• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

תופעה מדהימה: חיות ובהמות מסתובבות סביב עצמם בצורת עיגול בכל העולם!

התחלת לסובב אותי סביב עצמי...
לא הבנתי מאומה!
בסה"כ התכוונתי לכתוב שהגימטרייא של "אנשים שמסתובבים סביב עצמם" הוא "ולמען ייטב לך על האדמה אשר ה' אלהיך נתן לך" וגם "נתן ה' רוח שקר בפי כל נביאיך", וכנראה ע"כ זה מרמז...

בא נראה מה יקרה שיבוא המשיח, אולי תגידו שזה גם בובה חמודה????
אכן, ובתנאי שהוא ינוע בעיגולים וסיבובים.....
כלך לך מדרך זו, ועסוק בתורה שמטהרת את הטמאים ומקרבת את הרחוקים, ומסוגלת להקדים את ביאת משיח צדקנו, ועזוב אותך משטויות.

ורק אני רואה סביבי אנשים שמסתובבים סביב עצמם....
מי יודע סימן למה זה?!
ליצנות אחת דוחה אלף תוכחות!!! מי שרוצה להכיר את בוראו ולראות שה' מדבר איתנו, יכול להכיר גם דרך פרחים וחיות ובהמות, כמו שאומר מרן החזו"א באגרותיו, רק אתם אולי משחקים אותה איזה אתאיסטים כאלה שלא מאמינים בכלום ומאמינים רק בשכל כמו המינים והאפיקורסים לדורותיהם המשיכו בדרכיכם הנלוזה!!!

רק אתם אולי משחקים אותה איזה אתאיסטים כאלה שלא מאמינים בכלום ומאמינים רק בשכל כמו המינים והאפיקורסים לדורותיהם המשיכו בדרכיכם הנלוזה!!!
מי שלא מאמין שחיות מסתובבות (ניסיתי לרשום את זה אחרת שיהיה קצת מצחיק, אבל אין יותר מצחיק מזה) 'מבשרות' את המשיח הוא לדעתך 'אתאיסט' 'לא מאמין בכלום' 'כמו המינים והאפיקורסים לדורותיהם'

למה?
כי הוא לא מאמין בפסוק: "והלכו חיותך מסביבך לפני בוא משיחך"?!!?!?
או במדרש: עתיד הקב"ה לעשות מחול לחיות והמשיח יושב ביניהם?!?!?!

אם אתה מחליט להאמין לכל מבשרי המשיח (שכל פעם ממציאים משהו חדש ומתבדים [לצערנו]) אז תאמין
אבל אל תהפוך את מי שלא מאמין לאפיקורס!

מי שלא מאמין שחיות מסתובבות (ניסיתי לרשום את זה אחרת שיהיה קצת מצחיק, אבל אין יותר מצחיק מזה) 'מבשרות' את המשיח הוא לדעתך 'אתאיסט' 'לא מאמין בכלום' 'כמו המינים והאפיקורסים לדורותיהם'

למה?
כי הוא לא מאמין בפסוק: "והלכו חיותך מסביבך לפני בוא משיחך"?!!?!?
או במדרש: עתיד הקב"ה לעשות מחול לחיות והמשיח יושב ביניהם?!?!?!

אם אתה מחליט להאמין לכל מבשרי המשיח (שכל פעם ממציאים משהו חדש ומתבדים [לצערנו]) אז תאמין
אבל אל תהפוך את מי שלא מאמין לאפיקורס!
טיפש!!! (אין מילה אחרת) לא אמרתי לך להאמין!!! אבל למה עושים כאן ליצנות מכל דבר??? למה הגה"צ הרב ארוש (שלא הגעתם לעפר קרסוליו אין מילה אחרת) מתפעל ואמר שזה סימן לגאולה [ראה סרטון הנ"ל], ואתם מתלוצצים וצוחקים??? זה דרך התורה להתלוצץ על כל דבר??? בורא עולם רוצה שנכיר אותו גם בדברים כאלה, כי בדורינו אין נבואה אז הקב"ה מראה סימנים דרך הטבע לביאת משיח צדקינו!!! ולפי שיטתך כל מה שכתוב בגמ' בסנהדרין על הסימנים של הגאולה שהיוקר יאמיר ויבוקש דג לחולה ולא ימצא לשיטתך טיפשות גמורה להאמין שבגלל זה סימן לגאולה... תתפקח ידידי... אף אחד לא אמר שעכשיו מגיע המשיח, רק אמרו בתור סימנא מילתא!!! וכבר אתם עושים ליצנות מכל דבר!!! כת ליצים אינה מקבלת פני שכינה!!! אתה יודע למה? בגלל שכל דבר שקורה בעולם ואנשים תמימים חושבים איך להתחזק מזה, הם מתלוצצים מזה.... הפכת את מורשת מרן למורשת הצחוקים!!!

ליצנות אחת דוחה אלף תוכחות!!!
לא כי אלא מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך...
מי שרוצה להכיר את בוראו ולראות שה' מדבר איתנו,
לא צריך חיות מסתובבות ושרפים מתנבאים...
יכול להכיר גם דרך פרחים וחיות ובהמות, כמו שאומר מרן החזו"א באגרותיו, רק אתם אולי משחקים אותה איזה אתאיסטים כאלה שלא מאמינים בכלום ומאמינים רק בשכל כמו המינים והאפיקורסים לדורותיהם המשיכו בדרכיכם הנלוזה!!!
תלי"ת מאמינים בבורא ית"ש ובתורתו הקדושה, ובנביאי האמת והצדק ובי"ג עיקרים, ודי בזה.

ולפי שיטתך כל מה שכתוב בגמ' בסנהדרין על הסימנים של הגאולה שהיוקר יאמיר ויבוקש דג לחולה ולא ימצא לשיטתך טיפשות גמורה להאמין שבגלל זה סימן לגאולה
לפי 'שיטתי' מה שכתוב בגמרא שהוא סימן אם נראה את זה זה יהיה סימן
מה שלא כתוב, הוא לא סימן
כי אם כל דבר מוזר זה סימן אז כל יום יהיו 1000 סימנים
(לשאר דבריך אני לא רואה צורך להגיב)

לפי 'שיטתי' מה שכתוב בגמרא שהוא סימן אם נראה את זה זה יהיה סימן
מה שלא כתוב, הוא לא סימן
כי אם כל דבר מוזר זה סימן אז כל יום יהיו 1000 סימנים
(לשאר דבריך אני לא רואה צורך להגיב)
הרב ארוש והרב יוסף ביטון (תלמיד מובהק של בבא אלעזר) שניהם מקובלים ואומרים לך שזה סימן לגאולה באמת, לפי הקבלה. גם לא כתוב בגמ' את העשר ספירות וכו' מה זה קשור? אני רק הבאתי ראיה מהגמ' שדברים בעולם מסמנים על גאולה, וכבר אמר הבן איש חי זצוק"ל (אני יביא לך בהמשך את כל מפורט, מי ששמע כן היה הרב מנשה זליכה זצ"ל בנערותו) שהסימנים שכתוב בגמ' כבר התקיימו, אבל הסימן שנודע לי מן השמים זה שבנות ישראל ילכו בחצי כסות, ובחורי ישראל מתים בגללם!!!". אז אתה רואה שיש עוד סימנים שלא כתובים בגמ' וידועים למקובלים וגדול"י, השיטה שלך לא יודע מאיפה הבאת אותה, אצל איזה מקופ'ל למדת?

הרב ארוש והרב יוסף ביטון (תלמיד מובהק של בבא אלעזר) שניהם מקובלים ואומרים לך שזה סימן לגאולה באמת, לפי הקבלה. גם לא כתוב בגמ' את העשר ספירות וכו' מה זה קשור? אני רק הבאתי ראיה מהגמ' שדברים בעולם מסמנים על גאולה, וכבר אמר הבן איש חי זצוק"ל (אני יביא לך בהמשך את כל מפורט, מי ששמע כן היה הרב מנשה זליכה זצ"ל בנערותו) שהסימנים שכתוב בגמ' כבר התקיימו, אבל הסימן שנודע לי מן השמים זה שבנות ישראל ילכו בחצי כסות, ובחורי ישראל מתים בגללם!!!". אז אתה רואה שיש עוד סימנים שלא כתובים בגמ' וידועים למקובלים וגדול"י, השיטה שלך לא יודע מאיפה הבאת אותה,
לאו דווקא גמרא, כל מקור שתביא שנכתב לפני שהמאורע קרה אני מקבל
אצל איזה מקופ'ל למדת?
לא הבנתי את המילה המודגשת......... (ולמה הגרש על הפ'?)
אבל דרך אגב למדתי אצל רב שמבין בקבלה, ואצלו מה שמובא מחז"ל (גם מהזוהר או האר"י) נחשב ומה שהתחדש לבד לא.

לאו דווקא גמרא, כל מקור שתביא שנכתב לפני שהמאורע קרה אני מקבל
לא נכון, לא חייב שהכל יהיה כתוב במדרש וכדו', וכמו שאומר הבן איש חי שלא כל הסימנים כתובים, ויש דברים שהם סימנים רק שאחנו לא יודעים היכן זה רמוז בתורה? וגם אתה לא חייב לקבל את זה שזה קשור לגאולה, אבל לא להתלוצץ על צדיקים שאומרים שכן זה סימן לגאולה כמו שעושים כאן...
לא הבנתי את המילה המודגשת......... (ולמה הגרש על הפ'?)
אבל דרך אגב למדתי אצל רב שמבין בקבלה, ואצלו מה שמובא מחז"ל (גם מהזוהר או האר"י) נחשב ומה שהתחדש לבד לא.
ולמה הבן איש חי כן חידש בקבלה שהסימן לגאולה זה שבנות ישראל ילכו בחצי כסות שזה לא כתוב לא בהאר"י ולא בזוהר???? כנראה אותו רב שלך הוא רק מבין בקבלה... וד"ל.

ולמה הבן איש חי כן חידש בקבלה שהסימן לגאולה זה שבנות ישראל ילכו בחצי כסות שזה לא כתוב לא בהאר"י ולא בזוהר???? כנראה אותו רב שלך הוא רק מבין בקבלה... וד"ל.
עברת על כל כתבי האר"י והזוהר הקדוש?
אשמח לשאול אותך ע"ז כמה שאלות באישי אם אפשר
[כי אני לא רוצה להראות לכולם שאני מקובל, כי כידוע מי שיודע לא אומר ומי שאומר לא יודע, לכן אני מעדיף באישי, רק תאשר לי בבקשה שעברת אפי' בקריאה בעלמא על כל כתבי הארי והזוה"ק].

לא נכון, לא חייב שהכל יהיה כתוב במדרש וכדו', וכמו שאומר הבן איש חי שלא כל הסימנים כתובים, ויש דברים שהם סימנים רק שאחנו לא יודעים היכן זה רמוז בתורה? וגם אתה לא חייב לקבל את זה שזה קשור לגאולה, אבל לא להתלוצץ על צדיקים שאומרים שכן זה סימן לגאולה כמו שעושים כאן...
אין לי בעיה שלא יהיה כתוב במדרש, רק שיהיה כתוב לפני שקרה המקרה

עברת על כל כתבי האר"י והזוהר הקדוש?
אשמח לשאול אותך ע"ז כמה שאלות באישי אם אפשר
[כי אני לא רוצה להראות לכולם שאני מקובל, כי כידוע מי שיודע לא אומר ומי שאומר לא יודע, לכן אני מעדיף באישי, רק תאשר לי בבקשה שעברת אפי' בקריאה בעלמא על כל כתבי הארי והזוה"ק].
ממתי המצאת ידידי שעברתי על הכל??? אתה נולדת עכשיו??? מזל טוב!!!

חזור
חלק עליון