ע"ה ס"ט
Well-known member
אם תפענח את הר"ת ריא"ה ורמנ"מ, אפענח לך את התעלומה!!!אפשר להבין מה הולך פה??????
אם תפענח את הר"ת ריא"ה ורמנ"מ, אפענח לך את התעלומה!!!אפשר להבין מה הולך פה??????
שיעור בר"ת...?! זה נראה סרק סרקאם תפענח את הר"ת ריא"ה ורמנ"מ, אפענח לך את התעלומה!!!
אני לא יודע מה זה יא"ה אבל בהחלט יודע מה זה מנ"מ.שיעור בר"ת...?! זה נראה סרק סרק
נים ולא נים...הוא משבח עוד הרבה מחברים ואנשים שלא פחות גרועים מהנ''ל
ובחו''ל היה מתארח באופן קבוע בבית אחד מכשף ז''ל שגורש מהארץ בבושת פנים
?נים ולא נים...
תנא היכא קאי.
על "הירוק"תנא היכא קאי.
על המכשף או על המשבחו?
ולמסקנא נקטינן כהגרב"כ. ואשרי האיש שלא מכניס ראשו במחלוקת ונפשו של מאיר בניהו תנוח על משכבה בשלום.ואילו הגאון רבנ"ד שליט"א ס"ל לחלק שאת ספרו החיד"א מצוה להחזיק ואת ספרו יוסף בחירי אין להחזיק.
ולעומתו הגאון רשבח"ז שליט"א ס"ל שאין להחזיקו בבית אלא רק באופן אלקטרוני.
ואילו היה לי עוד שיטה הייתי ממציא עוד ר"ת...
תמוה טובא. איך כל החכמים יודעי העתים בני דורו של מרן ז"ל ובדורות שאחריו, נעלם מהם דבר זה ולא הזכירוהו אפי' ברמז, ורק מהכת"י התימני הלז שמענו סיפור זה?בדיוק אתמול קראתי את הסיפור שהובא בקובץ "בית יוסף" האחרון, בעמ' רנ"ב: (סיפור מעניין, ונראה לי לא כ"כ מוכר...)
הצג קובץ מצורף 5898
הצג קובץ מצורף 5899
גם צ"ב שפתח במערת אליהו וסיים בחברון, וצ"ע.בדיוק אתמול קראתי את הסיפור שהובא בקובץ "בית יוסף" האחרון, בעמ' רנ"ב: (סיפור מעניין, ונראה לי לא כ"כ מוכר...)
הצג קובץ מצורף 5898
הצג קובץ מצורף 5899
ראה כאןזכות היא לי להצטרף לפורום חשוב זה וברוכים הנמצאים..
רציתי לשאול, מי יודע מקור כלשהו למה שמרן הרב עובדיה זצוק’’ל היה אומר בשם החיד’’א,
ש’’הספרדים זו מידת החסד והאשכנזים זו מידת הגבורה’’.
1) מתי והיכן מרן אמר את הדברים והיכן אפשר להאזין/לצפות/לקרוא את הדברים,
2) מהו המקור בספרי החיד’’א לדברים
3) אדרבה, אם מישהו יוכל להעלות תוכן שכזה למערכת כאן - יבורך..
מתוך מכתב של מרן הראש"ל שליט"א:ראיתי שציינו לעיין ב"מאור ישראל - דרושים" עמ' רל"ב (ואינו תח"י)
שיוך הלל לחסד ושמאי לגבורה מופיע בזוהר (רעיא מהימנא לפרשת פנחס ד' רמ"ה ע"א)
ז"ל "אמר ר"מ הלל ושמאי דאתון חד מסטרא דרחמי וחד מסטרא דדינא דאינון חסד וגבורה"
(מובא גם באגרת הקודש י"ג לבעל התניא)
דברי החיד"א מועתקים מתוך קונטרס מסעות - כת"י ניו יורק סי' קלא 5 דף 133ב
הדברים מופיעים (כמו שכבר כתבו) בספרו של מאיר בניהו "רבי יוסף חיים דוד אזולאי" ח"א עמ' קס"ה.
שלא יצמידו את זה יחד עם הפרשייה ההיא ...בדיוק אתמול קראתי את הסיפור שהובא בקובץ "בית יוסף" האחרון, בעמ' רנ"ב: (סיפור מעניין, ונראה לי לא כ"כ מוכר...)
הצג קובץ מצורף 5898
הצג קובץ מצורף 5899
סוגיית תרי ותרי?שלא יצמידו את זה יחד עם הפרשייה ההיא ...
כן !סוגיית תרי ותרי?