• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

‏זהירות תולעים!!!!!!!!!!!!!!!!!

מי שלא בודק לא מוצא פעם תאנים פעם תותים פעם קשיו פעם גרעינים שחורים ואינו שוגג אלא פושע
מי שמסתכל מה הוא אוכל לפעמים מוצא וכשלא הרי הוא בין שוגג לאונס.
אחינו היקר, יש ךנו תורה ופוסקים בהם מבואר שכל שאינו מיעוט המצוי "אינו צריך" לבדוק.
זה דין מוסכם!!!
יש מח' מהו שיעור מיעוט המצוי, ואיך משערים אותו.
אבל כל שאינו בגדר מיעוט המצוי אין צריך לבדוק, אפי' שבודאי לא ימלט שבכל ימי חייו יהיה באחד מהם תולעים.
לא נראה לי שאתה מקפיד לבדוק בורקס תפו"א או טשולנט ועוד מוצרים שיש אנשים שמצאו בהם מתישהו תולעים. והסיבה היא כי זה מיעוט שאינו מצוי. וה"ה לכאן.

אחינו היקר, יש לנו תורה ופוסקים
וואו
בהם מבואר שכל שאינו מיעוט המצוי "אינו צריך" לבדוק.
זה דין מוסכם!!!
ואם התברר בסוף שאכל איסור אינו אונס אלא שוגג (ואילו היה חלב ודם מביא קרבן חטאת).
יש מח' מהו שיעור מיעוט המצוי, ואיך משערים אותו.
אבל כל שאינו בגדר מיעוט המצוי אין צריך לבדוק,
ויש הרבה דברים שהם מיעוט המצוי לפי כל דעה ושיעור ובכל זאת הן רבים עתה עם הארץ, ולא ידעו ולא יבינו בחשכה יתהלכו, השמן לב העם הזה ועיניו השע פן יראה בעיניו.
ויש דברים רבים שבחנות מסויימת או סוג מסויים מצוי בהן שרצים ורמשים ובסוג דומה לו לא מצוי. ומי שאינו יודע ואינו רוצה לדעת אינו יכול לתלות וה' הטוב יכפר בעד.

מי שלא בודק לא מוצא פעם תאנים פעם תותים פעם קשיו פעם גרעינים שחורים ואינו שוגג אלא פושע
מי שמסתכל מה הוא אוכל לפעמים מוצא וכשלא הרי הוא בין שוגג לאונס.
כבודו מוזמן להראות לנו קשיו עם תולעת, פעם אחת ראיתי, ואכלתי יותר מעשר...

הלא תבוש ותיכלם להעיד על עצמך שאתה אוכל שרצים במזיד. לא אחת ולא שתים

להנהלה. אולי תדיחו אותו ממקום זה ?
הרב @חי העולם שליט"א, לדעתי כוונתו היתה שהוא אכל יותר מעשר קשיו ולא שרצים.
והוא התכוון שהראיה שאין הרבה, שהוא אכל יותר מעשר ובכ"א לא ראה!!!

הלא תבוש ותיכלם להעיד על עצמך שאתה אוכל שרצים במזיד. לא אחת ולא שתים

להנהלה. אולי תדיחו אותו ממקום זה ?
בושה!!
ככה מכפישים, למה?
מה זה הביזיון הזה?
אני דורש כאן כעת התנצלות ברבים!
(למי שבכל זאת לא הבין, כבר פירשו דברי בצורה פשוטה, שאני בודק ולא מוצא, קרה פעם אחת שראיתי (קורים) מתוף עשרות או מאות פעמים שלא היה)

בושה!!
ככה מכפישים, למה?
מה זה הביזיון הזה?
אני דורש כאן כעת התנצלות ברבים!
(למי שבכל זאת לא הבין, כבר פירשו דברי בצורה פשוטה, שאני בודק ולא מוצא, קרה פעם אחת שראיתי (קורים) מתוף עשרות או מאות פעמים שלא היה)
הנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים...

חזור
חלק עליון