• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

שתי הלחם בזמנינו

לי היתה את ההסרטה ומחקתי, ולבושתי היום גם פירסמו הסרטה של רב אחד מרוקאי אולי מחיפה שהולך גם הוא שם עם אשתו ומדבר שטויות והבלים לעודד את השוטים האלה
כל פעם מחדש אני עומד ומזדעזע מה עובר להם בראש שהם עושים את כל הבלגן הזה בהר הבית שגורמים לכל השוטרים לרדוף אחריהם, וגם כל אנשי הוואקף שמחכים לרגע הזה מתנפלים עליהם ומנסים להכות בהם, וממש זה מוסיף כבוד לבית ה' בתוך הר הבית שירוצו שם כמו משוגעים וישכיבו אנשים על הריצפה, וכל שאר החברים שלהם מנצלים את הבלגן ומוציאים גם הם איזה גדי או לחם כאילו זה המצוה היחידה שנשאר לנו לקיים, וה' הטוב יכפר בעד

לי היתה את ההסרטה ומחקתי, ולבושתי היום גם פירסמו הסרטה של רב אחד מרוקאי אולי מחיפה שהולך גם הוא שם עם אשתו ומדבר שטויות והבלים לעודד את השוטים האלה
כל פעם מחדש אני עומד ומזדעזע מה עובר להם בראש שהם עושים את כל הבלגן הזה בהר הבית שגורמים לכל השוטרים לרדוף אחריהם, וגם כל אנשי הוואקף שמחכים לרגע הזה מתנפלים עליהם ומנסים להכות בהם, וממש זה מוסיף כבוד לבית ה' בתוך הר הבית שירוצו שם כמו משוגעים וישכיבו אנשים על הריצפה, וכל שאר החברים שלהם מנצלים את הבלגן ומוציאים גם הם איזה גדי או לחם כאילו זה המצוה היחידה שנשאר לנו לקיים, וה' הטוב יכפר בעד
חכם גדול אתה אבל במקום חילול השם אין חולקין וכו' אם אכן קיימו מצווה מן התורה שהיא חובה על כל הציבור (וקיימו אותה גם בעדך) אז להתייחס כמו שכתבת הוא זלזול בתורה בגלל פוליטיקה ח"ו.
וכפי הידוע לפני עשייתם התייעצו במשך ימים רבים עם רבנים וחכמים גדולים וטובים.

אולי בסוף זה לא הצליח והיו תקלות אבל ח"ו לכתוב כן. בניגוד לדעת תורה וחכמיה.

נערך לאחרונה:
שאני יבין מדובר כאן על עוברי איסור כרת ואתה קורא לזה פוליטיקה ???

או שעברו על איסור כרת לשיטת רבותינו כמובן
הכהן היה טהור (הוא גם לא נולד בבית חולים).
וכתבתי שבאמת יכול להיות שלא הצליחו להתגבר על כל התקלות וזה בכלל טעה בדבר מצווה כי עשו על פי הוראת ועצת רבנים גדולים וטובים.

שאני יבין מדובר כאן על עוברי איסור כרת ואתה קורא לזה פוליטיקה ???

או שעברו על איסור כרת לשיטת רבותינו כמובן
עזוב אל תתווכח איתו, אל תען כסיל כאיוולתו, תמחוק את כל הדיון המטופש הזה
הוא כמו הרופא שאומר הניתוח הצליח אבל החולה מת
עושים ספק מצוה שהם המציאו מהמוח הרקוב שלהם ויעברו על אלף איסורים אחרים

הכהן היה טהור (הוא גם לא נולד בבית חולים).
וכתבתי שבאמת יכול להיות שלא הצליחו להתגבר על כל התקלות וזה בכלל טעה בדבר מצווה כי עשו על פי הוראת ועצת רבנים גדולים וטובים.
ידיד שלי דיבר עם הכהן עצמו וזה לא נכון, אך אין זה נוגע לנידון של רבותינו כיוון שטומאה הותרה בציבור (ובלי זה כו"ע מודו ששם הוא מקום העזרה וחייבים בכרת), אך יתכנו בעיות אחרות, כגון שאינו כהן, שאי"ז בגדי כהונה (באבנט צריך תכלת), שהאפיה היתה בחוץ, ואם אכן לא יצא יד"ח הרי שחייב כרת (או חטאת).

מצורף כאן מראי מקומת לסוגיה זו

קבצים מצורפים

• נידונים הלכתיים בענין הנפת שתי הלחם.pdf
    57.4 KB · צפיות: 8
  • מקורות לנידונים בענין הנפת שתי הלחם.pdf
    40.3 KB · צפיות: 8
  • מצוות שתי הלחם תשפ''ה (1).pdf
    548.1 KB · צפיות: 8
  • אוצר החכמה_-_ מועדים וזמנים השלם - ז - שטרנבוך, משה בן אשר__ 169_170.pdf
    624.2 KB · צפיות: 7
חזור
חלק עליון