• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

שימוש במעלית במשפחתון בבניין לפי ההלכה

שלום וברכה, כשלוקחים את הילדים למשפחתון שנמצא בבניין מגורים יש שכנים שטוענים שאסור לפי ההלכה להשתמש במעלית וזה גזל.. אני מבין אותם שקשה להם לחכות עוד דקה או שתיים אבל מצד שני גם לבקש מאמא אחרי לידה לרדת ולעלות במדרגות כמה קומות נראה לי לא אנושי

אם למישהו יש פסקי הלכה בדין זה אשמח ממש זה ממש הלכה למעשה שיש בה הרבה צער ועוגמת נפש.. תודה רבה..
אין לי גישה בסוג החסימה שלי לכל סוגי האתרים אז מי שיוכל בבקשה שיציין מקור אין טעם להעלות קישור..
תבורכו!

זכור לי ששמעתי פעם מאב"ד שהציע שבעלת המשפחתון תוסיף 5 אחוז על תשלום דמי ועד בית
החישוב שם היה שהיו בבנין 26 משפחות, שבממוצע כל משפחה 8 נפשות [ז"א שהיו משפחות עם 14 נפשות והיו עם 4, אך הממוצע יוצא 8] בסה"כ יוצא שמשתמשים מהבנין 210 אנשים, ואם במשפחתון יש נניח 6 ילדים, נמצא שהם משלמים באחוזים הרבה יותר מכל השכנים
כך זכור לי שהיה החישוב, אך לא לתפוס אותי על המספרים כי עברו מאז הרבה שנים

אני אומר רק סברות - לא להלכה ח"ו
יש פה שתי שאלות:
א. על הזמן שדיירי הבנין צריכים לחכות בגלל זה
ב. על השימוש בחשמל שזה עולה לדיירי הבנין.
על הזמן שצריך לחכות, לפכמים זה מאד משמעותי, למשל הוא רוצה להספיק אוטובוס והחצי דקה שחיכה יותר גרם להפסידו, וחוץ מזה בשעות הבוקר האלה הזמן לחוץ לעבודה תפילה וכל דקה משמעותית.
לגבי שימוש בחשמל, נראה פשוט שיש זכות לדייר לומר שלא מרשה שאחרים ישתמשו במעלית והתשלום יהיה עליו

אצלנו בבנין יש משפחתון בקומה העליונה, חוץ מזה שההורים תופסים את המעלית ברצף, זה יורד וזה עולה ולפעמים אתה צריך לחכות 5 פעמים את כל הקומות, לפעמים ההורים מגזימים במיוחד ומחזיקים את הדלת של המעלית פתוחה בקומה העליונה עם עגלה או על ידי ילד קטן עד שהם מוציאים את הילד מהמשפחתון, וזה בזמנים הכי לחוצים,
שום תשלום לוועד בית לא מכפר על העגמת נפש הזו, בפרט למי שצריך להוריד אופניים חשמליים שחייב לחכות למעלית.

חזור
חלק עליון