• ניתן לשלוח יישובים בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, שיודפסו בע"ה בקובץ בית יוסף מהדורת תשפ"ה למייל: office@moreshet-maran.com בקובץ וורד, עד לחג השבועות תשפ"ד, אין התחייבות לפרסום, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום.

תולעים

שלום וברכה
בספר קיצור ספרי בדיקת מזון כהלכה (של הרה"ג משה ויא שליט"א) כתב שדין התורמוס כדין שעועית יבשה. (לעיתים נגוע - מיעוט המצוי)
ובשעועית יבשה (שם עמוד 102) כתב שדרך הבדיקה היא כך:
שעועית לבנה
שלב ראשון השריה
אופן א
מרתיחים את השעועית במים בכמות פי 3 מכמות השעועית מכבים את האש, ומשאירים מכוסה במשך כשלוש שעות.
אופן ב משרים את השעועית במים קרים למשך הלילה שמונה שעות, כמות המים פי 3 מכמות השעועית.
שלב שני בדיקה
שוטחים מספר שעועיות על כף היד ובודקים אותם מצדם הגלוי לעין מניחים את היד השניה על כף היד עם השעועית, הופכים את כפות הידיים ובודקים את הגרגרים מצדם השני הגלוי כעת לעין באופן זה בודקים את כל כמות השעועית.
אם רואים כתם כהה תחת הקליפה העלול להיות סימן לנגיעות מקלפים מעט מהקליפה ובודקים אם תחת הכתם יש נקב וחרק בתוכו, אם אין נקב אלא רק שינוי צבע אין זה סימן לנגיעות.
אם נמצא גרגר עם חור עגול אין להשתמש באותו גרגר אם נמצאו שלושה ודאי נגועים יש לקלף ולחצות את כל הגרגרים ולבודקם חצויים.
שעועית כהה
בודקים את כל הגרגרים מצידם החיצוני אם מצויים בהם נקבים עגולים אופייניים אין להשתמש.
לאחר מכן משרים כמות של לפחות עשרה אחוז מהשעועית במים כמפורט לעיל, בבדיקת שעועית לבנה מקלפים ובודקים את פנים השעועית אם נמצאה נגיעות וודאית במדגם, אין להשתמש בשעועית.
וה"ה בכל זה בתורמוס
יאכלו ענוים וישבעו
בברכה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון