תשובה בשו"ת מרכבות ארגמן באורך. לא זוכר כעת היכן.
יש בנושא זה של מכירת זכויות האם זה בכלל תופס
בר"ם אלאשקר סי' ק"א מביא שם בנושא זה משם ר' האי גאון [מצורף קובץ]

קבצים מצורפים

• הר''ם אלאשקר- א.pdf
    948.7 KB · צפיות: 1
  • הר''ם אלאשקר- ב.pdf
    901.1 KB · צפיות: 1
שמעתי פעם ממו'ר רב היח'ס שליט'א
שיש נידון על אדם שמכר את חלקו בסעודת לויתן שלעתיד לבוא.
עיין בספר "אש דת" להר' חיים אלפאנדרי, בפרשת וילך הביא תשו' בשם המהרי"ט על נושא זה, ונשא ונתן בדבריו.
והראו האחרונים, הן רעק"א והן הברכ"י ביור"ד באותו מקום שהראה הרב @אמונה ובטחון את הנושא הנ"ל, וגם את תשו' הר"ם אלאשקר שהוזכרה למעלה אש דת א.JPG

חזור
חלק עליון