• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, מנהיג הדור מרן הראש"ל רבינו יצחק יוסף שליט"א, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, וללדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

חזקו ואמצו!

שמעק גישמעק

א.א

Well-known member
ידוע למישו אם מברכים על טבק שמעק
הוא כותב על הקופסא לברך בורא מיני בשמים
אך שמעתי יש טוענים שלא מברכים כי הכל שם זה ריח של רוטב מנטה ולא של הבשמים עצמם
ואם אני זוכר טוב ביום שישי האחרון הרב אברהם יוסף אמר בקול חי שלא לברך וצריך להוציא הציפורן ולברך עליה
ומישו אמר לי היום שבאור תורה האחרון או שלפניו כתבו בזה אשמח אם יש למישו אפשרות להעלות צילום

פגשתי את אחד המולי"ם במירון ואמר לי שהריח בא מהכוכבים של האניס שיש שם וסוגי פלפלים מיובשים מחו"ל וקינמון ועוד סוגים רבים של צמחי ריח חזקים ואינו נכון שהריח מהתמצית של המנטה

מעניין.
שמעתי מהרב אושרי אזולאי (תלמידו של מרן שליט"א) שיצר קשר עם יצרן המוצר , ולאחר הבירור מורה לברך 'מיני בשמים'.

נערך לאחרונה:
שיצר קשר עם יצרן המוצר
כולם יכולים לדבר עימו הוא אדם מאוד חביב
ולאחר בירור מורה לברך 'מיני בשמים'.
אדרבה נא לאמת זה זה נפ"מ גדולה
והנ"פ הגדולה עוד יותר שכל דבר שיש בו ספק כתוב בפוסקים להימנע מלהריח בו
[וכמדומה לי שהרב יצחק לוי אמר שאפשר להריח וכנראה ששכח מזה ]

הרב אברהם יוסף אמר ביום שישי האחרון שלא מברכים
אני שמעתי זאת ביום שני לפני כשבועיים ממנו באופן אישי
חזר בו, סבר מתחילה שזה ריח שאין בו עיקר.
בתוכנית ביום שישי יג' תמוז (19.7 למניינם) תיקן דבריו והורה לברך, זאת לאחר בדיקה עם יצרן המוצר.

חזור
חלק עליון