• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

שיעורים על סדר הש"ע ומשנ"ב

הרב אופיר מלכה מוסר כעת על הלכות בורר- תענוג ממש בהיר מפורט
והכי חשוב- שאף מוסר שיעורים אחר (עד כמה שידוע לי) לא עושה:
שבוע אחרי השיעור יוצא גליון מפורט שמסכם את השיעור, כולל כל המראה מקומות לדברי הראשונים האחרונים ופוסקי זמננו
ראה כאןכאן וכאן) ודי בזה. ואכמ"ל.

נו, נו.
הוא אכן חולק על הגרע"י, אין ספק.
אבל אתה מסיט את הנושא, מכוונת פותח האשכול, אני מציין ששיעריו הם בהירים מסודרים ועם מקורות (כולל הגרע"י, ואכן חולק עליו לפעמים, אבל לא נתקלתי שחולק עליו בדרך זלזול) וכמו שציינתי ישנם מעלות לשיעוריו שאין לשום רב אחר שמוסר על הלכות שבת עד כמה שידוע לי.
אם פותח האשכול היה מבקש מסירת שיעורים רק על פי פסקי הרב עובדיה- זו אכן היתה הערה רלוונטית.
.
ברצינות כל פעם שהשם שלו יעלה אתה הולך להתחיל עם ה"כאן, כאן וכאן?", (לא הארכתי מחמת ה-ואכמ"ל)

נו, נו.
הוא אכן חולק על הגרע"י, אין ספק.
אבל אתה מסיט את הנושא, מכוונת פותח האשכול, אני מציין ששיעריו הם בהירים מסודרים ועם מקורות (כולל הגרע"י, ואכן חולק עליו לפעמים, אבל לא נתקלתי שחולק עליו בדרך זלזול) וכמו שציינתי ישנם מעלות לשיעוריו שאין לשום רב אחר שמוסר על הלכות שבת עד כמה שידוע לי.
אם פותח האשכול היה מבקש מסירת שיעורים רק על פי פסקי הרב עובדיה- זו אכן היתה הערה רלוונטית.
.
ברצינות כל פעם שהשם שלו יעלה אתה הולך להתחיל עם ה"כאן, כאן וכאן?", (לא הארכתי מחמת ה-ואכמ"ל)
הרב יצחק אמר שאסור ללכת לשיעורים שלו, לכן לכאו' עדיף לא להעלות.

יש שיעורים מסודרים בקול הלשון על טוב"י שו"ע מ"ב - על יורה דעה של הרב שמואל טולידאנו.

יש לו גם על אורח חיים אבל לצערי פחות מסודר.

חזור
חלק עליון