• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

שכן חילוני שמעיר יותר מידי

א.א

Well-known member
שכן חילוני בגיל 60 בערך
שתמיד מעיר וזועף
יום אחד בני פתח את התיבות דואר של כולם והמבוגר ראה את זה והתחיל לצעוק בקול מאיים של מי הילד
כיצד אני אמור להגיב בתקיפות או להתנצל [זה לא פעם ראשונה היו עימו עוד כמה תקריות]

אני אומר להורים, במה שנוגע לעצמכם תוותרו ותהיו רכים כקנה, אבל עד הילדים, אסור שהם ירגישו פחד וחוסר אונים, זה יכול להתפתח לדברים לא טובים, לכן תזהירו את השכן בתקיפות שירגע לפני שתזמינו לו משטרה ותפתחו לו תיק, ואם הוא לא יפסיק אל תהססו להגיש עליו תלונות.
הילדים הרכים האלה לא אמורים לסבול בגלל שההורים רוצים להיות נחמדים.

אני אומר לקהל שומעי לקחי

ועכשיו ברצינות ובלי ש"ג.

א. צריך לשמור על הילד ולתת לו תחושת ביטחון גם אם זה אומר ל"עדכן" את השכן שזו הפעם האחרונה שהואר מדבר עם הילד.
ב. צריך לשמור על הילד ולתת לו חינוך שלא פותחים ת"ד של השכן בשום פנים ואופן.

שכן חילוני בגיל 60 בערך
שתמיד מעיר וזועף
יום אחד בני פתח את התיבות דואר של כולם והמבוגר ראה את זה והתחיל לצעוק בקול מאיים של מי הילד
כיצד אני אמור להגיב בתקיפות או להתנצל [זה לא פעם ראשונה היו עימו עוד כמה תקריות]
אטיאס כמדו' זה מרוקאי ואם אמת הדבר והצלחת לשתוק עד כדי לשאול איך להתנהג שברת מוסכמות אשרייך ואשריי חלקך!!!
ועכ"פ ברצינות אני מסכים מאוד עם מה שנאמר פה, אל"כ ירימו את האף תמיד. אבל צריך לזכור שאתה הולך להמשיך לחיות עמו בשכנות אם יש אפשרות לדבר איתו לעניין בארבע עניים ולראות לאן הוא חותר ומה כוונתו.. ולפעמים זה עדיף ממשטרה..

הכי כדאי זה לא לריב עם השכנים - זה גורם מלא צרות ולא צריך להתייחס לאנשים - כל זמן שזה רק דיבורים בעלמא דום לה' והתחולל לו - השכם והערב עליהם לבית המדרש והם כלים מאליהם - מה יש להתיחס לאנשים מסכנים זה לשון השבט מוסר

שבט מוסר.png
גם ראיתי פירוש יפה שאמר יעקב עם לבן גרתי ותרי"ג שמרתי ויהי לי שור וחמור - מה הקשר? אלא משום שחשבתי את לבן כמו שור וחמור לא למדתי ממעשיו ותרי"ג שמרתי
אם חוץ מדיבורים יש היזק כמו היזק ממון אתה יכול לשתוק כמו בגמרא גיטין צקלג מדמנה סנסנה - מי שיש לו צעקת לגימא ושותק מי ששכן בסנה יעשה לו דין אבל אתה יכול לענות בצורה הכי עדינה שתועיל אם תרצה
אם פגיעה בנפש הילד וכיוצא ודאי שיש לו למנוע זאת בצורה הכי עדינה שיכול למצוא

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון