• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.
  • לקראת מועד הבחינות לרבנות (אב תשפ"ה) "פורום מורשת מרן" שמח לבשר על פתיחת פורום מיוחד: "תשובות למבחני הרבנות", בו תוכלו להעלות תשובות שכתבתם על מבחנים קודמים. >> לקריאת התקנון לחצו כאן. >> לכניסה לפורום המיוחד לחצו כאן.

תוצאות בחינות הרבנות חשוון תשפ"ה

למה לא ריאלי? כשמרן הרב יצחק יוסף שליט"א הוריד את סף ציון עובר מ65 ל60 זה כן היה ריאלי?! כך גם כאן בהוראת שעה וכדי שלא יהיו קפידות מצד הנבחנים על המערכת, אפשר להוסיף 10 נקודות גם אפשר!

מה הקשר
למה לצרף פולטיקה
זה שיש לנבחני המילואים תוספת של 45 דקות מסיבות ידועות לא אומר על ציון
יש גם תוספת של נקודות
וגם אפשרות של יציאה לשירותים בשעה שלכל השאר אסור. להם מותר.
וגם הארכת זמן.
אז על הארכת זמן החרשתי.
אבל מה הקשר יציאה לשירותים.. ותוספת נקודות..
חוסר הוגנות וחוסר צדק משוע!!!

למה לא ריאלי? כשמרן הרב יצחק יוסף שליט"א הוריד את סף ציון עובר מ65 ל60 זה כן היה ריאלי?! כך גם כאן בהוראת שעה וכדי שלא יהיו קפידות מצד הנבחנים על המערכת, אפשר להוסיף 10 נקודות גם אפשר!
הורדת הרף הייתה לכולם
ולא רק ל...

משהו סיפר לי שבעבר הגישו בגץ על הרבנות, והם פסקו שהם יהיו חייבים לשלוח מייל במקרה של איחור בתוצאות.
דבר ראשון מה זה עוזר ששולחים מייל, ודבר שני הם גם שלחו את המייל חודשיים אחרי.
פניות הציבור לא עושים כלום, וגם לא מבקר המדינה.
היום נרשמתי לבחינה נוספת על נושא אחר, ובתקווה שעד שאני יעשה את המבחן יהיו תוצאות מהמבחן של מועד "חשון"
הנושא הזה כואב ממש.

הורדת הרף הייתה לכולם
ולא רק ל...
כן אבל מצב כזה של עיכוב כל כך ממושך בפרסום התוצאות, דבר שגרם לרבים מהנבחנים ללוט בערפל האם להיבחן שוב, או להתחיל נושא חדש, ואם ח"ו לבסוף לא עברו את המבחן ועבר זמן רב ולא חזרו על הלימוד וקשיא עתיקתא מחדתא וכו'... ולכן ראויים וזכאים לכך דוקא אלו שנבחנו בתקופה זו, וזה לא שייך לכלל הנבחנים בעבר.

חושב שכל הדיבורים להוסיף נקודות מכל סיבה שהיא אינה נכונה ואינה צודקת כלל!!!

גם אם יש תקופה קשה ומאתגרת (ולמי אין...) נבחן מגיע ולומד על דעת כן.

ובלי פוליטיקא וכמי שיש לו לא מעט קרובים מאוד וחברים לרוב שמשרתים במילואים וגם נבחנים תוך כדי המילואים
בכ"ז אני חושב שלא צריך להוסיף נקודות מכל סיבה.

כי הנבחן החליט מרצונו ללכת לשרת
וכי אברך שעול הפרנסה הורע ע"י המעונות ושלל הגזירות הקשות והנוראות לא נמצא במצבי לחץ? אולי גם להם יוסיפו נקודות?
אז אני לא מבקש את זה

כי אני חושב שנבחן צריך ללמוד טוב ולהבחן ואם יש דבר הטורדו מכך מרצונו או שלא יש מועדיםם אחרים
ובסך הכל הוא עושה את מה שרצה (אם זה מילואים אם זה ללמוד כאברך עם כל העול, ב"ה שזכיתי להיות מהקבוצה השניה)

חזור
חלק עליון